Vegaaninen yhden pannun lasagne

Kaupallinen yhteistyö Mastermark Brands | Yhdessä pannussa valmistuva vegaaninen lasagne.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Mastermark Brandsin kanssa. 

Juttujani pidempään seurailleet tietävätkin jo, että olen vannoutunut Swiss Diamond -paistinpannujen käyttäjä. Sain ensimmäisen Swiss Diamond -pannuni testiin maahantuojalta vuonna 2013 ja merkin pannut ovat sen jälkeen olleet keittiössäni lähes päivittäisessä käytössä kaikki nämä vuodet. XD-sarjan pinnoitetut pannut on yksinkertaisesti parhaita käyttämiäni pannuja ja niiden kanssa on ollut ilo kokkailla vuodesta toiseen. Laadukas pinnoite takaa sen, että ruoka ei tartu pannuun kiinni (eikä rasvaa tarvitse käyttää tolkuttomasti), eikä tukeva pannun runko väänny kovassakaan käytössä. Swiss Diamond -pannujen pinnoite säilyy vuosikausia hyvänä, kunhan huolehtii siitä, ettei pannua kuumenna tyhjänä liian kuumaksi. Hyvä paistinpannu on ehdottomasti tärkein keittiövälineeni!

Vaikka olen vannoutunut pinnoitettujen pannujen käyttäjä, olen reilun vuoden käyttänyt XD-sarjan pannujen rinnalla myös Swiss Diamondin teräspannua, joka sekin sopii moneen käyttöön, etenkin jos rasvan kanssa ei tarvitse säästellä. Paistelin tuolla teräspannulla taannoin myös lettuja, ja se toimii kyllä siihenkin tarkoitukseen yllättävän hyvin. Minulla on kotona pari erikokoista XD-sarjan pannua, teräspannu ja paistokasari. Mutta vähemmälläkin kyllä pärjää, ja jos hankit vain yhden pannun, suositus keskikokoiselle XD-pannulle. Pinnoitetut pannutkin voi muuten laittaa uuniin (ne kestävät 260°C lämpöä), mutta ruoan säilytystä niissä ei suositella.

Olen viime aikoina tehnyt kotona entistä useammin erilaisia yhdessä astiassa valmistuvia ruokia, koska pienessä keittiössä tiskaaminen on alkanut kyllästyttää ja samalla jää entistä enemmän aikaa niihin kivoihin juttuihin, eli kokkaamiseen ja syömiseen!

Ja mikä parasta, suosikkiruokani lasagnenkin voi tehdä yhdessä pannussa! Tähän ei tarvitse keitellä erikseen tomaattikastiketta eikä valkokastiketta, eikä kasailla ruokaa vielä uunivuokaan. Kahden kattilan, paistinpannun ja uunivuoan sijaan lasagne valmistuu yhdessä paistinpannussa, eikä muutakaan tiskiä tule kuin leikkuulaudan, veitsen ja parin lusikan verran. Lopputulos on kuitenkin ihanan juustoinen ja kermainen ja maukas. Saattaa olla, että en jatkossa enää tee lasagnea millään muulla tavalla!

Suosittelen lasagnen valmistamiseen 26-28 cm paistinpannua.

yhden pannun vegaaninen lasagne

4-6 annosta

 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 punainen suippopaprika
 • 1-2 lehtikaalin lehteä tai kourallinen tuoretta pinaattia
 • ¾ dl tummia kreikkalaisia oliiveja
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 tl balsamicoa
 • 1 pkt / 250 g Härkistä
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 1 rkl kuivattua basilikaa
 • 1 prk / 500 g tomaattimurskaa
 • ½ dl vettä
 • 1 prk / 2 dl kaurakermaa
 • ½ tl suolaa
 • mustapippuria myllystä
 • 1 ruukku basilikaa silputtuna
 • 5-6 kpl ohuita kananmunattomia lasagnelevyjä (esim. De Cecco)

Juustokuorrute

 • 100-150 g vegaanista sulavaa juustoa raasteena (esim. Violife, Valion Oddlygood tai Porlammin Vege Plus)
 • 1 prk / 2 dl (sipulin makuista) kaurakermaa
 1. Laita uuni kuumenemaan (200°C).
 2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika silppua lehtikaali (poista kova lehtiruoti). Puolita oliivit.
 3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Mausta balsamicolla.
 4. Lisää pannulle paprikat ja lehtikaali ja paista, kunnes paprika alkaa pehmetä. Lisää sitten oliivit, Härkis ja mausteet ja kuumenna.
 5. Lisää pannulle vielä tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada pannulle. Kuumenna ja lisää sitten kastikkeen joukkoon 2 dl kaurakermaa. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää puolet silputusta basilikasta kastikkeen sekaan. Riko lasagnelevyt noin kahteen osaan. Työnnä 4-5 puolikasta lasagnelevyä ensin pannun pohjalle kastikkeen alle ja loput lomittain kastikkeen joukkoon. Lusikoi tarvittaessa kastiketta lasagnelevyjen päälle.
 6. Ripottele juustoraaste pannulle ja kaada päälle kaurakerma. Sekoittele seosta hieman haarukalla, jotta kaurakerma leviää juuston joukkoon.
 7. Siirrä pannu uuniin ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Ripottele basilikasilppua pinnalle ennen tarjoilua.

Huomoita reseptistä:

 • En ole tehnyt tätä reseptiä paksumpien lasagnelevyjen kanssa, joten en ole varma tarvitsevatko ne enemmän nestettä ja pidempää paistoaikaa. Jos testaat jonkun muun merkkisiä lasagnelevyjä, kerrothan miten onnistui!
 • Härkiksen voit halutessasi korvata Nyhtökauralla.

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen yhden pannun lasagne

 1. Olipas hyvää ja kätevää! Käytin gluteenittomia ns. tavallisia lasagnelevyjä, hyvin toimi niilläkin! Paistoaika oli varalta pikkuisen pidempi.

  Kiitos hyvästä reseptistä taas kerran!

 2. Tosi hyvää tuli, kiitos! Lapsetkin tykkäsivät ja pyysivät huomiseksi samaa. Onnistui mainiosti myös Myllyn Paras täysjyvälasagnella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights