Vegaaninen nyhtöleipä

Kaupallinen yhteistyö Violife | Ihana juustoinen nyhtöleipä.

Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Violifen kanssa.

Talvella tekee mieli kaikkea juustoista ja rasvaista, joten tämä ihana tuhti nyhtöleipä on täydellinen siihen tarkoitukseen! Leipä maistuu ihanalta kylmässä ulkoilun jälkeen, tai vaikkapa keittojen kaverina. Ja mikä parasta, nyhtöleipä on helppo tehdä!

Juustolla ja voilla täytetty nyhtöleipä onnistuu täydellisesti myös vegaaniversiona. Violifen uusi Viospread sopii sellaisenaan levitteeksi leivälle, mutta käy myös leivontaan ja ruoanlaittoon. Tässä merisuolalla maustetussa margariinissa on rutkasti makua! Nyhtöleipä täytetään vegaanisella valkosipuli-yrttivoilla ja Epic Mature -vegejuustolla, joka on yksi suosikkituotteistani Violifelta. Se on tosi hyvää leivän päällä sellaisenaan, mutta myös sulaa mainiosti.

vegaaninen nyhtöleipä

 • 1 vaalea rouheleipä (noin 400 g)
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 ruukku basilikaa
 • ½ pkt (125 g) Violife VIOSPREAD -margariinia
 • 1 pkt / 200 g Violife Epic Mature -vegejuustoa
 1. Kuumenna uuni (200°C).
 2. Leikkaa leipään lähes pohjaan asti ulottuvat ristiviillot terävällä veitsellä.
 3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika. Sulata VIOSPREAD-margariini kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli ja basilika.
 4. Lusikoi margariiniseos leivän viiltoihin. Raasta vegejuusto ja täytä sillä leivän viillot.
 5. Kääräise leipä folioon ja paista 10-15 minuuttia. Avaa folio ja jatka paistamista toiset 15 minuuttia tai kunnes vegejuusto on sulanut ja leivän pinta sopivasti rapeutunut.
 6. Halutessasi voit koristella leivän tuoreella basilikalla. Herkuttele leipä lämpimänä nyhtämällä siitä sormin palat irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights