Sitruunainen kikherne-fenkolipasta

Sitruunainen ja kermainen fenkolipasta kikherneillä.


Kyselin viime viikolla Instagramissa, onko teillä mielessä joitakin kasviksia, joita ette osaa käyttää ja mistä kasviksista toivoisitte reseptejä. Fenkoli oli yksi eniten ääni saaneista kasviksista. Fenkoli on ihanaa ja sopii moneen, mutta se taitaa olla vähän harvinaisempi vieras monella jääkaapin vihanneslokerossa. Fenkoli on mielestäni erityisen ihana lisuke ohuiksi siivuiksi leikattuna sitruunaiselle öljykastikkeella höystettynä, mutta se sopii myös moniin pataruokiin ja uunissa paahdettavaksi. Kaikki Chocochilin fenkolireseptit löytyvät täältä.

kikherne-fenkolipasta

3-4 annosta

 • 300 g (täysjyvä)spagettia
 • 400 g fenkolia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 2 tl fenkolinsiemeniä
 • 3 tl fariinisokeria
 • suolaa ja mustapippuria
 • 1 tlk / 230 g kikherneitä
 • 2 ½ dl kaurakermaa
 • ½ sitruunan raastettu kuori
 • 2-3 rkl sitruunan mehua
 • suolaa ja mustapippuria
 • suolaa ja mustapippuria
 • ½ dl pähkinöitä (esim. hassel- ja saksanpähkinä)
 • lehtipersiljaa
 • sitruunan kuorta koristeluun
 1. Leikkaa fenkolista kuiva kanta pois ja viipaloi fenkoli ohuiksi lastuiksi esimerkiksi mandoliinileikkurin tai raastinraudan leikkuuterän avulla (homma onnistuu toki myös veitsellä). Silppua valkosipulinkynnet.
 2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää fenkolinsiemenet ja kuullota hetki. Lisää pannulle sitten fenkolit ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle kikherneet ja sokeri ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes fenkolit alkavat saada lisää väriä.
 4. Lisää pannulle kerma, sitruunan kuori ja -mehu. Sekoita keitetty pasta joukkoon. Tarkista suolan, pippurin ja sitruunan määrä.
 5. Viimeistele annokset hienonnetuilla pähkinöillä, sitruunan kuoriraasteella ja lehtipersiljalla. Jos fenkolin lehdet ovat säilyneet hyvinä, voit käyttää niitäkin annosten koristeluun.

Huomioita reseptistä

 • Halutessasi voit korvata kikherneet murennetulla kaurapalalla (Yosa).
 • Pähkinät voit korvata siemenillä.

4 vastausta kirjoitukseen “Sitruunainen kikherne-fenkolipasta

 1. Olipa ihana tuo sitruunan ja fenkolin yhdistelmä. Fenkoli on minunkin keittiössä jäänyt turhan vähälle käytölle, vaikka se hurjan hyvää onkin.

  1. Ihana kuulla, että tykkäsit! Fenkoli ja sitruuna on tosiaan klassikkoyhdistelmä, joka toimii niin lämpimissä ruoissa kuin salaateissakin.

 2. Nappasin lähikaupan viimeisen fenkolin, mutta fenkolinsiemeniä ei valikoimasta löytynyt. Googlen mukaan lakritsanjuuri olisi kelvollinen korvike. Suositteletko sitä vai kannattaako jättää kokonaan pois?

  1. En suosittele lakritsijuurta tähän, jätä mieluummin kokonaan pois. Toki pastasta tulee aika miedon makuinen fenkolinsiementen puuttuessa, mutta lisää sitten vaikka vähän reilummin sitruunaa ja mustapippuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *