Lämmin punajuuri-linssisalaatti

Sitruksisella misokastikkeella viimeistelty lämmin syyssalaatti, olkaa hyvä!


Tämä värikäs syyssalaatti on ihana lounas sellaisenaan tai osana tuhdimpaa illallista. Herkuttelin itse tämän salaatin aikaisemmin viime viikolla lounaaksi pehmeän maalaisleivän kanssa, ei pöllömpää!

Vaalea misotahna on muuten sellainen aine, mitä kannattaa ehdottomasti ostaa purkillinen kotiin, mikäli sitä ei vielä löydy jääkaapistasi. Miso on melko kallista, mutta se on myös todella riittoisaa ja säilyy jääkaapissa kuukausikaupalla. Miso tuo ruokaan kuin ruokaan kaivattua umamia ja sillä voi maustaa melkein mitä tahansa. Usein maustan misotahnalla esimerkiksi paistetun tofun ja lisään sitä marinadeihin ja kastikkeisiin. Tähän reseptiin tein kastikkeen misotahnasta, satsuman mehusta ja oliiviöljystä. Nam!

punajuuri-linssisalaatti

kahdelle

Salaatti

 • 6 reilun kokoista punajuurta
 • oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
 • 1 dl belugalinssejä
 • vettä + 1 kasvisliemikuutio
 • 1 satsuma
 • 2 kourallista babypinaattia
 • pekaanipähkinöitä

Sitrus-misokastike

 • 2 tl vaaleaa misotahnaa
 • 1 satsuman mehu
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl vaahterasiirappia
 • mustapippuria myllystä
 1. Kuumenna uuni (225°C). Kuori ja pilko punajuuret. Sekoita punajuurten joukkoon öljy, suola ja pippuri ja levitä ne uunipellille. Paista punajuuria uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
 2. Keitä sillä välin belugalinssit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kaada ylimääräinen keitinvesi pois.
 3. Kuori satsuma ja leikkaa se viipaleiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet yhteen.
 4. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja valuta se salaatin joukkoon.

7 vastausta kirjoitukseen “Lämmin punajuuri-linssisalaatti

 1. Oi, tämä menee varmasti kokeiluun. Mulla sattuu olemaan jääkaapissa punajuuria, joten saatanpa tehdä jo tänään.

  Hei, mulla olisi pari kysymystä papujen keittämiseen liittyen. Olen ajatellut vihdoinkin alkaa keittää niitä itse valmiiden purkkien ostamisen sijaan. Löysin ruokakomerostani kilon kidneypapuja, jotka ovat siellä olleet varmaan kolme vuotta. Täysin tiiviissä kannellisessa purkissa kyllä ovat, mutta mietin silti, että menevätkö ne vanhaksi noin pitkän säilytysajan kuluessa? Osaatko sanoa, uskaltaako niitä vielä käyttää? Ja sitten toinen kysymys, osassa papujen keitto-ohjeita sanotaan, että suola vasta loppuvaiheessa (kovettaa papujen kuorta tms.), osa ohjeista taas kehottaa lisäämään suolan heti alussa. Onkohan tällä mitään merkitystä?

  Iloista ja aurinkoista viikon jatkoa :)

  1. Papujen keittoaika pitenee, mitä vanhempia ne on. Mutta kyllä ne silti useita vuosia säilyy, kannattaa siis keittää ne sieltä pois :) Mä en ole huomannut suolan lisäämisellä mitään muuta vaikutusta kuin maku, laitan itse aina suolan jo keittämisen alkuvaiheessa.

   Ihanaa viikon jatkoa sinnekin, ja toivottavasti tämä resepti uppoaa! :)

 2. No olipa hyvää! Belugalinssit olivat lopussa, puy-linssit toimivat hyvin. Kiitos taas hyvästä reseptistä!

 3. 😂 nyt on ihan pakko kommentoida. En tiedä mitä kämmäsin, mutta en tykännyt. Veikkaan, että syynä se hassu juttu, että usein pitää tehdä tiettyä ruokaa tiettyyn hetkeen ja nyt ei oikein osunut. Epäonnekseni tein vielä ainakin 1,5-kertaisen annoksen. Tässä missiossani vähentää sekä ruokahävikkiä että lihansyöntiä koin kuitenkin täydellisen onnistumisen: iskin kaiken kattilaan satsumineen päivineen, lisäsin pienen punasipulin ja vettä, annoin kiehua tovin, soseutin ja lisäsin 2dl kookosmaitoa. Täydellistä 😊! Kiitos ihanasta blogista ja herkkuresepteistä! Olet todella inspiroiva tyyppi ❤️.

 4. Misoa sisältävä salaattikastike on ihan paras, suosittelen! Olen käyttänyt sitä viimeiset viikot ihan kaikkiin salatteihin, en tosin satsumamehulla vaan sitruunalla ja limellä. Salaatin lisänä kannattaa kokeilla myös hunajapomeloa (ilman kalvoja).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights