Sitruunainen parsa-fenkolisalaatti

Varaslähtö parsakauteen! Raikas parsa-fenkolisalaatti sitruunakastikkeella.


Terveisiä Helsingistä! Muutin tänne maanantaina ja olen jo kotiutunut uuteen asuntooni paljon nopeammin kuin olisin uskaltanut toivoa. Aamuisin on ollut ihana herätä ratikoiden kolinaan ja alan jo pikkuhiljaa tottua myös uuteen keittiööni. Ja mikä parasta, uudessa kämpässä vaikuttaisi olevan ainakin tähän vuodenaikaan monta tuntia päivässä todella kaunis valo ruokakuvien ottamiseen. Enkä ole myöskään yhtään pahoillani siitä, että tämän asunnon parveke on entistä paljon suurempi ja valoisampi, joten palailen varmasti vielä tämän kevään ja kesän aikana parvekeviljelyhommiin myös täällä blogin puolella!

Olen etsiskellyt ajoittain hukassa olevaa kokkausinspiraatiotani koko alkuvuoden, mutta nyt tuntuu, että se on taas löytynyt takaisin. Uusi keittiö, uudet kuviot ja kevätaurinko on vaikuttaa tehneen ihmeitä! Eilen otin varaslähdön parsakauteen, vaikka oikeasti kyllä kannattaa vielä odotella tovi, ennen kuin nappaa näihin herkkuihin kiinni. Minä odottelen mieluiten siihen saakka, kunnes kotimaiset parsat ilmestyvät kauppoihin, mutta nyt kuitenkin iski akuutti parsa- ja fenkolihimo, jota en voinut vastustaa. Lupailin teille muuten taannoin Instagramissa uusia fenkolireseptejä, joten aloittelen nyt tällä! Uusia fenkolireseptejä on varmasti tulossa vielä lisää lähikuukausina.

Lisäsin tähän salaattiin proteiiniksi Yosan yrtti-kaurapalaa, mutta tämän salaatin voi valmistaa mainiosti myös ilman sitä. Proteiinilisällä tästä tuli kuitenkin ihana raikas lounas, jonka söin tuoreen leivän kanssa.

Edit: Yosa kaurapalaa ei enää saa kaupoista!

Sitruunainen Parsa-fenkolisalaatti

3-4 annosta

 • 1 nippu parsaa
 • 1 keskikokoinen fenkoli
 • 1 pieni punasipuli
 • kourallinen tuoretta tilliä
 • (1 pkt Yosa yrtti-kaurapalaa)

Kastike

 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 1 sitruunan mehu
 • 1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 1 tl sokeria
 • 1/4 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä
 1. Poista parsoista kuivat kannat ja leikkaa ne suikaleiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Poista myös fenkolin kuiva kanta ja leikkaa fenkoli sitten ohuiksi lastuiksi esimerkiksi raastinraudan leikkuuterän tai mandoliinin avulla. Leikkaa punasipuli ohuelti.
 2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen.
 3. Yhdistä kulhossa parsa ja fenkoli. Lisää tilli ja murennettu kaurapala. Sekoita kastike joukkoon.

2 vastausta kirjoitukseen “Sitruunainen parsa-fenkolisalaatti

 1. Tästä tuli todella herkullista. Olen ihastunut Yosan kiinteään rakenteeseen, ja pilkoin sen tähän pieniksi kuutioiksi. Parsaa tai tilliä ei ollut ja punasipulinkin korvasin jääkaapista löytämälläni kevätsipulilla, mutta reseptisi toimi jälleen kerran inspiraationa kokkailulle. Kiitos – ja tervetuloa Helsinkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights