Vegaaninen tryffeli mac & cheese

Kaupallinen yhteistyö Violife | Amerikkalainen lohturuokaklassikko herkullisena vegaaniversiona.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Violifen kanssa. 

Mac & Cheese on ruokalaji, josta olen innostunut vasta aikuisena – ja tietysti vegaaniversiona. Pastan ja juustoisuuden yhdistelmä on lyömätön niihin päiviin, kun kaipaa sisäistä hemmottelua.

Tämän mac & cheese -version salaisuus on Violifen vegaanisessa juustossa, Violifen uudessa erehdyttävästi voita muistuttavassa Vioblockissa, sipulinmakuisessa kaurakermassa ja ripauksessa tryffeliöljyä, joista syntyy yhdessä herkullisen umaminen lohturuoka. Vioblock on muuten tämän syksyn uutuustuote Violifen valikoimissa. Se on sekä koostumukseltaan että maultaan voimaista ja sopii hyvin kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan. Vegaanisen version tekeminen mac & cheesestä ei ole tämän vaikeampaa: vaihda vain perinteisissä resepteissä käytetyt eläinperäiset tuotteet kasvipohjaisiin ja lopputulos on vähintään yhtä herkullinen!

Violifen kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja niitä voi käyttää samaan tapaan kuin eläinperäisiä versioita. Violifen vegejuustot sulavat hyvin sellaisenaan, mutta minä tykkään sekoittaa ne kaurakermaan, jolloin koostumuksesta tulee vielä herkullisempi. Jos olet luullut, ettei vegaaniset juustot sula hyvin, kannattaa kokeilla tämän mac & cheesen lisäksi tätä herkullista juustoista parsakaaliuunipastaa!

vegaaninen tryffeli mac & cheese

kahdelle

 • 200 g makaronia
 • 1 rkl Vioblock -vegevoita
 • 2 tl vehnäjauhoja
 • 2 ½ dl kaurakermaa (paahdettu sipuli)
 • 120 g raastettua Violife Originalia (voit käyttää myös valmista raastetta)
 • (3 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • 1 tl tryffeliöljyä
 • mustapippuria myllystä
 1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
 2. Sillä välin kun pasta kiehuu, sulata Vioblock kattilan pohjalla. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Kaada kattilaan kaurakerma ja Violife-raaste. Sekoittele, kunnes vegejuustoraaste on sulanut joukkoon. Lisää sitten ravintohiivahiutaleet, tryffeliöljy ja mustapippuri.
 3. Sekoita lopuksi keitetty pasta kastikkeen joukkoon.

4 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen tryffeli mac & cheese

 1. Hei!

  Voiko tämän ruuan tehdä ilman tryffeliöljyä? Se on niin kovin kallista eikä tule käytettyä sitten muuhun.

  Terkuin Eeva

  1. Voi tietysti, mutta suosittelen sitä ehdottomasti maun takia! Esimerkiksi Pirkan valikoimissa on suht edullinen ja hyvä tryffeliöljy (vähän päälle 4€) ja sehän sopii käytettäväksi melkein mihin vaan! Kokeile esimerkiksi majoneesin maustamiseen, lohkoperunoihin ja kukkakaalisosekeittoon.

 2. Mikä makaroni lajike / merkki tuossa kuvassa on? Näyttää tosi hauskalta, mutta en ole kaupoista onnistunut bongaamaan!
  Kiitos reseptistä, tuli tosi hyvää – ihan perusmakaronilla tosin :D

  1. Jee, kiva kuulla että maistui!

   Kuvan pasta on Rummon Tubetti Zita -pastaa. Löytyy hyvin ainakin isommista (K-)ruokakaupoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights