Vegaaninen kimchi

Korealainen hapatettu tulinen kaalilisuke kimchi onnistuu helposti kotonakin!


Olin miettinyt kimchin tekemistä kotona ikuisuuden, mutta sain vasta viime viikolla ryhdyttyä toimeen. Kimchin tekeminen on todella helppoa, vaikka sen kypsyttely toki viekin useamman päivän. Tämä minun kimchini on mitä todennäköisimmin aivan kerettiläisesti valmistettu suomalainen karvalakkiversio, mutta hyvää tästä tuli joka tapauksessa!

Kimchiin tulee perinteisesti kalakastiketta, mutta korvasin sen tässä versiossa Vegekaupassa myytävällä vegaanisella No fish -kastikkeella.

vegaaninen kimchi

 • 800 g kiinankaalia
 • 3 rkl suolaa
 • noin litra vettä
 • 1 porkkana (tai vastaava määrä retikkaa)
 • 3 kevätsipulia
 • 1 rkl raastettua inkivääriä
 • 3 isoa valkosipulinkynttä raastettuna
 • 2 rkl chilihiutaleita
 • 1 tl sokeria
 • 2 rkl vegaanista kalakastiketta
 1. Huuhtele kiinankaali, poista siitä kova kanta ja leikkaa se sopiviksi suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä 6-8 tuntia.
 2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
 3. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, chilihiutaleet, sokeri ja vegaaninen kalakastike yhteen ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.
 4. Painele kimchi kannelliseen lasipurkkiin niin, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Nosta kimchi vielä jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan. Tarjoa lisukkeena.

7 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen kimchi

 1. Jes, supervinkki tuo vegaaninen kalakastike- olen pitkään metsästänyt vastaava ja miettinyt, onko sellaista olemassa ollenkaan!

  Meillä on kesän jäljiltä omaa vegaanista kimchiä vielä jääkaapissa, siinä korvattiin ko. kastiketta ihan vaan chilillä ja vähän poikkialaisesti tuliaisina tuoduilla kiinalaisilla maustesekoituksilla, mutta hyvää grilliruokaa lisuketta tuli niinkin. :) Ensi kerralla sitten tuo ”kalakastike” vielä mukaan!

 2. Vegaanisen kalakastikkeen linkki ei enää avaudu. Minkä merkkinen kastike oli jos löytyis jostain toisesta verkkokaupasta?

  1. Moikka! Samasta kaupasta löytyy edelleen, linkki korjattu! Googlettamalla vegaaninen kalakastike löytyy myös muita vaihtoehtoja :)

   1. Taitaa taas olla rikki ko. linkki? Lisäksi ohjeessasi puhutaan raastetusta inkivääristä, muttei mainita missä vaiheessa tuo tulisi lisätä mukaan? :) Laitoin sipulin ja porkkanaraasten kanssa samaan aikaan.

 3. Laitoin kalakastikkeen sijaan vihreää teetä mihin lisäsin suolaa. En tienny että on vegaanista kalakastiketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights