Juustoinen parsakaalipasta

Kaupallinen yhteistyö: Violife | Tuhti uunipasta pelastaa talvipäivät!


Otitko sinä tässä kuussa Vegaanihaasteen vastaan? Vietitpä sitten ensimmäistä kertaa vegaanikuukautta, olet pitkän linjan vegaani tai syöt muuten vain mielelläsi kasvisruokaa, tämä superherkullinen pasta sopii joka tilanteeseen! Vegaanihaasteen voi ottaa vastaan itselleen sopivalla tavalla ihan koska tahansa: esimerkiksi Joonas Pesonen toteuttaa Vegaanihaasteen vuoden mittaisena pitämällä joka viikko vähintään yhden vegaanipäivän. Minulla puolestaan on nämä vegaanihommat jääneet ns. päälle: vietän tänä vuonna 20. vuottani vegaanina, ja voin suositella lämpimästi! Vegaanihaasteen sivut kannattaa muuten laittaa kirjanmerkkeihin myös mainion reseptipankin takia.

Mutta sitten tähän itse reseptiin! Olette toivoneet tänne blogiin lisää parsakaalireseptejä, joten päätin yhdistää tähän ruokaan kaikki parhaat jutut. Ihania, tuhteja uunipastojen reseptejä ei voi olla ihmisellä koskaan liikaa, vai mitä? Tähän uunipastaan tulee parsakaalin lisäksi herkullinen aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettu ricotta-juuston tyyppinen tofu-pähkinätäyte ja koko pastan kruunaa ihanan kermainen vegejuustokastike, joka valmistuu helposti ilman pisaraakaan lehmänmaitoa.

Vegaanisen juustokuorrutteen tekeminen on helppoa: raasta Violifen Original Block -vegejuusto ja sekoita se kaurakermaan ja lisää vähän mausteita. Kuorrute sulaa uunissa täydellisesti ja mehevöittää tämänkin pastaruoan. Violifen vegejuustot sulavat myös sellaisenaan, mutta minusta vielä herkullisempi kuorrute tulee, kun vegejuuston sekoittaa kaurakermaan.

Juustoinen parsakaali-tofupasta

4-6 annosta

 • 300 g pennepastaa
 • 150 g parsakaalinnuppuja
 • 50 g Violife Original Block -vegejuustoa

Tofutäyte

 • ½ dl cashewpähkinöitä + 2 dl vettä
 • 1 pkt maustamatonta tofua (250-270 g)
 • 5 öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • ½ pienen sitruunan mehu
 • ½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • ½ tl suolaa

Juustokuorrute

 • 150 g Violife Original Block -vegejuustoa
 • 2 dl kaurakermaa
 • 1 tl sipulijauhetta
 • ½ tl valkosipulijauhetta
 • mustapippuria myllystä
 1. Laita uuni kuumenemaan (200°C).
 2. Pilko parsakaalit pieniksi suupaloiksi. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalit kattilaan pastan joukkoon viimeiseksi minuutiksi ja valuta vesi pois.
 3. Valmista tofutäyte sillä välin kun pasta kiehuu. Mittaa kulhoon cashewpähkinät ja vesi ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia (tai kiehauta kattilassa). Kaada vesi pois. Murustele tofu korkeareunaiseen kulhoon. Lisää cashewpähkinät ja kaikki loput aineet ja soseuta sauvasekoittimella massaksi.
 4. Raasta Violife ja sekoita kaikki kuorrutteen aineet yhteen. Säästä 50 g Violifea vuokaa varten.
 5. Sekoita uunivuoassa yhteen keitetty pasta, parsakaalit, tofutäyte ja 50 g Violife-raastetta. Levitä uunivuoan pinnalle juustokuorrute ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Siirrä vuoka tarvittaessa hetkeksi grillivastuksen alle, niin saat siihen kauniin ruskistuneen pinnan.

10 vastausta kirjoitukseen “Juustoinen parsakaalipasta

 1. Hei, maku oli kyllä erinomainen! Meniköhän minulla joku vikaan, kun tofukastikkeen konsistenssi oli niin jankkia? Ensi kerralla jätän kuitenkin cashew-pähkinöitten keittoliemen kaatamatta pois. Kastike jäi nyt niin paksuksi, ettei sauvasekoitin eikä edes tehosekoitin kunnolla pystyneet sekoittamaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja pähkinöitä. Lisäsin öljyä ja vettä ja siitä huolimatta paksuksi jäi. Tofua 250g. Mutta hyvää oli ja maistui koko perheelle!

  1. Moikka! Kiitos kun kävit kommentoimassa! En ihan suoralta kädeltä osaa vastata missä muualla vika voisi olla kuin kenties liian tehottomassa sekoittimessa. Tofusta ja pähkinöistä saa tahnaa tehtyä ilman pähkinöiden liottamista ja keittämistä ja ylimääräistä nestettä. Tässä tofu-pähkinäseoksesta ei siis ole tarkoitus tullakaan sileää, juoksevaa kastiketta vaan sellaista pehmeää mutta karkeahkoa seosta jonka voi murustella pastan joukkoon. Öljyä toki voi joukkoon lisäillä jos tuntuu siltä!

 2. Minulla tuli mieleen kysyä mitä tofua käytit? Itse huomannut aikoinaan, että ne käyttäytyvät eri tavoin eri aineiden kanssa. Joskus yritin apinoida yhtä tofukastiketta, sen makua, jota maistoin maailmalla ja yhdistelin niitä eri aineisiin. Toisista tuli sileää, toiset sementtiä. Makua en onnistunut löytämään…

  1. Heippa! Kiitos kysymyksestä! Tähän sopii ihan mikä tahansa tavallisissa kaupoissa myytävä maustamaton tofu, kuten esimerkiksi Jalotofu, SoFine tai Pirkka.

 3. Kiitos paljon reseptistä! Ei ollutkaan aiemmin tullut mieleen, että tofusta voisi tehdä tahnaa – aiemmin olen aina vain paistellut sitä pannulla. Kokeilin tätä eilen ja päätyy ehdottomasti osaksi arkiruokareseptivalikoimaa :)

 4. “The best freaking thing I’ve ever tasted.”
  Tämä oli mieheni veljen kommentti tätä maistettuaan.
  Kiitos mahtavasta blogista, Elina!

 5. Aivan valtavan hyvää! Ja mikä paras – ei tomattimurskaa. Nykyisin joka toisessa ruokareseptissä on tomaattimurskaa. Alan olla siihen jo tosi kyllästynyt.

  1. Kiva kuulla! Mäkin käytän kyllä tomaattia usein, mutta onhan siihen tosiaan kiva saada välillä vaihtelua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights