Vegaaninen perunasoselaatikko

Kaupallinen yhteistyö Friendly Viking’s | Liha-perunasoselaatikon vegaaniversio hurmaa kaikki syöjät.

Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Friendly Viking’sin kanssa. 

Kyselen teiltä aina säännöllisin väliajoin Instagram-tililläni reseptitoiveita ja vegaaniversio liha-perunasoselaatikosta on tullut monesti esille. Monia muita suomalaisia perusruokia vegaaniversiona täältä jo löytyykin, mutta liha-perunasoselaatikkoa ei vielä. Nyt asia on korjattu!

Tämän perunasoselaatikon perunamuusista tuli ihan erityisen herkullista, kun laitoin sekaan purkillisen kotimaista Friendly Viking’sin Sour Oatia, jota voi käyttää kaikkeen ruoanlaittoon hapankerman tai kermaviilin tapaan. Sour Oat sopii mahtavasti muuten myös sipsien dippaamiseen: lisään sekaan notkistamaan yleensä lorauksen sitruunamehua ja sitten maustan kastikkeen itse tai käytän valmista dippijauhetta.

vegaaninen perunasoselaatikko

4 annosta

Täyte

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 prk / 230 g kikherneitä
 • 3 rkl öljyä
 • 1 tl paprikaa
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 1 tl timjamia
 • 1 pkt / 250 g haluamaasi kasviproteiinivalmistetta (esim. härkistä tai nyhtökauraa)
 • mustapippuria ja suolaa

Lisäksi

 • 2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
 • nokare vegaanista margariinia vuoan pinnalle
 1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää kattilaan margariini ja Sour Oat. Soseuta perunasurvimella ja lisää joukkoon kaurajuomaa, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla.
 2. Valmista täyte sillä välin, kun perunat kiehuvat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää siihen sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää sitten paprika, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja timjami. Jatka kuullottamista, kunnes mausteista irtoaa tuoksua. Lisää kasviproteiinivalmiste ja kikherneet pannulle ja jatka paistamista parin minuutin ajan.
 3. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja levitä pohjalle ohut kerros perunamuusia. Levitä täyte päälle ja lusikoi loput perunamuusista päällimmäiseksi. Ripottele vuoan pinnalle muutama margariininokare ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes vuoan pinta on kauniisti ruskistunut.
 4. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen syömistä.

Huomioita reseptistä

 •  Jos haluat, voit vaihtaa kikherneet tölkilliseen linssejä tai käyttää pelkkää kasviproteiinivalmistetta.

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen perunasoselaatikko

 1. Tällainen resepti on ihanan nostalginen, kouluruokamainen. Itse tykkään tehdä myös sellaisia ruokia, joista tulee lapsuus mieleen.

 2. Hyvä resepti! Itse laitoin kasviproteiiniksi murustettuja Boltseja. Toimii eri hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights