Munakoisorullat tofu-pähkinätäytteellä

Superherkulliset munakoisorullat, joilla saa myös munakoisonvihaajat käännytettyä.


Nämä munakoisorullat on olleet yksi luottoruoistani jo useamman vuoden ja reseptin yhden version olen kirjoitellut myös Helsingin Sanomille. Tällä kertaa laitoin täytteeseen vähän ekstrayrttejä, mutta muuten resepti on kulkenut melko samanlaisena keittiössäni jo pitkään. Reseptiä voi kuitenkin helposti muokata lisäämällä täytteeseen esimerkiksi saksanpähkinöitä.

Tämä munakoisoruoka on muuten täsmäase myös munakoisonvihaajien käännyttämiseen! Lisäksi tämä herkkuruoka toimii ihan mahtavasti aina, kun kaipaan jotain helppoa, mutta vähän juhlavampaa tarjottavaa.

munakoisorullat tofu-pähkinätäytteellä

12-16 rullaa / 4 annosta

munakoisot

 •  2 munakoisoa (á 250 g)
 • noin ¾ dl oliiviöljyä
 • suolaa

tofu-pähkinätäyte

 • 1 pkt / 250 g maustamatonta tofua
 • 1 ½ dl cashewpähkinöitä + 2 dl vettä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • ¼ dl sitruunan mehua
 • 3-4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • ¾ tl suolaa
 • 1 ruukku lehtipersiljaa
 • ½ ruukku minttua

tomaattikastike

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 tlk (á 400 g) laadukasta tomaattimurskaa
 • 1 rkl öljyä
 • 1 rkl harissa-tahnaa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 tl agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
 • ½ tl suolaa
 1. Kuumenna uuni 225:n asteeseen. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuehkoiksi, mahdollisimman tasapakuiksi siivuiksi.  Levitä munakoisot uunipellille leivinpaperin päälle. Valele munakoisot kummaltakin puolelta oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle kevyesti suolaa. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Käännä siivut paistamisen puolivälissä. Anna jäähtyä.
 2. Valmista tofutäyte sillä välin, kun munakoisot ovat uunissa. Yhdistä cashewpähkinät ja vesi ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia tai kiehauta kattilassa. Kaada vesi pois. Soseuta tofu, cashewpähkinät, valkosipulinkynnet, sitruunan mehu ja öljy tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla. Silppua yrtit hienoksi ja sekoita ne vielä seoksen joukkoon.
 3. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
 4. Kuumenna öljy uuninkestävässä paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Kaada tomaattimurska pannulle. Lisää harissa, sitruunamehu, agavesiirappi ja suola. Keitä noin 5 minuuttia.
 5. Lusikoi tofutäytettä munakoisoviipaleiden toiseen päätyyn ja rullaa munakoisot. Nosta rullat tomaattikastikkeen joukkoon ja valele kastiketta munakoisojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Huomioita reseptistä

 • Jos sinulla ei ole uuninkestävää paistinpannua, kaada tomaattikastike keittämisen jälkeen uunivuokaan ja nostele rullat joukkoon.
 • Jos haluat lisätä täytteeseen saksanpähkinöitä, sekoittele murskatut pähkinät lusikalla valmiin täytteen joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *