Punasipuli-viikunapiirakat

Kaupallinen yhteistyö Myllyn Paras | Ihanat makeansuolaiset viikunapiirakat.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.

Glögikausi on täällä! Helpoimmat ja herkullisimmat suolaiset ja makeat leivonnaiset pyöräytetään joulun alla tietysti lehtitaikinasta. Joulutortut ovat aina toimiva klassikko, mutta kannattaa kokeilla tänä vuonna pikkujoulutarjottavaksi näitä ihania viikunapiirakoita! Tuoreista viikunoista, pehmeäksi paistetuista sipuleista, saksanpähkinöistä, balsamicokastikkeesta ja vegaanisesta fetasta syntyy ihana suolaisenmakea yhdistelmä, joka sopii täydellisesti glögin kaveriksi.

Ja hyviä uutisia joulutorttufaneille! Myllyn Parhaan lehtitaikinat ovat olleet tähänkin asti vegaanisia, mutta nyt lehtitaikinasta löytyy myös paljon kyselty palmuöljytön versio! Itsekään en absoluuttisesti välttele palmuöljyä, mutta mieluusti valitsen palmuöljyttömän vaihtoehdon, jos sellainen on tarjolla. Mainiota, että monet yritykset ovatkin viime aikoina alkaneet aktiivisesti kehitellä tuotteistaan myös palmuöljyttömiä versioita! Myllyn Parhaan palmuöljytön lehtitaikina käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin aikaisempikin versio, ja maku on yhtä hyvä kuin ennenkin.

punasipuli-viikunapiirakat

10-15 palaa

Viimeistelyyn

 • pala vegaanista fetaa
 • rucolaa
 • balsamicokastiketta
 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
 2. Leikkaa sipuli renkaiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää sipulit. Paistele miedohkolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia tai kunnes sipuli on aivan pehmeää. Mausta suolalla ja balsamicolla ja kuumenna vielä muutaman minuutin ajan.
 3. Laita uuni kuumenemaan (225°C):
 4. Leikkaa viikunat viipaleiksi. Levitä paistetut sipulit lehtitaikinalevyjen päälle (niin että reunoille jää vähän tyhjää). Lisää päälle viikunviipaleet, rosmariinin oksat ja murennetut saksanpähkinät. Pirskottele pinnalle vielä hieman oliiviöljyä. Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
 5. Ripottele paistettujen viikunapiirakoiden pinnalle lopuksi vegaanista fetaa. Viimeistele balsamicokastikkeella ja rucolalla.

 

Yksi vastaus kirjoitukseen “Punasipuli-viikunapiirakat

 1. Olipa hyvää!
  Mä pistin muutaman rosmariinin oksan myös sipuleiden kanssa pannulle.
  Kestääkö vegaanifeta myös uunin? Mulla oli vaan tavallista ja ripottelin sen piiraiden päälle viimeiseksi viideksi minuutiksi uuniin.
  Iloista joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights