Vegaaninen sienipiirakka

Syksyn sienisato kannattaa upottaa tähän helppoon sienipiirakkaan!


En ole tänä syksynä ehtinyt sienimetsään kuin pari kertaa, mutta saalista on onneksi tullut! Viime viikon sieniretkeltä löytyi läjäpäin suppilovahveroita ja muutamia mustatorvisieniä, joista pyöräytin tämän herkullisen piirakan. Lehtitaikina on sienipiirakoiden pohjaksi superkätevä ja maukas. Lisäksi tähän piirakkaan tulee pohjalle valkosipulilla maustettua vegaanista ranskankermaa ja proteiiniksi Vöneriä. Nam!

vegaaninen sienipiirakka

 • 1 iso lehtitaikinalevy (600 g / esim. Myllyn Paras)
 • 2 l metsäsieniä (esim. suppilovahveroita ja mustatorvisieniä)
 • 1-2 rkl öljyä
 • 1 punasipuli
 • 1 pkt Vöner Crushedia tai muuta kasviproteiinimurua
 • suolaa ja mustapippuria
 • tuoretta timjamia

Sipuliranskankerma

 • 1 ½ dl vegaanista ranskankermaa
 • 1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
 • 1 tl sipulijauhetta
 1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan noin 1 ½ h ennen leipomista.
 2. Pilko isoimmat sienet tarvittaessa hieman pienemmiksi. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi.
 3. Kuumenna paistinpannu. Lisää sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sitten pannulle öljy ja sipuli ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää lopuksi pannulle Vöner Crushed, muutama oksa tuoretta timjamia (jos oksat on kovin paksuja, irrota lehdet) sekä suola ja pippuri.
 4. Kuumenna uuni (225°C). Laita lehtitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli levystä ohuempi, vähän uunipeltiä pienempi levy. Sekoita yhteen sipuliranskankerman aineet ja levitä seos lehtitaikinan päälle niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää tilaa. Levitä sienipaistos ranskankerman päälle.
 5. Paista piirakkaa noin 25-30 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä.

Huomioita reseptistä

 • Käytin tässä reseptissä Plantin soijapohjaista ranskankermaa, joka sattui osumaan käteen lähikaupasta. Vastaavat kaurapohjaiset tuotteet varmasti toimivat tässä yhtä hyvin. Osa kaurapohjaisista valmisteista on hieman makeampia kauran luonnollisesta makeudesta johtuen, joten voit halutessasi lisätä joukkoon tilkan sitruunamehua.
 • Vönerin tilalle piirakkaan sopii hyvin esimerkiksi Delikaura tai Beanit-muru. Voit käyttää myös itse maustamaasi soijarouhetta.

5 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen sienipiirakka

 1. Toimiikohan ranskankerman tilalla vegaaninen tuorejuusto, sitä sattuisiolemaan kaapissa. Ehkä sitä voisi notkistaa vaikkapa kaurakermalla…?

 2. Olen tekemässä tätä juhliin ja pohdin, pysyyköhän hyvänä jääkaapissa pari päivää jos tekis etupeltoon, vai kuivahtaakohan lehtitaikina huonoksk siinä ajassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights