Muhkeat piparkakkuruudut

Yhteistyössä Sunnuntai – Mehevät ja muhkeat piparkakulta maistuvat vegaaniset kakkuruudut valmistuvat vähällä vaivalla. Kurkkaa myös arvonta postauksen lopusta!



Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sunnuntain kanssa.

Joulu lähestyy huimaa vauhtia, mikä tarkoittaa sitä, että taas alkaa tehdä mieli kaikkea piparkakkumausteella maustettua. Glögiä on tullut nautiskeltua jo lasi jos toinenkin, mutta nyt alkaa olla ihanien jouluisten leivonnaisten aika! Viikonlopun iloksi voi pyöräyttää vaikkapa nämä helpot ja ihanan mehevät piparkakkuruudut. Sopii loistavasti niille, jotka rakastavat piparkakkumaustetta, mutta eivät välitä kuivista piparkakuista.

Testailin tätä leivonnaista varten Sunnuntain uutta kauppojen öljyhyllystä löytyvää leivontaöljyä, joka on monipuolinen hyviä rasvoja sisältävä kaikkeen leivontaan sopiva tuote. Tuote sisältää rypsi-, shea- ja kookosöljyjä sekä voiaromia. Leivontaöljy on siis mitä mainion vegaaninen pehmeitä rasvoja sisältävä vaihtoehto leivontaan voin tilalle. Tuote on helppo käyttää, sillä sitä ei tarvitse sulattaa. Käytän normaalisti leivonnassa joko vegaanista margariinia tai pelkkää rypsiöljyä. Margariiniin nähden leivontaöljyn etu on, ettei se sisällä palmuöljyä ja maku on voisempi. Pelkkä rypsiöljy taas ei tuo leivonnaisiin mitään makua. Näistä leivontaöljyllä tehdyistä piparkakkuruuduista tuli todella meheviä ja herkullisia, joten aion ehdottomasti jatkaa tuotteen testailua vielä muussakin leivonnassa.

Nämä pehmeät piparkakkuruudut on kuorrutettu vegaanisella tuorejuustokuorrutteella. Täydellistä kahvin kanssa!

Muhkeat piparkakkuruudut

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl Sunnuntai leivontaöljyä
  • 1 1/2 dl omenasosetta*
  • 2 1/2 dl kasvimaitoa

Kuorrute

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly PåMackan)
  • 2-2 1/2 dl tomusokeria

Koristeluun

  • vegaanisia ohuita pipareita
  • mantelirouhetta
  • tomusokeria
  1. Kuumenna uuni (225°C) ja vuoraa uunivuoka (noin 28×28 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen suuressa kulhossa. Lisää öljy, omenasose ja kasvimaito. Kääntele seos tasaiseksi, mutta älä sekoita turhaan.
  3. Levitä taikina uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.
  4. Sekoita yhteen tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute kakun päälle.
  5. Koristele kakku pipareilla, mantelirouheella ja tomusokerilla.

arvonta!

Sunnuntailta haluttiin arpoa teille Sunnuntai-tuotepaketin ja lahjakortin leivontatarvikeliikkeeseen (palkinnon arvo noin 20€). Palkintoja arvotaan 2 kpl!

Arvonnan säännöt

Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen mitä vegaanisia leivonnaisia joulupöydästäsi löytyy tänä vuonna?

Jätä kommentti viimeistään 25.11. Määräajan jälkeen tulleita kommentteja ei oteta huomioon arvonnassa. Jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään, jotta saan voittajaan yhteyden arvonnan päätyttyä. Mikäli voittajaa ei saada kiinni 27.11. mennessä, palkinto/palkinnot arvotaan uudelleen. Lue tarkemmat arvonnan säännöt täältä.

Yhteistyössä Sunnuntai

175 vastausta kirjoitukseen “Muhkeat piparkakkuruudut

  1. Tortut on oikeastaan ainoa joulun perinneleivonnainen, mitä on ehdottomasti tehtävä. Mutta myt tämä resepti päätyy ehdottomasti testiin (vaikuttaa olevan helposti sovellettavissa gluteenittomaksi perheenjäsenen keliakian vuoksi). Pienet porkkanakakkuvibat tulee tästä, mikä on enemmän kuin hyvä!
    Osaatko arvioida, että täytyykö tuplata vai 1,5-kertaistaa uunipellilliseen?

  2. Joulutortut eri hilloilla (täytyy vihreät kuulat kokeilla), piparit, tämä ylhäällä oleva resepti täytyy ilman muuta kokeilla. Voisin tehdä jotain amerikkalaista piirasta, jossa on pekaanipähkinöitä ja bataattia. Teen myös konvehdit (mm. marsipaanilla) mutta niitä ei lasketa leivonnaisiksi ;)
    Ai niin ja sitten on suolaiset vielä… Loputtomat mahdollisuudet :D

  3. Tätä muhkeaa piparkakkua haluan kokeilla. Täytyy vaan kehitellä siitä fodmap-versio. Mitenkähän onnistuisi?

    1. Mä en valitettavasti tiedä fodmap-asioista mitään. Facebookissa taitaa ainakin olla joku ryhmä, joka keskittyy vegaaniseen fodmap-ruokavalioon. Sieltä voi varmaan kysäistä vinkkiä? :)

  4. Ensimmäistä vuotta vietän jouluni vegaanisena. Minulle ei ole koskaan ollut mikään jouluruoka tärkeää, mutta piparimausteesta olen tykännyt kyllä ja kuivat piparit eivät ihan lemppareita ole olleet. Joten täytyy tälle joulua sanoa, että näitä pipariruutuja on pakko tehdä ja oletan kovasti, että tästä tulisi joka vuotinen vakioleivonnainen.

  5. Pipareita ja joulutorttu ja ehdottomasti!! Mahdollisesti jotain muutakin ihanaa :)

  6. Valkosuklaaglögijuustokakku ja jokin piparinen kakku/piirakka 😋

  7. Tänä vuonna joulupöydästäni löytyy varmasti joulutorttuja ja jokin jouluinen, vegaaninen kakku. Myös nämä piparkakkuruudut pääsevät mitä todennäköisimmin joulupöydän antimiksi! Ne näyttävät todella herkullisilta :)

  8. Näitä piparkakkuruutuja on tänä jouluna ehdottomasti kokeiltava:)

  9. Aion tehdä nyhtökauratorttuja ja puolukka-kinuski-juustokakkua påmackanista! Kinuskin teen kaura- tai kookoskermasta. Piparipohjaisen, glögikiilteisen juustokakun teen pikkujouluihin!

  10. Tänä vuonna joulupöytään pääsee komeilemaan taatelikakku tai jonkinlainen jouluinen juustokakku!😊

  11. Porkkanakakkua jouluisin vivahtein aioin, mutta luulen että tämä tulee testaukseen sen sijaan! Joulutorttuja ja raakakakku varmaan myös.

  12. Rakastan terveellisiä herkkuja, joten luvassa on raakakakkua jouluisella twistillä sekä taatelikakkua :)

  13. Tämä on eka joulu, kun näitä asioita mietin ruokaa laittaessani, joten vielä en osaa sanoa, mitä pöydästä tulee löytymään :)

  14. Meidän joulupöydästämme löytyy raakasuklaakakku ja pipareita. :)

  15. Suklaista glögikakkua ajattelin tehdä, mutta nyt on pakko kokeilla tätäkin ohjetta.😍

  16. Pipareita ja joulutorttuja varmasti ainakin. :) Näin perinteisesti! Vaikka tortut saanee sellaisen inkiväärisilmän, joka Siulla on reseptinä, ainakin osa!

  17. Jotain suolaisia pikkupiirasia ehdottomasti ja varmaan myös pipareita ja joulutorttuja. En erityisemmin välitä tortuista, mutta pitäähän niitä syödä periaatteesta kerran vuodessa. :)

  18. Tää resepti menee kyllä ainaki testiin. Lisäks tietty tortut on ihan pakolliset ja varmaan perus piparitkin.

  19. Ensimmäinen jouluni vegaanina ja voi pojat odotan sitä enemmän kuin aiemmin nimenomaan ruuan osalta. Tämä resepti menee ainakin jo ennen joulupöytää testiin. Minun joulupöytäni leipomuksiin tulee kuulumaan jonkinlaista joululeipää sekä pipariraakakakku. Tortut tietysti siinä sivussa ja muutenkin maut tulevat olemaan ihan samat kuin aiemmin paitsi paremmat.

  20. Eiköhän meiltä löydy joulutortut, karjalanpiirakat ja jokin kakku vegaanisena. Ja tämä öljy vaikuttaa kiinnostavalta! Ensin ajattelin ett höpöhöpö, mutta palmuöljytön versio -loistavaa.

  21. Perinteisten joulupiparien ja -torttujen vegeversiot ainakin tulevat näkymään joulupöydässä. Lisäksi ajattelin myös jotain vähän erikoisempaanin, ehkäpä nämä muhkeat piparkakkuruudut voisivat olla vaihtoehdoissa. Nuo kun näyttävät niin ihanan pehmeiltä ja jouluisilta ^-^

    PS. Hyvää joulunodotusta!!! ⛄☄

  22. Pipareita jonkinlaisena valkosokerittomana versiona ainakin. Joululeipää! – Vaikkei ehkä ihan leivonnainen olekaan, leivottu silti, ja herkkua eräänlaista. Joulupullakranssi kuuluu aina jouluun myös, vaikken itse sitä paljoa syökään. Muille on aina kiva leipoa silti, ja sekasyöjillekin livautella vegaanisia ratkaisuja :)

  23. Pipareita ja bostonkakku! ja tämä menee testiin ennen joulua ja päätyy sitten raadin mielipiteen perusteella joulupöytään.

  24. Vegaaniset Glögi,- ja tateelikakku löytyy meidän joulupöydästä. Tietysti myös pipareita ja torttuja.

  25. Piparit ja joulutortut itsestäänselvyys, muut herkut sitten vaihtelee. Tänä vuonna voisi tehdä tätä pipariräjähdystä ja sitä luumurahkapiirakkaa:-)

  26. Jos vegaani-enoni viettää joulua kanssamme, hänelle tulee aina keksittyä jotain täysin vegaanista joulukahvipöytään 😊 esimerkiksi kakkuja, piirakoita tai keksejä jouluisin maustein!

  27. Sun resepti, viskitaatelikakku, on ollut kyllä aina mahdottoman hyvää! Tämäkin pitää kyllä laittaa testiin, kuulostaa niin hyvältä. Kiitos kaikista ihanista resepteistä!

  28. Voi kuule, en millään osaa päättää… Ensimmäinen vegaanijoulu tulossa ja opiskelijana vanhempien luona kokkausmahdollisuudet tuntuvat loputtomilta, kun syöjiä riittää ja leipomistarvikkeita löytyy joka lähtöön. Tuotepaketti ja lahjakortti tulisivat siis hyvään käyttöön!

    Joulutorttuja ja pipareita ehdottomasti, mutta ehkä Kinuskikissan yhdistettynä versiona, jossa taikinat ja luumuhillo kääräistään yhteen sydämenmuotoisiksi leivonnaisiksi. Taatelikakkua haluaisin kokeilla, samoin kuin jotain versiota glögijuustokakusta. Myös omatekoiset konvehdit/raakasuklaa houkuttelevat kovasti, aamun riisipuurosta tekisin mielelläni karjalanpiirakoita ja myös karpaloiden sekä luumujen käyttö on listalla. Pitää ennen joulua tehdä joku suunnitelma, ettei meidän joulupöydän jälkkäriosio karkaa ihan käsistä :D

  29. Ainakin jotain ihanaa kasvispiirakkaa ja mahdollisesti myös raakakakku tulee tehtyä😊

  30. Ehkä jotain piirakkaa tai kakkua voisi kokeilla. Piparit kuuluvat ehdottomasti jouluun!

  31. Minun joulupöydästä löytyy ehdottomasti ainakin vegaaninen porkkanakakku 😊 Se vaan on niin taivaallisen hyvää, ettei edes sanotuksi saa 👌

  32. Joulutorttuja itse tehdyllä luumusoseella, johon tulee kardemummaa. Lisäksi on sahramipullaa ja ihanaa vegaanista glögijuustokakkua. ❤️

  33. Joulupöytään veganisoidaan yleensä ainakin joulutorttuja ja maustekakku, maustekakun voisi itse asiassa kokeilla tehdä tällä ohjeella!

    Oletko muuten keksinyt mitään vegaanituotetta millä saisi korvattua piimän/rahkan/viilin happamuuden? Etenkin leivonnassa siis, esim. piimälimppu ja hannatädin keksit🤔😋

    1. Vegaaniset kasvimaitotuotteet eivät hapatettunakaan maistu ihan samalta, kun bakteerikanta on erilainen. Mutta hyviä tuotteita rahkan tilalle on Provamelin sokeroimaton soijarahka (löytyy Vegekaupoista) ja Happy Cocon kookosjogurtti (joka on paksumpaa kuin rahka). Piimän voi korvata leivonnassa lisäämättä hieman sitruunamehua ja omenaviinietikkaa kasvimaidon joukkoon.

  34. Tänä vuonna perinteisten piparien ja joulutorttujen lisäksi oon päättänyt loihtia piparijuustokakun! Vegaanisena siis tietenkin, juustokakku on yks ainoista vegejälkkäreistä jotka häviää meillä kotonakin ihan hetkessä :)

  35. Vegaanisten salaattien lisäksi löysin uutena reseptinä minulle porkkalan. Sitä aion ehdottomasti kokeilla tänä jouluna.

  36. Glögikakkua olin joulupöytään suunnitellut, mutta tämä vaikuttaa kovalta kilpailijalta! Ehkä siis molemmat.

  37. Varsinaiseen joulupöytään päätyy varmaankin vain piparkakut ja joulutortut, ei taida mahtua muuta… Mutta joulunaikaan kokeilen kyllä kaikkea muutakin, esimerkiksi tätä. Näyttää herkulta!

  38. Jouluinen hyydykekakku. Pohjaksi pipareita, täytteeseen luumumarmeladia ja Alpron maustamatonta rahkaa (hyydytys agar-agarilla) ja päälle kiille glögistä!

  39. Joulupöydästä löytyy ainakin pipareita ja joulutorttuja. Nyt tuli vahvasti sellainen olo, että löytyy myös näitä piparkakkuruutuja.

  40. Joulutorttuja vihreillä kuulilla,pipareita ja tätä on ehdottomasti pakko kokeilla! 😋

  41. Meidän joulupöydästä löytyy tänä vuonna ainakin jouluinen raakakakku sekä pipareita. Lisäksi ennen joulua varmasti tulee kokeiltua paljon erilaisia leivonnaisia, niin makeita kuin suolaisia. Tämä vaikutti oikein mielenkiintoiselta, menee kokeiluun!

  42. Joulutorttuja, pipareita ja sticky toffee puddingia/ taatelikakkua ainakin tuulee joulupöytään, myös glögijuustokakkua ja christmas puddingia olen ajatellut kokeilla tänä vuonna :).

  43. Vegaanisia ja gluteenittomia karjalanpiirakoita, pipareita ja itse tehtyä joulusuklaata ja joulutorttuja inkivääri-, luumu-, ja omenakanelimarmeladilla ja täytyy niitä vihreäkuulatorttujakin testata!

  44. Perinteiset joulutortut ja piparit, ehdottomasti on myös kokeiltava tätä ohjetta :)

    Lapsuuden kodissa tehdään aina joulusin aivan ihanaa kakkua, jonka sisällä on jonkinlaista mössöä (luumumarmeladia ja kermaa ainakin). En nyt kovin hyvin muista ohjetta, mutta täytyy se etsiä jostain ja yrittää, josko sen saisi veganisoitua.

  45. Pipareita ja joulutorttuja täytyy olla jouluna ja ne tietenkin vegaanisina!

  46. Perinteisten piparien ja torttujen lisäksi tulee sadepäivän porkkanakakku, ollut jo muutaman vuoden must joulupäivänä! Myös vegaaninen versio piimäkakusta olisi tarkoitus kehitellä.

  47. Jotain suklaista on joulupoytään ehdottomasti tulossa, ehkäpä piparimausteella hoystetty mutakakku.

  48. Pipareiden ja torttujen lisäksi ajattelin mokkapaloja, mutta taidankin vaihtaa ne tähän ohjeeseen.

  49. Joulupöytä on niin täynnä suolaisia herkkuja, että meillä jälkiruoat on useimmiten jätetty suosiolla vähemmälle – lahjapaketeistakin kun aina paljastuu konvehtirasia jos toinenkin. Perinteiset piparkakut ja joulutortut kuitenkin kuuluvat jokaiseen jouluun, vegaanisina tietenkin!

  50. En ole vielä tarkemmin suunnitellut, mutta nämä pipariruudut kuulostaa kyllä hyvältä! Juustokekakkukin olisi ihana vaikkapa mangolla maustettuna. Lisäksi teen joulusuklaata ja kookos-suklaatryffeleitä.

  51. Jokin ihana kuivakakku, jota voi mutustella pitkin joulupyhiä. Tosin eiväthän vegaaniset kakut ole ikinä kuivia :D

    Tämä resepti menee myös testaukseen!

  52. Ehdoton suosikkini, ja jopa bravuurini, on korvapuustit joiden täytteenä on piparkakkutaikina <3 tämä menee myös heti kokeiluun.

  53. Vegaanisia suklaahippukeksejä, pipareita, maustekakkuja ja soijarouhepasteijoita 😋

  54. Täytyy tänä vuonna testata sitä hypetettyä vihreäkuula-joulutorttujutskaa. Se tuskin epäonnistuu tumpelommaltakaan leipurilta. :”D

  55. Vegaaniset piparit, joulutortut ja vegaanista bostonkakkua tai glögijuustokakkua olisi kiva kokeilla!

  56. Laiska leipuri olen, mutta ainakin joulutorttuja, sitruunamutakakku ja jonkinsortin maustekakku on väkerrettävä. Ja jos oikein innostun, niin kaikenlaista muutakin 🤓.

  57. No ihan varmasti ainakin noita piparkakkuruutuja! Nam. Sen lisäksi joulutorttuja totta kai :)

  58. Jotain suklaakakkua nyt ainakin. Lapsille pitää ehkä tehdä ylläriksi jotain spesiaalia, viime vuonna tein vihreistä kuulista ja sokerikuorrutteesta lumiukkoja Frozen -tyyliin.

  59. Olen ollut maidottomalla ruokavaliolla vähän aikaan, joten vasta kerään ideoita mitä voisi tehdä. En siis ehkä vegaanista tee, mutta tämä blogi on ihana ihan vaan maidottomallekin!

  60. Taatelikakku ja luumukeitto on perinteiset. Tämä resepti näyttää sen verran hyvältä ja helpolta että taitaa päästä kokeiluun tänä jouluna 😋

  61. Näinkin mainoksen tuosta leivontaöljystä ja se jäi kovasti kiinnostamaan, pitääkin siis kokeilla!

    Meillä syödään jouluna ainakin joulutorttuja ja pipareita, yleensä sitten leivon jonkun hyvän kakun oheen :) Viimevuonna oli pehmeästä tofusta tehty punajuurimutakakku, saas nähdä mitä keksin tänä vuonna!

  62. ajatuksena oli tehdä jokin raakakakku, mutta taidankin leipoa näitä ruutuja. turvallisempaa kuin kokeilla ekaa kertaa raakaleivontaa :D

  63. Joulutorttuja, pasteijoita ja pipareita on aina, luultavasti myös jokin kakku ja muita pikkuleipiä.

  64. Ainakin Annas-piparkakkuja ja joulutorttuja. :) Tätäkin reseptiä voisi kokeilla!

  65. Taatelikakkua ainakin, mutta tämäkin resepti vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta.

  66. Pipareita ehdottomasti ja sitten pitäisi etsiä ja löytää joku ihana mehevä viski-suklaakakun vegaaninen ohje. Ja nää sun ruudut lähtee kyllä kokeiluun heti kun mahdollista, kuulosti niin hyvälle!

  67. Tätä aion kokeilla jo ennen joulua. Meillä on usein ollut Vironperän veganisoitua kuorrutettua kakkua ja tarkemmin ajatellen sehän koostuu enimmäkseen juuri näistä samoista aineksista. On mehevää ja hyvää, mutta tehdään perinteisessä kakkuvuoassa. Tortut ja soijarouhepiiraat nyt ainakin pitää tehdä.

  68. Torttutaikinasta vuustotankoja, luumutorttuja sekä ehdottomasti kokeiluun nuo piparkakkuruudut, porkkanakakkua saatan tehdä, kun se vaan on niin hyvää!

  69. Näitä piparkakkuruutuja on ehdottomasti tehtävä joulupöytään, näyttää nimittäin todella herkulliselta :)

  70. Vaikka olen lakto-ovo niin joulupöydästä löytynee esim. rosolli, porkkanalaatikko, perunamuusi ja sienisalaatti vegaanisena. Ja tietysti joulutortut! En kauhean monenlaista ruokaa kaipaa, tykkään herkutella tietyllä ruualla ja porkkanalaatikkoa voisi syödä vaikka marraskuun alusta tammikuun loppuun…

  71. Joulutortuilla ja pipareilla mennään. Piparkakkuruudut saattavat päästä myös testiin. <3

  72. Kokeilin ensi kertaa vegaanisia pipareita (blogisi ohjeella) ja ne tulevat taatusti pysymään joulupöydässämme tulevinakin vuosina! Lisäksi sieltä löytyy vegaanisiksi tuunattu lucia-kranssi manteli-rommitäytteellä :)

  73. Viski-taatelikakku, pipareita ja varmaan jotain, missä on sekä pähkinävoita että suklaata. Ruuista ainakin porkkanalaatikko on listalla, sekä tietysti joulupuuro.

  74. En ole erityisemmin piparien ystävä, mutta näitä piparkakkuruutuja voisin testata! Ja ehkä samalla tehdä pari (10) torttua. :)

  75. Taatelikakku tai taateliruudut sekä kotitekoiset keksit joissa tummaa suklaata ja kuivattua karpaloa! Tämäkin resepti täytyy varmasti testata :)

  76. Meillä luumurahka on se ehdoton juttu, sitä pitää aina olla ja sitä sitten syödään niin hirveät överit ettei vuoteen halua katsoa luumuja päinkään. Joulutortut ovat toinen mitä pitää aina olla :)

  77. Piparkakkuja ja joulutorttuja, mahdollisesti myös joku ihana jouluinen kakku olisi tänä vuonna listalla. :)

  78. Ei tähän mennessä ole vielä ollut mitään. Koska olen vasta-alkaja. Mutta tänä vuonna aion tehdä pipareita, torttuja ja valkosuklaa-glögi kakun vegaanisena :) tietysti ruoat myös.

  79. Moi! Onko omenasose reseptissä kananmunankorvikkeena? Täällä on perheessä yksi omena-allergikko ja mietiskelin, että millä korvata tuo omenasose, koska tätä on pakko kokeilla! Ihanan näköistä! Mukavaa joulunodotusta sinne! 😊

    1. Omenasose, ja muutkin hedelmäsoseet, toimivat taikinassa lähinnä mehevöittäjänä. Voit laittaa tilalle vaikkapa soijajogurttia! :)

  80. Joulupöydästä täytyy löytyä sienisalaattia ja seitankinkku.
    Taatelikakku kuuluu kans perinteisiin.

    Aion kokeilla tätä reseptiä mantelittomana. Ajattlein läheteä kokeilemaan mantelijauhon korvaamista kookosjauholla. Kuulostaako ihan tuomitulta ajatukselta?

    1. Hei! Ajattelin itse kokeilla siskon pähkinäallergian takia samaa. Oletko sattumoisin vielä testannut toimiko kookosjauho?

  81. Ehdottomasti vegaanisia pipareita, vegaanisia karjalapiirakoita, jouluinen raakakakku sekä joulutortut!!

  82. Ainakin pipareita, erilaisia laatikoita, joulutorttuja, tryffeleitä… Tekisi mieli kokkailla vaikka mitä! Ja nämä piparkakkuruudut lähtevät heti tänään testiin :)

  83. Kokeilen ehdottomasti näitä piparkakkuruutuja tänä jouluna!

  84. Oooi tätä täytyy tehdä illanistujaisiin<33 Ja joulupöytään taatelikakkua ja jokin ihana puolukkakinuskihommeli olis ihana saada kanssa! 8)

  85. Tänä jouluna haluan testata seitan ”kinkkua” ja varuiksi pitsaa jos menee mönkään :)

  86. Rukiisia piparkakkuja sekä perinteistä taatelikakkua löytyy melko varmasti :)

  87. Ensimmäinen vegaaninen joulu tulossa mieheni kanssa ja olemme ainoat vegaanit joulupöydässä. Meinaan ainakin tehdä banaanikakun johon kaikki ihastuivat isänpäivänä ja varmasti nämä piparkakkuruudut niin ja glögikakun. Herkkuja ei voi koskaan olla liikaa 😍

  88. Glögijuustokakku! Saatan myös valmistaa panna cotan glögipäällysteellä.

  89. Ihana ohje! Jostain syystä en saanut kakusta kuvan väristä, vaan se jäi hirmu vaaleaksi, ja ehkä vähän mauttomaksi. Kävin vielä ohjeen moneen kertaan läpi ja kaikki reseptin ainesosat kyllä taikinaan laitoin…

    1. Piparkakkumausteissa on eroja merkistä riippuen, se vaikuttaa kenties sekä väriin että makuun. Ja maku paranee, kun annat tämän levätä yön yli jääkaapissa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights