Chocochili 10 vuotta + ARVONTA

Näihin aikoihin on kulunut 10 vuotta siitä, kun Chocochili näki päivänvalon. Sen kunniaksi arvon teille keittokirjapaketin!


Välillä täytyy vähän nipistellä itseään, että voiko tämä olla totta. Tuntuu ihan uskomattomalta, että olen ollut näin innoissani jostain asiasta 10 vuotta. Kun perustin Chocochilin vuonna 2008, en todellakaan voinut kuvitellakaan, että kirjoittaisin blogia vielä 10 vuotta myöhemmin ja se olisi edelleen paitsi rakkain harrastukseni, myös työ. Tavallisesti innostun asioista nopeasti ja kyllästynyt niihin samalla vauhdilla, mutta kaikki blogiin liittyvä jaksaa innostaa minua edelleen kaikkien näiden vuosien jälkeen. En tekisi juuri nyt mitään mieluummin kuin kehittelisin uusia reseptejä, valokuvaisin ja kirjoittaisin ruoasta. Minulla ei ole kertaakaan näiden vuosien aikana edes käynyt mielessä, että lopettaisin bloggaamisen. Kun elämä on pannut kapuloita rattaisiin, blogi on ollut tärkeä pakopaikka kaiken muun keskellä.

Blogin kautta olen päässyt tekemään monia muitakin hauskoja projekteja. En kymmenen vuotta sitten olisi uskonut, että jonain päivänä olen kirjoittanut neljä keittokirjaa. Viime vuoden keväällä olin mukana uudistamassa Silja Linen vegaanista tarjontaa, olen päässyt suunnittelemaan Sushi Pandalle vegaanista menua kahteen kertaan, saanut muutamia blogiin liittymättömiä valokuvaushommia ja ollut puhumassa vegaanisesta ruoasta televisiossa, radiossa ja lukuisissa lehdissä.

En perustanut Chocochiliä sen takia, että tästä saisi rahaa. Harva edes tiesi kymmenen vuotta sitten mikä blogi on, saati sitten sai sellaisen kirjoittamisesta rahaa. Vuonna 2008 Suomesta oli aika vaikea löytää vegaanisia reseptejä ja asenteet vegaanista ruokaa kohtaan olivat muutenkin aivan päinvastaiset kuin nykyään. Halusin olla osaltani vaikuttamassa siihen, että vegaaninen ruoka näyttäytyisi herkullisena ja helppona valmistaa. Chocochili oli (ja on edelleen) minulle kanava parantaa maailmaa.

Kiitos ihan jokaiselle teille, jotka käytte täällä blogissa lukemassa reseptejäni ja innostutte kokkaamaan niitä kotona. Kiitos, että olette ostaneet kirjojani ja luette myös sponsoroituja postauksia, koska niiden kautta saatavat tulot mahdollistavat sen, että minulla on varaa tehdä tätä hommaa jatkossakin. Se, että voin nykyään elää tällä blogilla, on teidän ansiotanne. Kiitos, että olette siellä ruudun toisella puolella! Ja kiitos niistä sadoista viesteistä ja palautteista, joita olen saanut näiden vuosien varrella. Ilman vuorovaikutusta teidän kanssanne tässä hommassa ei tietenkään olisi mitään mieltä.

Arvonta

10-vuotisen taipaleen kunniaksi arvon teille yhden keittokirjapaketin! Paketti sisältää Vegaanin joulukirjan ja Vegaanin keittiössä -kirjan uusimman painoksen, signeerattuna tietysti! :)

Säännöt

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttilaatikossa mikä on kaikkien aikojen suosikkisi Chocochilin resepteistä. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 4.11. asti. Jätäthän toimivan sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään, jotta saan sinuun tarvittaessa yhteyden arvonnan päätyttyä. Mikäli voittajaa ei saada kiinni viikon kuluttua arvonnan päättymisestä, palkinto arvotaan uudelleen.

330 vastausta kirjoitukseen “Chocochili 10 vuotta + ARVONTA

 1. Olen googlettamalla löytänyt blogisi ja käyttänyt seesami-inkivääritofun reseptiä opetellessani tofun valmistusta. Tuolla reseptillä saan tofusta maukasta ja resepti on ihan vakiokamaa arkiruokia valmistaessa. En ole kasvissyöjä, mutta aina kun olen vailla ideoita ruoanlaittoon, blogisi on ensimmäinen jota katson.

 2. Vaikea kysymys, käyn usein hakemassa reseptejä :) Monta suosikkia, ei yhtään floppia. Tämä saa kyllä lihansyöjätkin hämääntymään: https://chocochili.net/2018/06/bbq-seitanpihvit-grilliin/ ja ovat superhyviä kaikille!
  Tällä viikolla tuli joulukirjasi kotiin- mutta sitä ei voi vielä marraskuussa avata. Pari muuta kirjaa jo hyllyssä.
  Seuraavaksi kokeiluun ne espresso- jättikeksit ja tattirisotto.
  Taisit muuten kaiken ohella toimia myös Vegakaupan yrittäjänä :)

  1. Jouluiset reseptit kokonaisuudessaan, porkkanaksi kuitenkin ikisuosikki 😊

 3. Tää on vaikee kysymys! Ikinä en oo joutunu pettymään Chochilin resepteihin, takuuvarma valinta jos haluaa kokeilla jotain uutta. Leivonnaisista suolaisiin, ruokia tullut kokeiltua. Nutella-bosto kakku ollut viimeaikojen suosikki ja valkosuklaa-baileys kakku vei kielen mennessään. Porkkanakakkua tehnyt jo varmaan paritkymmenet kerrat ohjeittesi mukaan. Aina ootan innolla uusia blogiin ilmestyviä reseptejä, ja kun sellainen ilmestyy niin en voi muuta kuin miettiä että milloin pääsisin reseptiä kokeilemaan ja heti, kun järjestyy aikaa tai tulee sopiva tilaisuus kissan ristiäisistä hääjuhliin, tilaisuuden käytän hyväkseni. Kiitos ihan parhaimmasta blogista ja resepteistä vuosien varrella! :)

 4. Apua, mahdoton valinta, niitä on niin paljon! Sanon nyt vaikka kikhernemunakkaan, koska sitä tulee tehtyä viikottain. Kiitos ihanasta blogista!

 5. Olen vallan tykästynyt bataatti falafel- pihveihin. Ja mikä tärkeintä, blogisi ja kirjojesi myötä kiinnostus ja innostus vegaaniruokaa kohtaan on noussut.

 6. Blogista olen testannut monia todella hyviä reseptejä, joista lempireseptiksi on noussut maapähkinävi-porkkanakeitto.

 7. Koskaan en ole mihinkään reseptiin pettynyt, mutta jos yksi pitää valita niin se on vegaaninen mustikkajuustokakku. Kyseinen kakku löytyy aina juhlapöydästä, eikä se koskaan ole tuottanut pettymystä paatuneimmillekaan sekaaneille.

 8. Nyt on vaikea kysymys! Sanon silti maapähkinävoi-porkkanakeitto, koska se sai kyyneleen silmäkulmaan kun ensimmäisen kerran maistoin.

  Kiitos mahtavasta blogista, josta löytyy taatusti herkullinen resepti ihan joka tilanteeseen!

 9. Vaikee vastata kun on niin monia, mutta sanotaan että tofua maapähkinävoikastikkeessa koska se on eka resepti mitä kokeilin ja se oli niiiiiiin hyvää :)

 10. Bataatti-maapähkinäkeitto on jäänyt vakioreseptiksi meidän sekasyöjäkeittiössä.

 11. Olisi ihana ”ilmiantaa” joku juhlallinen resepti, mutta tosiasiassa eniten käyttämäni resepti on pannukakku 😅

 12. Vaikea valinta sillä monet on niin hyviä, mutta sanotaan että tofua maapähkinävoikastikkeessa sillä se oli eka resepti, jonka kokeilin ja se oli niiiiin hyvää :)

 13. Nopeesti mietittynä Huijarin browniet on aika kova! Onnittelut merkkipäivän johdosta :)

 14. Siiiiis sullahan on paras suomalainen vegeblogi, oon tehny su resepteistä nii monia vuosien varrella! Mutta varmaan legendaarisin oli tää avocado suklaa kakku jonka tein mun pikkusiskon valmistujaisiin, ja se oli tyylii koko juhlien ainut vegaaninen syötävä, illä itse oöin silloin ainut vegaani eikä siskl tahtonu muita ”vegejutskia” tarjoiltavaksi. Kävikin sitten niin että tää sun ohjeilla tehty kakkunen olikin juhlien menestys ja NIIN mpni tulo kysymään multa reseptiä… :’D kyllä sain tehdä samaisen kakun ja pari muutakin sun kakkua sitten jatkossa….

 15. About kaikki reseptit mitä oon tehnyt on ollut superhyviä, mutta ne mihin palaan jatkuvasti on jerk-seitan pihvit ja PANNUKAKKU! Kiitos tuhannesti siitä mitä teet! Ylivoimaisesti paras vegaaniblogi internetissä! <3

 16. Muutama vuosi sitten jouluna tein kaiken joulupöytään itse alusta saakka ja käytin pääsiassa sinun reseptejäsi. Lämmin punajuuri-savutofusalaatti jäi erityisesti mieleen. Ihan mielettömän hyvää.

 17. Kaikkein eniten olen tehnyt kookos-tofukeittoa, jonka resepti on vuodelta 2011. Se on helppo ja herkullinen! Käytännössä kaikki muutkin luottoreseptini ovat kyllä Chocochilistä. Jos tätä blogia ei olisi, en olisi innostunut vegaanisesta ruoanlaitosta, ainakaan niin varhain. Kiitos siitä!

 18. Cajun-marinoidut soijasuikaleet vegaanin keittiössä -kirjasta!!! Ihan paras marinadi tosi moneen tilanteeseen.

 19. Oi voi, lempiresepti, nyt pistit pahan :D arkiruuista sanoisin maapähkinävoi-porkkanakeitto, makeista maapähkinävoi-mustikkapiirakka! Maapähkinävoi on kyllä lempparia selvästi :D Kiitos että jaksat inspiroida meitä kanssavegaaneja (tai itse asiassa olin kyllä vielä sekaani kun blogiasi aloin seuraamaan!) <3 Onnea merkkipäivästä!

 20. Vaikea valita vain yhtä lempireseptiä, mutta tämän blogin kautta opin käyttämään tofua eri tavoin ruoissani! Viimeisin lemppari on tofu-salaattirullat.

 21. Tallessa on vaikka kuinka monta ihanaa reseptiä, mutta ehdoton suosikkini on maapähkinävoi-varhaiskaalisalaatti ja seesami-inkivääritofu. Varma hitti joka kerta. :)

 22. Onnea 10-vuotiaalle! Paljon hyviä reseptejä, kiitos niistä. Vaikka Soijarouhe-kaalipata, sitä kokkaamme usein.

 23. Tosi vaikea sanoa, kun käyn usein hakemassa reseptejä. Vegaani olen ollut nyt 4.5 vuotta ja sinä aikana on tullut tehtyä monenlaista. Pinaatti-herkkusienipasta, lasagne, kookoscurry, paputäytteiset uunibataatit…. Juhlapäiville haen makeita reseptejä ja aina ovat toimineet. Onnea 10 vuodesta ja suurkiitos. Vegaanin alkutaipaleella olit erityisesti suureksi avuksi!

 24. Bataattifalafeleihin palaan aina uudelleen! Täytyy myös mainita, että tein juuri elämäni ensimmäisen nakkikastikkkeen, vegaanisena, ja sekin onnistui loistavasti vaikka suurustaminen pelotti :D Aina kun esitän kuuluisan ”mitäs tänään syötäisiin”-kysymyksen, avaan Chocochilin, ja sieltähän se vastaus löytyy!

 25. Tulee usein käytettyä Chokochilin reseptejä, varsinkin seitania valmistaessa! Ensimmäisen kerran taisin törmätä jokin joulu sitten seitankinkun reseptiä etsiessä. Käytetyin ohje kuitenkin blogistasi taitaa olla yksinkertaisen härkäpapu-makaronilaatikon ohje, se on pettämätön.

 26. Kirjasi oli ensimmäinen vegaaninen keittokirja minkä ostin, ja auttoi aloittamaan ja jatkamaan eteenpäin vegaanista kokkailua. Lempparireseptiä on vaikea valita, mut kaikenlaiset lätty- ja vohvelireseptit ovat ehdottomasti kärjessä, koska aamupala on elämä. :)

 27. Olen ollu kasvissyöjä 12-vuotiaasta ja ehdinkin olla 10 vuotta, ennen kuin rupesin syömään vegaanisesti. Blogisi reseptit olivat ensimmäisiä reseptejä silloin, mitä testasin ja saivat innostumaan kunnolla! Lempparireseptejä on useita, mutta yksi on noussut kestosuosikiksi: tofu maapähkinävoikastikkeessa. RAKASTAN maapähkinävoita, etenkin tässä ruoassa. Se on takuuvarma tarjottava vieraille ja olen jakanut tämän melkein kaikille kavereilleni.
  Tämä vegaanin joulukirja olisi kyllä aivan mahtava, sillä kaipaisin jotain uutta tarjottavaa joulupöytään ja olisi mahtavaa kumota veljeni ja isäni ennakkoluuloja vegaaniruokaa kohtaan!

 28. Hei, siun reseptit on huippihyviä! Suosikkini ovat maapähkinävoi-porkkanakeitto ja sadepäivän porkkanakakku :)

 29. Olen ihan uusi lukija, enkä ole siten vielä kovin paljon ehtinyt kokkaamaan. Löysin blogisi pariin itse asiassa vasta noin pari viikkoa sitten. Täältä löytyy kyllä vaikka millä mitalla reseptejä, joita tekee mieli päästä kokeilemaan! Linssi-munakoisobolognese oli hyvää! Seuraavaksi kokeilen sieni-kvinoa pasteijoita.

 30. Viiden tähden vegaanin tofupyörykät on resepti, jota tulee käytettyä usein ja se toimii aina! Aloitin kasvissyönnin samoihin aikoihin, kun perustit tämän blogin ja siitä on ollut paljon apua varsinkin silloin alussa, mutta edelleen nyt, kun olen edennyt veganismiin. Kiitos! :)

 31. Pannukakku. Tähän kaipasin ensimmäisenä reseptiäni ryhdyttyäni vegaaniksi. Turvaresepti, johon on aina hyvä palata kun maailma murjoo.

 32. Suosikkeja on vaikka kuinka paljon, useimmin tulee tehtyä raparperikaurapuuroa. Kiitos ihanista resepteistä!

 33. Kirjasta löytyvä tofu-nuudelikeitto on lemppari! Varsinkin syksyisin pienessä flunssassa inkivääri ja kurkuma maisteina ihan mahtavat!

 34. Jos pakko on valita kaikista mahtavista resepteistä niin gluteenittomat banaanipannukakut ovat toistuva sunnuntaiaamujen ilo :-P

 35. Sadepäivän porkkanakakku ehdottomasti, melkein kaikki jotka tätä ovat maistaneet, ovat pyytäneet reseptin 🙂

 36. Oon lukenut sun blogia siitä asti kun vielä postasit ruokakuvia eläinoikeusfoorumille. Pitkälle oot siitä päässyt! Onnittelut! :)
  Oma suosikkini on seitanin perusohje. Ja oikeastaan kaikki seitanreseptit.

 37. Onnea! Mustikka-suklaaraakakku, kimchi ja fudge on ollut mun suosikkireseptejä. :)

 38. Onnea ja iso kiitos blogista, siitä on ollut todella paljon hyötyä! 😍 Lemppariresepti tällä hetkellä on lämmin punajuuri-linssisalaatti. Kaalilaatikkoa testasin juuri muutama päivä sitten ja tuli mielettömän hyvää, aiemmat vegaaniset kokeilut eivät ole onnistuneet.. Linssikeitto kuuluu vakioresepteihin 👌🏻

 39. Sadepäivän porkkanakakku on ollut monien illanistujaisten herkkuna! Muutamia muitakin reseptejä on tullut kokeiltua, mutta porkkanakakku vie voiton! Kiitos siitä :)

 40. Vaihtoehtoja olisi paljon, mutta ensimmäisenä tuli mieleen Marokkolainen kikhernekeitto ja toisena aprikoosi-mantelitäytteiset joulutortut, vastaanpa siis ne. 😊

 41. Jopa asetit tehtävän! Hiljalleen lähestyvän joulun hengessä täytyy ehkä mainita seitanpaisti, koska se on klassikko. Olen tehnyt kinkun perheemme joulupöytään reseptiäsi mukaillen jo vuosikaudet. :)

 42. Blogisi on ollut pelastus monena, monena päivänä, kun oma pää on ammottanut reseptityhjyyttä! On todella vaikea valita yhtä lempparia, mutta maapähkinävoi-mustikkapiirakka on jotain aivan taivaallista, joten valitsen sen. Kiitos!!

 43. Lempparireseptejä on paaaaljon. Ihanan blogisi ansioista olen oppinut marinoimaan tofua ja saanut myös läheisiäni innostumaan kasvispainotteisemmasta ruuasta, iso kiitos siis siitä myös.
  Lempparireseptin valinta on vaikea, mutta porkkanakakku on syntisen hyvää.

 44. Punajuuri-linssilasagne. Kirjani on ihan punajuuressa sen kohdalta 😂 Aivan tajuttoman hyvää.

 45. Apua! Onpa vaikea valinta! Vegaanin keittiössä ja Viiden tähden vegaani ovat keittiön kulmakivet ja monta reseptiä on niistä tehty. Myös blogista tulee usein katsottua ideoita, jos ei keksi mitään kokattavaa. Useimmiten varmaan olen kuitenkin tehnyt Maapähkinä-bataattikeittoa tuosta Vegaanin keittiössä -keittokirjasta, joten se on kyllä varmaan yksi suosikeista :)

 46. Olen seurannut Chocochiliä alusta alkaen, ja joka kerta, kun minulta kysellään vegaanisia reseptejä, pyydän kysyjiä tutustumaan Chocochiliin. On helppo suositella, kun voi luottaa, että reseptit ovat aina laadukkaita ja lopputulokset maukkaita. Kiitos siis! Ehdottomasti ja heittämällä suosikkini on rahkapiirakan ohje. Rahkapiirakka on sellainen lapsuuteni juttu, jota olen ikävöinyt, mutten ole jaksanut tuumia siitä vegaanista versiota, joten pitkään elin ilman rahkapiirakkaa. Ohjeellasi onnistuu! Tosin, olen ottanut vapauden vaihtaa aprikoosit persikoihin… 😊

 47. Jerk Seitan ja limebataatit. Tämä on ohje, jonka pohjalta tein aikanaan ensimmäistä kertaa seitania ja johon olen palannut ehkäpä kymmeniä kertoja jo. Sen maustesekoitus on ehdottomasti paras tapa maustaa seitan. Tätä olen kokannut myös, kun olen halunnut tehdä johonkin kivaan ihmiseen vaikutuksen tai vain hemmotella lähimmäisiäni ja itseäni hyvällä ruualla, johon on nähty vähän myös vaivaa.

 48. Kikherne-tomaattikeitto taisi olla resepti, joka minut johdatti blogin pariin, joten se olkoon vastaukseni :)

 49. Todella vaikea kysymys! Helppo tomaattinen linssikeitto on ollut monen kiireisen arkipäivän pelastus, siihen on ystävät ihastuneet ja resepti on levinnyt eteenpäin :) Reseptisi ovat herkullisia ja helppoja. Parasta on, kun ainekset ovat tavallisia, löytyvät normi kaupasta ja reptit tosissaan ovat melko helppoja. Monen monta vuotta olen täältä poiminut reseptejä ja montaa niistä valmistanut aina uudestaan ja uudestaan. Uppoavat hyvin myös sekaaneille :)

 50. Kikherne-burgursalaatti on mun suosikki! Arvostan sun simppeleitä ohjeita joihin aineet löytyvät useimmiten lähikaupasta. Vaikka olen sekasyöjä, löydän sinulta kivoja vinkkejä.

 51. Oon vasta muutaman vuoden hissukseen alkuun lisännyt ja sitten täysin siirtynyt kasvisruokavalioon. Vegaanisia reseptejä ja maitotuotteiden korvaamista muilla jutuilla oon nyt lisäämässä hiljalleen hyvien löytyöjen ja oman jaksamisen mukaan. Olen ollut superkiitollinen tästä blogista. Aivan mieletön inspiraation aarrearkku uusien reseptien ja makujen löytämiseen. Oot tehnyt varmasti valtavan työn tämän eteen ja lisäksi uskon, että sun vaikutus ihan koko suomen vegaani-skeneen on varmasti ollut mittaamattoman arvokas. On todella hienoa, että pyyteetön duunisi palkitaan ja sun on mahdollista saada elantosi tästä. Oot cool!

  Aiemmin mainitusta johtuen ihan ehkä ”kaikkien aikojen suosikkia” ei olekaan vielä ehtinyt muodostua, mutta monta lempparia kyllä. Mm. BBQ-seitanpihvit grilliin ja seitankinkut variaatioineen.

 52. Niin monia hyviä reseptejä on tullu testattua mutta näin nopeasti mieleen tulee punajuurisoijarouhepyörykät ja kikhernemunakas! Kiitos ihan loistavasta blogista!!

 53. Koskaan en ole resepteihisi pettynyt, mutta yksi on yli muiden: maapähkinä-bataattikeitto, jonka osaan jo ulkoa, kun on niin monta kertaa tullut tehtyä 😄

 54. Ensimmäinen resepti, mikä tulee mieleen näin syksyllä, on ihana Shepherd’s pie linsseistä. Ja se taisi olla resepti, mikä johdatti minut sinun blogiin :)
  Onnittelut merkkipäivästä!

 55. Ei oo yhtä suosikkia, mut helpot arkenakin nopeasti valmistuvat reseptit on parhaita! Lisäksi nyhtökauraburgerit ja kaikki tortillat/wrapit suosiossa. Täältä saa kyllä ihania ideoita ja maukkaita reseptejä jotka maistuu myös lihansyöjämiehelle :D

 56. Soijarouhepasteijat on testattu moneen kertaan ja paljon muita vielä testaamatta :) Yhtään vegaanista kirjaa en omista joten olisi hienoa voittaa sellainen!

 57. Ihan ehoton suosikki on BBQ-seitan pihvit! Niiiiin super hyviä etten oo törmänny vastaaviin missään!

 58. Seitanin ohjeen, soijarouhepasteijat ja porkkanakakun reseptit käyn täältä aina säännöllisesti kertaamassa.

 59. Mun lemppariohjeet on MINESTRONEKEITTO, jota olen jo monesti tehnyt ja VEGAANINEN PHO-KEITTO. Myöskin HELPOT SOIJAROUHEPASTEIJAT on hyvä ohje. 😊

 60. Mausteinen bataatti-kikhernevuoka on ollut joulupöydässämme vuodesta 2013 lähtien! Aivan parasta :)

 61. Olen sekasyöjä mutta kerran vuodessa meidän perhe pitää paaston. 40 pv kasvis/vegaanisia ruokia. Sun reseptit on monen monta kertaa pelastaneet meidän paaston.
  Parasta on kaikki kikherneruuat. Monet niistä on jäänyt tavalliseen ruokavalioon ja lapset pitää niistä.

 62. Lemppari… Kovin vaikea kysymys. Linssipata oli pitkään arkiruokasuosikki. Etikkakurkuja oon laittanut monena vuonna, nyt huomasin, että olit tehnyt uusia variaatioita. Joskus juhliin laitoin salaattia johon tuli puntti tuoretta korianteria. Parhaita matka-eväitä on ollut valkoisista pavuista ja perunasta tehty salaatti. Ehkä Lemppari on https://chocochili.net/2013/12/sipulipiirakka/ sen vuoksi, että se yllättää herkullisuudellaan, vaikka kyseessä on sipulipiirakka.

 63. Onnea kymmenvuotiaalle! Suosikkireseptejä löytyisi vaikka kuinka monta, mutta näin talven kynnyksellä täytyy valita pettämätön lohturuoka eli Shepherd’s Pie linsseistä. Chocochiliä olen seurannut jo aika alkutaipaleelta lähtien ja se on omalla kohdallani mullistanut käsitykseni siitä, kuinka herkullista ja monipuolista vegaaninen ruoka voi oikeasti olla. Kiitos tähän astisesta ja tulevia reseptejä innolla odottaen.

 64. Onnea 10-vuotiaalle! :)

  Lempparireseptini on BBQ-seitan, jota tuli viime kesänä tehtyä useaan otteeseen. Myös cashew-pasta on meillä yksi vakkari arkiruoista.

 65. Uh, bataatti-maapähkinävoikeitto sekä tofua maapähkinävoi-kastikkeessa on mun lempparit. Oon sun blogin kautta löytänyt maapähkinävoin, jota laitan about kaikkeen nykyään! Plus kaikki muut ihanat reseptit, joihin oon tutustunut vuosien varrella <3

 66. Vegaaninen lasagne. En ollut aiemmin tajunnut käyttää ravintohiivahiutaleita kastikkeessa, mutta kerran kokeiltuani ymmärsin sen nerokkuuden :)

 67. Monet reseptit on säännöllisessä käytössä, esim marinoitu punasipuli, mutta herkkupuolelta kookos-suklaakakkuset on varma valinta niin arkeen kuin juhlaan <3 Nytkin on kotona aineet odotamassa viikonlopun leivontahetkeä.

 68. Lemppari reseptini on oikeastaan bataattikookoskeittosi! Se on niiin herkullinen ja toimii kans kipeänä, kun kurkusta ei mee muu alas joskus. Hyvää jatkoa <3

 69. Ehdottomasti soijarouhekaalilaatikko, jota tein toissa päivänä taas ison satsin, nam!

 70. Ehdottomasti sadepäivän porkkanakakku, lukuisia kertoja tehty ja aina silti jaksaa yllättää herkullisuudellaan :)

 71. chocochili oli yksi ensimmäisistä suomalaisista ruokablogeista mitä aloin aikoinaan seuraamaan. tänä päivänä blogit on mulle ruoanlaitossa yksi inspiraationlähteistä kirjojen, muun sosiaalisen median ja matkustamisen ohella, ja harvoin kokkaan mitään suoraan yhdestä reseptistä – usein yhdistelen muutamaakin reseptiikkaa oman maun mukaan. mutta on yksi resepti jonka aina ’lunttaan’ tarkalleen! teen makean piirakkapohjan aina sun mustikkapiirakan ohjeella! rakastan rapeaa murupintaa varsinkin omenapiirakassa, ja vaikka tästä käytiinkin aluksi vääntöä mun hollantilaisen avopuolison kanssa, oon onnistunut käännyttämään hänetkin rusinattoman ja murupintaisen ’suomalaisen’ omenapiirakan kannalle :)

 72. Yhtä ei voi sanoa, moni uusi ruokakokeilu on saanut alkunsa täältä ikisuosikki on sheperd’s pie linsseistä, jerk seitan ja aina kun leivon piirakkaa, pohjan ohje löytyy täältä.

 73. Tähän astisista kokeiluista sadepäivän porkkakakku on ehdottomasti lemppari!! :)

 74. Paahdetut kikherneet :)

  Olen vasta tutustunut vegaanisiin resepteihin ja tehnyt niitä kotona.

 75. Parasta en osaa sanoa, mutta viiden minuutin suklaakakku on pelastanut ainakin monta makeannälän yllättämää iltaa! 🙋

 76. Onnea!! Suosikkeja on monta, mutta eniten olen tehnyt maapähkinävoi-bataatti-keittoa ja ”lohtu”-keittoa.

 77. Ehdoton suosikkini on tuorepuuro, jonka raaka-aineina käytetään mm. kaurahiutaleita, maapähkinävoita, banaania ja kauramaitoa. Teen sitä usein lounaaksi töihin ja ripottelen Ceyloninkanelia pinnalle! NAM! 💙

 78. Tänä vuonna ollaan varmaan useimmiten tehty parsa-pesto-pastasalaattia, mutta monia muitakin kestosuosikkeja on.

 79. Kyllä suosikki reseptini taitaa olla kookoscurry. Sitä olen tehnyt useasti ja se nyt vaan on tolkuttoman hyvää. Nam. Ja myös tuo Joogaajan voimapuuro kuuluu ykköskategoriaan. :)

 80. Helppo linssikeitto on löytänyt vahvan paikan meidän perheen arkiruokailussa. Reseptit ylipäätään ihania. Toinen ehdoton suosikki on porkkanakakku, jota ei todellakaan tulla korvaamaan millään muulla reseptillä.
  Tulevaan joulupöytään kaipaan innostavia ideoita!

 81. Olen sekasyöjä, joka syö kasvispainotteisesti. Tulee kausia, jolloin ei kaipaa lihaa tai maitotuotteita ollenkaan, ja silloin tulee hyvin usein chocochilin reseptin mukaan ruokaa tehtyä. Pidemmän aikaa suosikkini on ollut IGORIN VEGEKANA. Maut ovat juuri kohdillaan!

 82. Kookos-tofukeitto! Tätä olen tehnyt jo vuosia joka kerta kun flunssa tuntuu iskevän, ja tarjoan keittoa talvisin kaikille vieraillekin. Ihan huippu ohje, helppo ja niin hyvä.

 83. Rapeat sipsitofut ja paahdettu paprikadippi on ollut yksi mieleenpainuvimmista resepteistä. Niin hyvää :)

 84. Syvän etelän papusalaatti on ollut lempisalaattini ja lempikesäruokani jo useamman vuoden ajan.

  Innostuin ruuanlaitosta ja veganismista samaan aikaan, 5 vuotta sitten 13-vuotiaana. Chocochili on auttanut ja inspiroinut minua siitä asti ja olen kutsunut sitä puolitosissani ”ruokaraamatukseni”. Kiitos kaikesta!

 85. Yhden mainitakseni niin soijasuikale-pinaattipasta on yksi lempi arkiruuistani.

 86. Onpa hankala kysymys! Teen usein resepteilläsi, mutta ehkäpä omenakolmioita pn tullut tehtyä todella usein. Helppoja ja hyviä!

 87. Tofua maapähkinäkastikeessa ehdottomasti! Tämä resepti on jaettu koko suvulle ja on ollut jokaisen mieleen.

 88. Olen tehnyt todella usein salaattia, mihin tulee parsakaalia ja maapähkinävoita. Se on herkkua! Olen tehnyt sitä työssäni keittiölläkin.

 89. Nutella-bostonkakku! <3 Sillä on pelastettu monet juhlat ja jälkiruokatilanteet. Maistuu kaikille, eikä voi mennä esteettisesti pieleen.

 90. Lukuisia ohjeita blogistasi olen testannut ja useampaa moneen kertaan, kiitos niistä kaikista! Mutta metsäsienifocacciaa olen tehnyt useamman vuoden, tänä syksynäkin <3

 91. Aina kun alkaa mieli tehdä kasvisruokaa, käyn selaamassa blogisi reseptejä. En käytä enää kasvisruokiin muita ohjeita, koska täältä löytyy aina jotain uutta herkkua kokeiltavaksi. Suosikkini on linssicurry. Onnea seuraaville 10 vuodelle ja iso kiitos ihanista resepteistä!

 92. Ehkä linssikeitto sit kuitenkin. Jokatapauksessa aina kun kaipailen inspiraatiota niin Tuun kurkkaamaan sun blogin ja olen suositellut myös kaikille kavereille, jotka on kasvissyönnistä kiinnostuneita!

  Onnea uuden kirjan johdosta ja ihanaa loppuvuotta!

 93. Soijasuikale-salaattiwrap on ihanan helppo ja edullinen resepti, jota aina säännöllisin ajoin etsin blogistasi! Erityisesti kesäaikaan se on huippu eväs töihin. Olen itse sekasyöjä, mutta syön nykyisin kasvisruokapainotteisesti. Olen saanut blogistasi paljon ideoita ja inspiraatiota omaan ruokavaliooni ja sinun blogillasi on ollut iso merkitys oman ruokavalioni muutoksissa. Se on myös madaltanut kynnystä tutustua vegaanisiin tuotteisiin. Kiitos että teet tätä! :)

 94. Monia suosikkeja on. Koko perheelle maistuu hyvin shepherd´s pie linsseistä. Aivan ihana ruoka.

 95. Meilläon tehty portobellohampurilaisia Chocochilin reseptillä monet kerrat. Onnea 10-vuotiaalle!

 96. Parsakaali-savutofupiirakka. Jälleen huomenna lapsen harrastuksen kanttiiniin sitä.

 97. Meille on jumahtanut suosikkiarkiruuaksi avokadopasta sun reseptilläsi ja monenmontaa muutakin reseptiä on testattu ja hyväksi todettu 😍

  Onnea 10-vuotiaalle!

 98. Pakko vastata, että se omena-savutofu-ruusukaali paistos!! Kokeilin vähän arastellen kun en ruusukaalista oo tykännyt, mutta nyt ihan ihastuin! Onnea kymmenen vuoden menestyksekäästä taipaleesta ❤️

 99. En ole kovin montaa reseptiä testannut, mutta linssi-perunavuoasta on tullut yksi arjen ehdoton suosikkiruoka. Myös juurespyttipannu kikherneillä on lunastanut paikkansa syksyn ruokapöydässä.

 100. Tosi vaikea kysymys! Mutta esimerkiksi soijarouhe-punajuuripyöryköitä on todella usein tullut tehtyä.

 101. Lukuisten epäonnistuneiden yritysten jälkeen opin ja onnistuin tästä blogista valmistamaan tofua, eli seesami-inkivääritofu. Soijarouhetortillat on myös vakioruokaa.

 102. Paljon onnea kymppisynttäreiden johdosta! Ja iso kiitos täytyy sanoa myös! Täältä on monet herkkureseptit löydetty. Millään en osaa sitä kaikkien aikojen suosikkia mainita, mutta viime aikoina on tullut pariinkin otteeseen tehtyä suklaaruutuja (joka muuten näyttääkin olevan sieltä aika alkupäästä reseptejä, hyvin toimii siis edelleen) ja kohta pitää taas kaivaa joulupostaukset esille ja alkaa suunnitella, että mitä jouluherkkuja tänä vuonna kokeilisi.
  Ainiin ja paahdettua linssi-perunasalaattia tehtiin taas tänä kesänä lähes viikottain :D

 103. Italialainen pastavuoka! Ihanaa lohturuokaa, reseptin bongasin joskus vegaanihaasteen kautta.

 104. Kesällä testaamani maapähkinävoi-varhaiskaalisalaatti on ollut vähän väliä nyt syksylläkin mielessä, pitää varmaan joku päivä tehdä ”talviversio” siitä 😊

 105. Jerk-marinoitu seitan! Aikoinaan blogisi oli mulle suurena apuna vegaaniksi ryhtymisessä ja nykyäänkin vahvasti läsnä ruoanlaitossa. Onnea kymmenvuotissynttäreiden johdosta!

 106. Lime-kookosjuustokakku oli avain vegaanista kakkujen maailmaan. Tein tämän kakun synttäreihini koska yksi kaverini oli vegaani. Sen jälkeen tämä kakku rommikinuskilla höystettynä on ollut lähes aina juhlissa kuin juhlissa mukana! Olen tätä reseptiä jakanut myös sukulaisille ja tuttaville. Ehdoton suosikki!

 107. Inkivääri-perunasalaatti. Siinä kaikki ainesosat ovat mielenimukaisia. Herkullinen ja tarpeeksi simppeli tehdä. Helppo lisuke, ja jää aikaa syventyä muuhun kokkaukseen.

 108. Ihania reseptejä on niin paljon mutta kun tein ensimmäisen kerran paahdettuja vihreitä papuja niin ne maistuivat aivan taivaallisilta. Niin yksinkertaista mutta herkullista. Sen ensimmäisen kerran jälkeen tein niitä tosi usein, en meinannut saada tarpeekseni ❤

 109. Paljon ihania reseptejä! Porkkanakakku on ihan lemppari ja pääruuista punajuurilaatikko.

 110. Suosikit vaihtuvat uusien kokeilujen myötä 🙂 Shepherd’s pie on ikisuosikki ja Viime viikonloppuna tehty ja syöty appelsiini-tofusalaatti ja maapähkinäkastike on uusin suosikki

 111. Ehdottomasti nuudeli-tofukeitto! Se on koko perheen suosikki ja sitä kokataan aina kun käyn lapsuuden kodissani😍

 112. Onnea kymmenvuotiaalle!
  Vaikeuksia valita, koska loistavia reseptejä on valtavasti. Valintani osuu arkiruokaklassikkoon, joka on levinnyt ystäväpiiriini. Kyseessä on Kesäkurpitsaspagetti linssikastikkeella. Kevyttä, herkullista ja täyttävää!

 113. Onnittelut 10-vuotiaalle Chocochilille! ❤️ Lempireseptini vaihtelee vuodenajan mukaan, mutta jos minun pitäisi tästä eteenpäin syödä joka päivä samaa ruokaa, niin se olisi varmaankin kookoscurry! https://chocochili.net/2013/10/kookoscurry/
  Jos voittaisin arvonnassa Vegaanin joulukirjan, niin laittaisin sen edelleen arpajaispalkinnoksi tuleviin hyväntekeväisyysarpajaisiimme Eläinten turvakoti Saparomäen hyväksi. Oman joulukirjani tilasin heti kun se tuli ennakkotilaukseen, ja kirja on aivan ihana – ihan niin kuin kolme edellistä kirjaasikin!

 114. Vaikea kysymys, kun on niin monta hyvää. Ehkä sadepäivän porkkanakakku, siitä tulee aina niin hyvää! Olen aina rakastanut porkkanakakkua, ja tämä kyseinen resepti oli varmaan ensimmäinen vegaaninen leivontaresepti jota olen koskaan kokeillut. :)

 115. Paljon onnea, blogisi on kyllä vuosikymmenessä lunastanut paikkansa vegeilijöiden sydämessä! Lempparireseptejä ovat kookoscurry ja etenkin näin syksyisin kaikki lämpimät sosekeitot, etenkin kookoksiset sellaiset 👌

 116. Kaikki reseptit, joita oon kokeillu on onnistunu aina ihan nappiin! Mut ekana mieleen tulee maapähkinävoitofu ja maapähkinävoibataattikeitto. Huomaa mikä mun lemppariainesosa on 😄 Onnea 10v synttäreiden johdosta!

 117. Ehdottomasti yksinkertainen mutta ah niin maukas resepti jossa yhdistetään uudet perunat ja sitruunalinssit! <3 Monet muut ovat myös herkullisia, mutta tuo yksi on vaan jäänyt elävästi mieleen.

 118. Niitähän riittää, sillä tallennettuja chocochili-ohjeita on iso läjä! Brunssilla meillä tarjotaan aina maapähkinä-suklaahummusta, seuraavan kerran ylihuomenna sunnuntaina. Myös bataatti-makaronilaatikon ohje on säännöllisessä käytössä. :)

 119. En osaa valita yhtä suosikkia kaikista blogin resepteissä, ja lisäksi minun on vaikea muistaa, mikä resepti oli blogista, mikä kirjoistasi. Ainakin se savutofu-makaronivuoka on hurjan hyvää. Seuraavaksi ajattelin leipoa monen kehumaa Sadepäivän porkkanakakkua ja kokeilla Jättikokoisia espresso-suklaakeksejä.

 120. Monta on hyvää reseptiä, mutta linssi-perunalaatikko on jäänyt kyllä vakiona arkiruokalistalle. Nom!

 121. Aivan alunperin löysin blogisi joitakin vuosia sitten Bataatti-kookoskeittosi ansiosta. Resepti vei suoraa sydämeeni. Tein sitä aina halutessani tehdä vaikutuksen muiden makunystyröihin. Muun muassa aviomies jo hankittu reseptisi ansiosta ;) Minä ja mieheni vähitellen jätimme kaikki eläintuotteet pois ja kiitos kuuluu myös suureksi osaksi inspiroiville resepteillesi! Kiitos niistä :) Ps. Lime-kookosjuustokakku on aivan taivaallista synttärikakkuna <3

 122. Onnittelut kymmenvuotiaalle nlogille ja kiitos, kiitos, kiitos upeista resepteistäsi! Blogisi ja reseptisi ovat olleet keittiöni perusta vuodesta 2010, jolloin muutin omilleni lapsuudenkodistani. Ohjeillasi olen ruokkinut vannoutuneimmat lihansyöjäremonttimiehet, ennen kasviksia inhonneen puolisoni ja lasteni synttärivieraat. On todella vaikeaa mainita yhtä tiettyä parasta reseptiä,mutta puolisoni ylistää kerrasta toiseen pääsiäisen leipäkranssia,joten päädyn siihen. Kaikkea hyvää sinulle Elina ja kiitos loistavista resepteistä ja kauniista valokuvista!

 123. Niin mahdottoman montaa sun reseptiä oon kokeillut ja monella ystävälle ja tutulle aina suositellut. Monta suosikkia mutta ehkä tässä voisin mainita arjen pikapelastajan eli se simppeli linssi-kesäkurpitsa-pasta. Niinkuin muutkin sun reseptit: maukas, terveellinen ja helppo.

 124. Onnea 10-vuotiaalle💖🙏🏼💖vaikea valinta, reseptit ovat kaikki hyviä. Mun tytär – silloin 13-vuotias – alkoi seurata Chocochili-blogia heti alusta asti, ja meillä tehtiin niit ruokia usein. Ja vasta 3 vuotta sitten itse päädyin vegaanisia. Siirtyminen oli pehmeä, kiitos tyttäreni löydön 💖maapäkinävoi-porkkanakeitto on ollut yksi perheemme suosikkeja

 125. Ikinä en ole pettynyt tämän 10 v aikana, kun olen blogiasi seurannut :) yksi ikuisia suosikkeja on kesäkeitto , sitä teen uudestaan ja uudestaan!

 126. En ole kovinkaan innokas kokeilemaan uusia ruokajuttuja, mutta herkkuja tulee toisinaan kokeiltua. Etenkin näin joulun tienoilla sanoisin lemppariksi niitä Taatelipaloja, joita jaksaa tehdä laiskimuskin ;)

 127. Onnea!
  Ehdottomasti laskiaispullaresepti kookosmaidolla. Siitä pyöräytän nykyään myös korvapuustit! Jään seuraamaan vesikielellä seuraavaa kymmentä 😋

 128. Jerk seitan on todella hyvää, jopa perheeni lihafanit söivät. On niin helppo tarjottava kun voi edellisenä päivänä pitkälti valmistaa ja marinoida, sitten vain käyttää pannulla kun vaikkapa vieraat ovat jo saapuneet. Kiitos ihanista resepteistä!

 129. Inhosin ennen rakuunaa, mutta uskaltaidun kokeilemaan PAAHDETUT RAKUUNAPORKKANAT JA MANTELIRICOTTAA. Se vei kielen mennessään, namnam! Täytyy taas joulun alla tehdä niitä.

 130. Oon kokeillut lähinnä makeita leivonnaisia mm. keksejä, joiden reseptiin tykästyivät omat poikanikin. Ohjeillasi on aina onnistunut, joten jatkan reseptiesi parissa kokeilua varmasti. Onnea lämpimästi 10 vuoden etapista!

 131. Hummus! Olen tehnyt hummuksen aina ohjeellasi, ja muihin en ole edes vilkaissut.. ;)

 132. Muistaakseni päädyin tänne linssiperunasalaatin kautta. Suosikki edelleen. Kuten myös porkkala ja monet muut ❤️

 133. Mä oon pitänyt hirveästi eri linssikeitto-ohjeista! Sopii hyvin opiskelijan budjetille. Lisäksi amerikkalaiset pannukakut ovat sopineet monille brunsseille! :)

 134. Oih, ihana sinä! Kiitokset siitä et jaat maistuvia reseptejä ja vielä sellaisia joita kotikokkikin osaa tehdä! Ikinä ei ole maut pettäneet tai ruoat jääneet syömättä! Tykkään etenkin sun aamupalaresepteistä, joista puurot on suosikkeja! Viimeksi tein päärynätuorepuuroa ja huomenna suunnitelmissa prodetuorepuuro ennen treenejä!

 135. Onnittelut upean blogin kymmenennelle vuosipäivälle! Taisin tämän blogin löytää alun perin tofuohjeita etsiessä, ja tofun laittoon hyviä vinkkejä täältä on löytynytkin. Suosikkini taitaa kuitenkin yksinkertaisuudessaan olla vegaanisten pinaattilettujen ohje, niin helppo ja hyvä etten enää edes kaipaa eineslettuja!

 136. Yksinkertainen on parasta ja kyllä ykköseksi nousevat banaaniletut kikhernejauhoista! Täältä blogista saa muutenkin parhaat ja arkiruoaksi opiskelibudjetillakin sopivat reseptit.

 137. Vaikea valinta! Mutta sanon kuitenkin suklaakeksit, helppoja ja hyviä!

 138. Suosikkeja on tosi monta, vaikea valita! Jerk-seitania tullut tehtyä usein, kyllä useamman kerran viikossa teen jotain reseptiäsi :)

 139. Suosikkeja on paljon! Mm. joulureseptit ovat olleet ahkerassa käytössä ja monet muut. Eniten käytetty ja koko perheen yhteinen suosikkiohje on kuitenkin Suklaiset kaurakeksit Vegaanin keittiössä -kirjasta. Nam!

 140. Onnea 10 vuotiaalle! meidän sekaruokaperheeseen chokochili on tuonut aivan uusia ideoita vegaaniruuasta ja herätellyt ajatusta siitä että täysin vegaani ruokavaliokin olisi näillä resepteillä mahdollinen :) Bataatti-maapähkinäkeitto tai kukkakaalicouscous on omat suosikit, lapset tykkää riisistä ja papukastikkeesta (rice and beans muistaakseni kirjassa)

 141. Sovellan aina reseptejä, siksi yhtään en ole tehnyt alusta loppuun mutta monesta lähtenyt liikkeelle… porkkana on suosikki sekä suolaisessa että makeassa 🥕🥕🥕

 142. Olen vuosia ollut blogisi säännöllinen lukija. Viime kesänä tein minttu oreo keksi jäötelöä. Se oli vaan niin hyvää 😄

 143. Oon kokeillu sun tosi monia reseptejä, mutta useaan kertaanon tullut tehtyä ainakin vegaanisia pinaattilettuja, vegaanista lasagnea ja kukkakaaliwingsejä :)

  Onnittelut 10-vuotiaasta Chocochilin urasta! :)

 144. Kiitos blogista! Ja onnea! Vaikea valita suosikkia, mutta viimeksi opimme seitanin teon sinun reseptin avulla ja oli hyvää! Täältä löytyy vastaus kysymykseen ”mitä sitä tänään syötäis”! Reseptit on sopivan yksinkertaisia mutta kekseliäitä ja niin maukkaita! Joulukirjan aion jokatapauksessa hankkia ja laittaa vegaanisen joulumenun😊

 145. Tää on vaikee… koska en osaa sanoa mikä on paras niin vastaan pannukakku koska sitä ollaan ehkä käytetty eniten.

 146. Vaikea valinta, koska olen monia reseptejä kokeillut! En yleensä tee kahta kertaa täysin samanlaista ruokaa, mutta olen saanut sinulta paljon inspiraatiota! Parhaiten mieleen on jäänyt suklaakakku, jota tein valmistujaisiini ja sitä kehuttiin paljon 😊

 147. Onnea pitkästä ja menestyksekkäästä blogi taipaleesta! Auosikkieeseptini on gluteenittomat pinaattiletut ja vaniljAinen riisipuuro :)

 148. Kesän suosikki on maapähkinävoi-mustikkapiirakka. Loistavia reseptejä kaikki!

 149. Kaikki reseptit mitä olen blogistasi kokeillut ovat aina onnistuneet ja olleet todella herkullisia. Lemppari ehkä kuitenkin on tortillat paputäytteellä. Siitä on muodostunut yksi meidän kodin lemppariruoka, jota tehdään meillä säännöllisesti. 😊

 150. Täytyy sanoa blogisi lempiohjeeksi pinaattikeitto, koska sillä ohjeella tein pinaattikeittoa itse ensimmäistä kertaa ja se onnistui valtavan hyvin! :) Se oli myös ensimmäinen kokeilemani resepti blogistasi. Eikä jäänyt viimeiseksi.

 151. Sadepäivän porkkanakakku on ollut minun lempiresepti ja se onnistunut aina ja maistunut kaikille.

 152. Alun perin löysin tieni tähän blogiin, kun maistoin ystäväni tekemää vegaanista porkkanakakkua ja kysäisin reseptiä. Sittemmin on ruokavalio muuttunut kohti kasviperäisempää, vaikka vielä sekasyöjä olenkin. Monia blogin reseptejä on tullut kokeiltua, ja valinta on vaikea. Päälimmäisenä kuitenkin mieleen nousi appelsiinimarinoitu seitankinkku, joka oli todella herkullista!

 153. Aloitin vegaaniuden vähän yli vuosi sitten ja ensimmäisiä luottoreseptejä taisi olla tahini-kvinoasalaatti ja mustapapu-kvinoapihvit. Ja kun kerran samalla tiellä ollaan edelleen, niin pakkohan nuo on mainita 😊. Sinun blogisi on ollut yksi merkittävistä innoittajistani uudessa elämäntavassa. Kiitos tuhannesti ❤️!

 154. Blogissasi on äärettömän paljon hyviä reseptejä, jotka menevät useasti kokeiluun. Eniten meidän taloudessa on kuitenkin taidettu tehdä vietnamilaista nyhtökaura-nuudelisalaattia. Niin raikasta, mutta maukasta! Nam 💛

 155. Makeista lemppari on marjaisat kaura-spelttiruudut ja suolaisista kirjastasi löytyvä porkkana-tahinikeitto. :)

 156. Vohveliresepti!
  Paljon on muutakin hyvää, mutta tuota tulee käytettyä säännöllisesti ja usein. Lapsikin ehdottomasti samaa mieltä suosikista. 😄

 157. Kikhernemunakas, joka on pelastanut nälkäisen illan monen monta kertaa 😊

 158. Tattirisotto ja kookoscurryt, joita muuntelen kaapin sisällön mukaan

 159. Rice & Beans ei petä koskaan! Helppo resepti myös muunneltavaksi, jos ihan kaikkia aineksia ei kaapista löydy. Tätä teen aina ison satsin ja pakastan rasioissa myöhempää käyttöä varten.

 160. Voi, pestopasta on yksi monista suosikeistani, jos pitää valita. Valmistuu nopeasti ja on nin hyvää. Yleensä tsekkaan ekana sekä blogisi, että kirjasi kun etsin reseptiä arkeen, juhlaan tai leivontaan ja sitten vasta katselen muita sivustoja. Täytyy sanoa että Vegaanin aamupalakirja on ollut erityisen ahkerassa käytössä aamiaisfriikin perheessä, nyt oottelen että pääsisin joulufriikkinä hankkimaan Vegaanin joulukirjan- ellei arpaonni sitten ole suotuisa! Onnea siis 10veelle<3

 161. Tofua maapähkinäkastikkeessa -reseptin soossi on mun kaikkien aikojen lempparikastike melkein minkä kanssa vaan, sopii vaikka dumblingien dipiksi ja ranskalaisten päälle. Bataatti-maapähkinävoikeittoa tulee jollain variaatiolla tehtyä vähintään kuukausittain ja sadepäivän porkkanakakku on satavarma herkku, jos on vieraita tulossa!

 162. Paha paha. Mutta suosikiksi täytyy sanoa viimeisimpänä löytönä tehdyt viski-maapähkinäcupcaket. Koska RAKASTAN viskiä ja maapähkinävoita enkä olisi ikinä tajunnut niitä yhdistää itse! Onnistuivat loistavasti gluteenittomina ja maku oli hurmaava.

 163. Useimmin kokkailen resepteistä jotain keittoa, kun niistä löytyy makua ja myös ruokaisuutta. Maapähkinävoi-porkkanakeitto on tällä hetkellä suosikkini.

 164. Nykyistä suosikkiani en osaa sanoa, mutta aloittaessani vegaanina söin niin paljon kermaista soijasuikalekastiketta! Nykyään en ole löytänyt enää sitä samaa currytahnaa kaupasta, eikä pastasta tule yhtä suloista ilman sitä. Kiitos Elina kaikista ruokavuosista! <3

 165. Vaikea valita, koska täällä on niin paljon ihania reseptejä, mutta esim. tempe-kookoscurry on yksi lemppareista, koska sen avulla tutustuin tempeen. Kiitos kaikista maukkaista resepteistä ja paljon onnea kymmenestä vuodesta!

 166. Onnea hirmuisesti! Olen seurannut blogiasi todella monta vuotta ja saanut ihania inspiraatioita. Ihan ehdotonta ykköstä vaikea valita, mutta Igorin vegekanaa on tullut tehtyä usein lauantain kunniaksi. Se on hetkessä aina kadonnut parempiin suihin. Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä vielä pitkälle tulevaisuuteen.

 167. Hapatettu cashewtuorejuusto on jo muodostunut luottoreseptiksi, vaikka aika alkutaipaleella olen vegaanisuudessa. Oli ihanaa löytää jotain mitä laittaa leivän päälle lakto-ovo-vaihtoehtojen sijaan – ja minkä maussa ja koostumuksessa ei joudu tekemään yhtään kompromisseja. Hummusta tulee jo korvista, vegaanijuustot ja leikkeleet ovat kalliita ja vähän niin ja näin omaan makuuni, mutta cashewtuorejuustoon on vaikea kuvitella kyllästyväni!

  Onnea huimasta blogitaipaleesta!

 168. Meillä tehdään eniten bataatti-maapähkinäkeittoa. Se on vaan niin hyvää. :)

 169. Ensinnäkin – mikä ihana blogi! Löysin tämän sattumalta, monen mutkan kautta toissa viikolla, kun etsin sopivaa ohjetta gluteenittomiin naanleipiin. Ja mitä herkullisia ohjeita löysinkään, jes!
  Ja sitten arvontakysymykseen – suosikkini (koska olen makeanhimoinen possu) on ehdottomasti glögi-kookospannacotta. Sitä olen jo tehnyt muutaman kerran näin alkusyksystä ja todellakin aion tehdä monta kertaa lisää. Varsinkin joulupöytään ja totutan lopunkin perheen ihastumaan siihen.
  Muistan, kuinka vielä muutama vuosi sitten en voinut sietää mitään mikä sisälsi kookosta missään muodossa, koska muksuna sain traumat Bounty-patukoista :-D
  Nykyään kookos on yksi suurimmista herkuistani.
  Aurinkoista syksyä!

 170. Mitenkä tässä nyt vaan yhtä reseptiä voi valita? Sinun vegaanin keittiössä on niin ihana ja pullollaan hyviä reseptejä. Blogin puolelta olen kokkaillut useaan otteeseen sieni-soijarouhekiusausta. Arkiruokien ihan ykkönen ja sekaan voi upottaa jääkaapista nahistuvia kasviksia.

 171. Parsakaali-kikhernesalaatti ja sriracha-pestokikherneet (tulisina). :) Rakastan sekä parsakaalia, että kikherneitä. (Tofuruoistasi pidin myös kovasti, mutta sittemmin tofu alkoi sulaa mulla huonosti, että sen syöminen on jäänyt vähiin.)

 172. Suosikki reseptejä on monta, mutta yksi on ollut ylitse muiden ja päätynyt meillä jatkuvaan käyttöön. Tekisimme tätä Parsa-pastaalaattia tofulla useamminkin, jos vain parsaa olisi tarjolla! Usein selailen reseptejä vain kuvienkin tähden ja inspiraation lähteenä! Herkullisiin kuviin ei kyllästy!
  https://chocochili.net/2018/05/parsa-pastasalaatti-tofulla/

 173. Tofua maapähkinäkastikkeessa: helppo, nopea ja tietenkin herkullinen :)

 174. Paljon hyviä reseptejä mutta jos yksi pitää valita niin sadepäivän porkkanakakku <3

 175. Vaikea valinta, mutta nuudeli-tofukeitto maistuu aina yhtä herkulliselle! :)

 176. Lemppari on Paprika-papukastike <3 edelleen joka viikko ruokalistalla :)

 177. Rosmariiniseitan! Oi että miten hyvää! Suunnitelmana on taas valmistaa sitä joulupöytään, jonne se mitä parhaiten sopii.

  Blogiasi olen seurannut alusta asti, ja kyllä tämä nykyinen vegebuumi tuntuu vaan niin uskomattoman hienolta, ettei sitä aikaa oikein onneksi enää muista, kun tarjonta oli olematonta ja pizzajuusto kyhättiin kaurakermasta ja Cheezly-raasteesta.

 178. Hei, ja onnittelut tasavuosista! Hienoa, että jaksat parantaa maailmaa yksi herkullinen postaus kerrallaan:) Oma suosikkireseptini on täysin tunnesyistä minttusuklaacupcaket, koska ne olivat ensimmäinen tarkoituksella vegaaninen leivonnainen, jota kokeilin ja onnistuttuani olen laajentanut repertuaariani ja kehittelen omista suosikeistani ihan ilokseni vegaanisia versioita nykyään.

 179. En muista mitä kaikkea blogista on mahdollisesti tullut testailtua, mutta Vegaanin keittiössä-kirjan avokado-pähkinäpasta on <3 Lihaa rakastavalle miehellekin maistuu!

 180. Hei mahtavaa! Minä en ole vielä löytänyt suosikkia, mutta joulupöytämme tarvitsee uusia herkkuja ja siksi haluan tehdä vegan wellington! Ihania ohjeita sinulla kyllä on!

 181. Linssikeitto on ollut suosikki jo vuosia. Opiskelijana se oli sopivan edullinen ja riittoisa arkiruoka ja nykyisin osaan reseptin jo ulkoa.

 182. Sadepäivän porkkanakakku 💕 Se on herkullista ja vaikuttaa vielä terveelliseltäkin…

 183. Vadelmapiirakka eri versioilla lähes viikoittain. Hyvää, helppoa ja aina onnistuu.

 184. Vegaanista pinaattiletut ja ihan sen vuoksi, että niillä hakusanoilla löysin blogiisi ja kaikkien muiden ihanien herkkujen pariin.

  Meillä on kotona aina syöty lihaa ja perunaa, munaa ja juotu maitoa. En kotoa poismuuton jälkeenkään osannut muuta kaivata. Nyt kahden vaikeasti allergisen lapsen äitinä on ollut pakko tutustua ihan uudenlaiseen ruokamaailmaan ja vanhaan en enää palatakaan, vaikka aikanaan se mahdollista varmasti olisikin.
  Onnittelut 10-vuotiaalle Blogille. Kiitos, että blogisi kautta teet perheemme arjesta värikästä, maistuvaa ja kaunista.

 185. 2012 julkaisemasi minttubrownie on edelleen yksi suosikeistani. Olin silloin töissä vegaanileipurina ja etsin jatkuvasti inspiraatiota. Kiitos kaikesta mitä olet tehnyt ❤

 186. Olen kokeillut vähän kaikkea, mutta sitruunalinssit maistuvat meillä kaikille iästä riippumatta. Ihania reseptejä tällaiselle tavikselle, jolla on inspiraatiot välillä vähissä näiden vege- kasvis-sekasyöjien keskellä😂

 187. Soijarouhepullat ja tuoretomaattikastike! Siihen kylkeen spagettia, ai että! Blogisi reseptejä tullut kokeiltua monen monta kertaa! Niin hyviä ja niin helppoja! Hyvät raaka-aineet takaavat hyvän lopputuloksen! Onnea 10-vuotiaalle! ❤️

 188. Helpot soijarouhepasteijat on ehkä eniten käyttämäni resepti, koska nämä pasteijat ovat luottotarjottavaa vieraille, herkkua itselle ja käteviä viedä nyyttäreihin.

 189. Seitanin valmistuksen ABC on itsessään huippu, vaikkei ehkä lasketakaan suoranaisesti reseptiksi :) Jerk-seitanin ohje tuotti paljon iloa joulupöytään viime vuonna. Kiitos näistä sekä useasta upeasta ja inspiroivasta reseptistä!

 190. Tofu-cashewpähkinäpihvejä tullut tehtyä monta kertaa, maapähkinävoi-mustikkapiirakkaa tuli kokeiltua kesällä ja siitä varmaan tulee uusi suosikkiherkku.

 191. Suklaaleipä. Sitä on tarjottu joka paikassa ja aina on mennyt kaupaksi.

 192. Pakko tässä mainita lukuisten hyvien ruokaohjeiden joukosta nuo ihanaiset raakakakut, niitä olen vienyt moniin juhliin vegaaniseksi tarjottavaksi ja aina ne ovat olleet juhlien hitti. Balilaisen raakasuklaakakun teen nykyään vaikka silmät ummessa. Onnea ja menestystä seuraavalle 10 vuodelle 😊

 193. Meksikolainen papukeitto on ollut jo pitkään arkiruokien lemppari.

 194. Suklaa-chilikakku! Löysin blogin aikoinaan tuon reseptin kautta ja siitä on tullut ehdoton suosikki suklaakakuista. Se löytyy aina juhlien kahvipöydistä ja olen tarjonnut sitä myös työpaikoilla ja vienyt tuliaisina sukulaisten kyläreissuilla :)

 195. Parsakaali-savutofupiirakka on ollut illanistujaisten suosikki, mummokin hyväksyi, vaikka alussa hieman skeptinen ;) soijarouhe-kaalilaatikko on ollut syksyn pelastaja ja turva, mutta sitäkin enemmän joulureseptit ovat sydämen sulattajia.

 196. Jerk-seitan on parasta! Sekä seitanin koostumus että maustaminen toimivat reseptissä täydellisesti. Muutenkin blogisi reseptit ovat kovassa käytössä, täältä löytää ideoita kaikkiin tilanteisiin. Yleensä etsinkin ensin Chocochilista, jos kaipaan jotain reseptiä.

 197. Ostin Vegaanin aamupalakirjan ja siitä etenkin kaikki ihanat puuroreseptit ovat kovassa käytössä, uunihirssipuuro taitaa olla tämän hetken suosikki. :)

 198. Suosikkireseptini on tofua maapähkinävoikastikkeessa! Vietnamilainen nyhtökaura-nuudelisalaatti tulee hyvänä kakkosena :)

 199. Kaikkien aikojen suosikkia en ole onnistunut löytämään, mutta paljon ideoita, inspiraatiota ja apua vegaanisen euoan valmistukseen. Jotkut ruot vaativat hieman taustatyötä, että niistä tulee ekallakin kerralla maistuvia ja siksi tämä blogi.

  Tosin suklaahippukeksejä meillä on nyt tehty useammasti, niin hyviä. Kiitos sinulle blogista!

 200. Vaikea valita yhtä. Esimerkiksi seitan ja tuoretomaattilinssikeitto ovat olleet mieleisiä reseptejä. Pidän myös arkiruuaksi sopivista, helpohkoista resepteistä, joissa ei vaadita paljon ”erikoisaineita” (budjetti ei aina salli niiden hankkimista).

  Valitsen nyt kuitenkin suosikiksi kesäkurpitsasuklaaruudut, joista tuli maukkaita ja meheviä. Maistuivat niin aikuisille kuin lapsille.

  Kiitos hienosta blogista!

 201. Sadepäivän porkkanakakku! Tätä olen tehnyt monta kertaa, ihan vain kotiin sekä vieraille tarjottavaksi, kuitenkin keliakiani takia gluteenittomaksi muutettuna. Säännöllisesti kaverit kyseleekin multa, että hei millä reseptillä oli se oli se porkkanakakku, kun se oli niin hyvää ja jotain tarjottavaa pitäis keksiä gluteenittomille vieraille :)

 202. Lehtikaalipasta on ehdottomasti yksi parhaista arkirespteistä, mitä on olemassa!!😍 sitä tulee tehtyä vähintään kerranviikossa, välillä himoissaan jopa useempana päivänä peräkkäin. Siihen ovat hurahtaneet myös kaikki läheiset, kun olen heille tehnyt sitä!

 203. Todella moneen gluteenittomaan leipumukseen olen etsinyt ideaa ja pohjaa blogistasi. Suosikkini on ehkä Juustokakku (uuniversio), johon tein päällisen tyrnistä. Kakku oli aivan mahtava, ja onnistuin silloin eka kerran agar agarin kanssa! :) Kiitos blogista!!

 204. Jos ei suosikki niin jerk seitan on ainakin todella todella hyvää :)

 205. Tomaattinen linssikeitto on meidän perheen lemppari helppo ja nopea arkiruoka :)

 206. Bataatti-maapähkinäkeitto on kyllä ollut yksi suosikeistani. Muitakin herkkuja löytyy…

 207. Kun perheemme reseptit koostuu 95%:sesti blogisi sisällöstä, on vaikea nimetä vain yhtä suurta suosikkia hyvien reseptiesi joukosta! Linssi-porkkanakeitto oli kenties ensimmäinen kokeilemani resepti, joten nimeän sen. Linssi-porkkanakeittoa onkin tullut tehtyä useaan otteeseen ensimmäisen kokeilukerran jälkeen. ;)

 208. JUURESPYTTIPANNU KIKHERNEILLÄ, yleensäkin kikherne- ja linssijutut. Ja juurekset. <3

 209. Rocky road – mokkapalat!! Tein tän mun parhaalle kaverille ”synttärikakuksi” ja koristelin hienoilla kynttilöillä. Teen tätä juhliin ja tuomisiksi kun käyn muiden luona juhlimassa. Kaikki sanstaavat AINA.

 210. Hirveän monta reseptiä en ole kokeillut, mutta alunperin maapähkinävoi-porkkanakeitto toi minut tänne ja se on suosikkini.

 211. Voi, liian vaikea kysymys! Sulla on niin paljon hyviä reseptejä. Sanotaan nyt kuitenkin vaikka että maapähkinävoi-porkkanakeitto. Se on nimittäin yksi niistä resepteistä, joiden ansiosta innostuin niin paljon vegeruoista. :) Tuo joulukirja on kerta kaikkiaan ihana! Selailin sitä jo kirjakaupassa sillä silmällä, että tää olis pakko saada…

 212. Heh, eniten käytetty kiireisten arki-iltojen ruoka on se uunijutska, jossa vuokaan heitetään peruna-sipulisekoitus, kilherneet ja thaimausteilla maustettu kookosmaito, parasta pikaruokaa! 😄

 213. Liian vaikea valita vain yhtä.. Paprika-cashehwdippi ja pinaattiletut on tehty moneen kertaan, mutta härkis-munakoisocouscous on aivan yhtä hyvää, vaikka sitä olen tehnyt vain kerran. Varmaan suosikki on kuitenkin vegaaninen majoneesi, jota on tullut tehtyä vaikka minkä ruoan kanssa.
  Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista. Täältä olen oppinut ihan älyttömästi vegaanisesta kokkailusta!

 214. Mun ehdoton suokkari on soijarouhetortillat! 💫

  Kiitos blogista, sydämellä tehden ne parhaat jutut tulee!

 215. Yhtä suosikkia on mahdotonta valita suuren herkkumäärän joukosta, mutta yksi suosikeistani on mustapapu-punajuuripihvit :)

 216. Joulukinkku on monivuotinen suosikkini. Sen lisäksi etenkin maa-artisokkareseptit ja sipulipiirakka. Kiitos inspiraatiosta Elina!

 217. Meksikolaista papukeittoa on tullut tehtyä tänä syksynä useampi kattilallinen. Chipotlea en ole vain onnistunut löytämään mistään. Tuore chili ja nestesavu ovat korvanneet puutteen toistaiseksi, mutta etsintä jatkuu.

 218. Loistavia reseptejä on niin paljon, mutta linssikeittosi kuuluu arjen nopeisiin pelastajiin. Ilman sitä en pärjäisi enää!

 219. Heippa, ehdottomasti suosikki jerk seitan, sillä se oli ihan ekoja vegaanikokeiluja ja täysin uusi juttu. Ekalla kerralla se oli vähän outoa ja en tienny, mitä mieltä olen, mutta nyt söisin sitä milloin vaan, jos vain jaksaisi valmistaa. Kiitos huippu resepteistä! :-)

 220. Suosikkini on mustapapu-punajuuripihvit, joista olen tehnyt myös murekeversion. Herkkua!

 221. On kyllä ihan mahdotonta valita vain yhtä reseptiä :) Viimeksi tänään tuli leivottua pullaa ohjeellasi :D Jos pakko olisi mainita yksi, niin ehkä sitten vaikka kikhernemukanas, koska sitä tulee tehtyä niin usein :)

 222. Mun ehdoton suokkari on soijarouhetortillat! <3

  Kiitos blogista, sydämellä tehden ne parhaat jutut tulee!

 223. Bataatti-lasagne jäi pysyvästi ruokalistallemme jo pari-kolma vuotta sitten!
  Ja leivonta ohjeet myös hyviä!

 224. Ei ole suosikkia, kun olen vasta tutustumassa kasvisruokamaalimaan. Reseptit kyllä houkuttelee ja ensi viikolla jo heti kokeillaan joitakin :)

 225. Onnea ja kiitos näistä vuosista! :)
  Blogistasi on löytynyt monta suosikkia, mutta ehdoton ykkönen on pakko olla quinoatabbouleh. Helpohko, terveellinen ja herkullinen ruokalaji, joka sopii juhannuspöytään/kesäjuhliin, grilliruoan kaveriksi mutta myös arkena.

 226. Niinkin tavallinen, mutta ehdoton lempiherkkuni: laskiaispullat!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights