Suolainen bostonkakku

Kaupallinen yhteistyö Violife | Suolainen kahvipöydän herkku pesto-vegejuustotäytteellä.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Violifen kanssa.

Marraskuu on leivonnaisten aikaa! Ulkona on märkää ja pimeää, joten tekee mieluummin mieli viettää aikansa keittiössä ja sohvannurkassa leipomuksilla herkutellen. Yksi tämän syksyn lempileivonnaiseni on ollut tämä suolainen bostonkakku, joka muuten toimii loistavasti vaikkapa isänpäivän brunssilla!

Mehevän bostonkakun taikina saa lisämakua uudesta VIOBLOCK-vegevoista, joka on sekä maultaan että käyttötarkoitukseltaan lehmänmaidosta tehdyn voin kaltainen. Bostonkakku täytetään itse tehdyllä pestolla ja Violifen Epic Mature -vegejuustolla, joka on Greek Style -vegefetan ohella yksi lempituotteina Violifelta. Se on muita vegejuustoja hieman voimakkaamman makuinen, vähän kypsytetyn cheddarin oloinen, ja sopii loistavasti niin ruoanlaittoon kuin sellaisenaan leivän päälle. Epic Mature on muuten loistotuote myös juustotarjottimelle! Viime vuonna napostelin sitä paketin jos toisenkin viikunahillon kanssa, suosittelen!

suolainen bostonkakku

Taikina

 • 3 dl kädenlämpöistä vettä
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1 tl suolaa
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • noin 8-9 dl vehnäjauhoja
 • 50 g Violife VIOBLOCK -vegevoita sulatettuna

Täyte

 • 1 ruukku basilikaa
 • ½ dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • (2 rkl ravintohiivahiutaleita)
 • 2 rkl sitruunan mehua
 • ¼-½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • ¼ tl suolaa
 • 2 rkl Violife VIOBLOCKia
 • 150 g Violife Epic Mature -vegejuustoa raastettuna.
 1. Mittaa vesi kulhoon ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, kaurahiutaleet ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää VIOBLOCK ja alusta taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla alustalla. Nosta taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
 2. Valmista pesto soseuttamalla sauvasekoittimella yhteen karkeaksi tahnaksi basilika, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi, ravintohiivahiutaleet, sitruunan mehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunan mehua.
 3. Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla alustalla ja kauli taikinasta sitten suorakulmion muotoinen levy. Voitele levy ensin sulatetulla VIOBLOCKilla (säästä yli jäänyt VIOBLOCK-sula bostonkakun pinnan voiteluun) ja levitä sitten pinnalle pesto. Ripottele vegejuustoraaste päälle.
 4. Rullaa taikina pitkältä sivulta alkaen pötköksi ja leikkaa se sitten paloiksi. Nosta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun irtopohja- tai uunivuokaan. Anna vielä kohota noin 15-20 minuuttia.
 5. Voitele bostonkakun pinta VIOBLOCK-sulalla ja paista 200°C uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.

 

8 vastausta kirjoitukseen “Suolainen bostonkakku

  1. Heippa! Siinä en valitettavasti ehkä osaa auttaa, mä en ole kovin haka gluteenittoman leivonnan kanssa. Erityisesti nämä sitkoiset hiivataikinat on mulle vaikeita, enkä ole vielä oppinut tekemään niistä kunnollisia. Jos löydät jonkun sopivan ohjeen, niin kerrothan minullekin!

  2. Ehkä jos netistä etsii gluteenittoman, vegaanisen pullataikinan ohjeen, vaihtaa maidon veteen ja jättää sokerin pois? Gluteenittomassa pullataikinassa käytetään ainakin psylliumia ja gluteenitonta jauhoseosta. Se voi kohota vähän huonommin ja sitkoahan siihen ei tule (mutta psyllium auttaa aikaansaamaan samantyyppisen rakenteen) ja se kannattaa muistaa että gluteenittomat pullat kohotetaan eri tavalla kun tavalliset pullat!

 1. Oi miten herkullisen näköinen 😍 Tämä menee kyllä testiin viikonloppuna vaikka olenkin aina kamppaillut sitkoisten taikinoiden kanssa 🤭

  1. Toivottavasti onnistuu! Hiivataikinoissa monilla menee pieleen pari juttua: liikaa jauhoja ja liian vähän vaivaamista. Kannattaa siis lisäillä jauhoja maltillisesti ja vaivata ajan kanssa.

 2. Testiin! Toimisikohan tässä Vioblockin tilalla ihan Keiju (sininen tai se merisuola-versio)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights