Vegaaninen kasvispiirakka

Kaupallinen yhteistyö Keiju | Vegaaninen suolainen piirakka, jonka täytteitä voi helposti vaihdella sesongin mukaan.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa. 

Saan usein reseptitoiveita vegaanisille suolaisille piirakoille, ja olette kyllä ihan oikeassa, niitä voisi olla täällä blogissa enemmänkin! Nyt päätin äitienpäivää ja muita kevään juhlia silmällä pitäen tehdä reseptin tälle superherkulliselle kasvispiirakalle. Täytteenä on kauden kasviksia: parsaa, kevätsipulia ja pinaattia sekä mehevä tofu-vegejuustoseos, joka pitää piirakan hyvin koossa.

Vegaaninen piirakkapohja on todella helppo tehdä itse, ja sen valmistaminen käy itse asiassa nopeammin kuin valmistaikinan sulattaminen. Käytän itse kaikkeen leivontaan yleensä samaa margariinia, jota käytän myös leivän päälle, jotta jääkaapissa ei turhaan pyöri ylimääräisiä pakkauksia. Keiju Merisuola on valikoitunut sekä minun että kumppanini lempilevitteeksi, joten sitä löytyy meillä aina jääkaapista. Leivontamargariinit eivät minusta ole pääsääntöisesti kovin hyvänmakuisia ja niiden koostumus on moneen reseptiin liian kova. Pehmeästi levittyvät Keijun margariinit sopivatkin siis yleensä parhaiten myös leivontahommiin!  Erityisen kivaa on, että palmuöljyttömien margariinien joukostakin löytyy nykyään valikoimaa! Keiju Merisuola on palmuöljytön, sisältää juuri sopivasti suolaa ja makua ja kaiken muun hyvän lisäksi se valmistetaan Suomessa.

Vegaaninen kasvispiirakka

noin 10 palaa

Pohja:

 • 4 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan spelttijauhoilla)
 • 1 ½ dl kaurahiutaleita
 • ripaus suolaa
 • 150 g jääkaappikylmää Keiju Merisuolaa
 • ½ dl kylmää vettä
 • Keiju Merisuolaa piirakkavuoan voiteluun

Tofuseos:

 • 250 g maustamatonta tofua
 • 2 dl kaurakermaa
 • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 tl sipulijauhetta
 • ¾ tl suolaa
 • ½ ruukku ruohosipulia
 • 1 ½ dl vegaanista juustoraastetta

Täyte:

 • 150 g ohutta parsaa
 • 1-2 kevätsipulia
 • ½ ps / noin 35 g babypinaattia
 • 1 rkl Keiju Merisuolaa paistamiseen
 • ripaus suolaa

Koristeluun:

 • syötäviä kukkia ja versoja
 1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet yhteen. Nypi margariini joukkoon. Lisää vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka margariinilla ja painele taikina käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
 2. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
 3. Sekoita sauvasekoittimella tofu, kaurakerma, oliiviöljy, valkosipulinkynnet, sipulijauhe ja suola tasaiseksi seokseksi. Kääntele lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli ja vegaaninen juustoraaste.
 4. Leikkaa parsa lyhyiksi pätkiksi. Silppua kevätsipuli. Sulata Keiju Merisuola paistinpanulla ja lisää parsat. Kuullota noin 5 minuuttia tai kunnes parsat ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä. Lisää pannulle kevätsipulit ja pinaatti ja kääntele vielä hetki, kunnes pinaatti on hieman pehmennyt. Mausta kevyesti suolalla.
 5. Nosta pannulta noin 10 parsan nuppua sivuun piirakan koristelua varten. Sekoita loput parsapaistoksesta tofuseoksen joukkoon ja levitä täyte piirakkapohjan päälle. Painele pinnalle parsan nuput.
 6. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoamista, sillä se kiinteytyy jäähtyessään. Lämmitä piirakka uudelleen ennen tarjoilua.
 7. Koristele piirakkka syötävillä kukilla ja versoilla.

Huomioita reseptistä

 • Voit valmistaa piirakan hyvin päivää tai paria etukäteen.
 • Käytin juustoraasteena Violifen Epic Mature -raastetta, jossa on juuri sopivasti makua tähän piirakkaan.
 • Parsasesongin ulkopuolella piirakan voi valmistaa myös varsiparsakaaleista.
 • En ole testannut tästä piirakasta gluteenitonta versiota. Jos kokeilet, kerrothan minullekin miten se toimi!
 • Piirakan valmistamiseen toki myös muut Keijun vegaaniset margariinit, joita löytyy valikoimasta useita erilaisia.

19 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen kasvispiirakka

 1. Juuri etsin yo-juhliin vegaanista kasvispiirakkaa😊. Pohjan teen varmaan gluteenittomista kaurajauhoista, jotka ovat aikaisemmin toimineet hyvin suolaisissa piirakoissa.

  1. Kiva kuulla, että ohje tuli tarpeeseen! Toivottavasti onnistuu hyvin myös gluteenittomista jauhoista!

 2. Ajattelin kokeilla pohjan tekemistä täysjyväspelttijauhoista. Meillä on Fodmap ruokavalio ja luin jossain että spelttiä voi käyttää. Se on kyllä sopinut vatsalle.

  1. Se varmasti toimii hyvin! Speltti on myös minun ymmärtääkseni soveltuva fodmap-ruokavalioon, ja pääasia jos tuntuu itselle sopivan :)

 3. Kiitos jo etukäteen tästä aivan mahtavalta vaikuttavasta reseptistä! :) Aion tehdä tästä piirakasta tällä viikolla vegaanisen lisäksi myös gluteenittoman version. :) Katsotaan, miten onnaa. :)

   1. Onnistui todella mainiosti ja hyvin myös gluteenittomana! :) Pohja oli todella hyvä, maukas ja hyvän suutuntuman omaava gluteenittomana myös ja se maistuikin hyvin paljon siltä, kuin se olisi tehty tavallisiin vehnäjauhoihin. Varmasti sillä merkitystä, että tein pohjan gluteenittomaan jauhoseokseen, jossa gluteenitonta vehnätärkkelystä ja laitoin tosiaan sitten myös gluteenittomia kaurahiutaleitakin, kun onneksi itselle käy gluteeniton vehnätärkkelys ja gluteeniton kaura (vaikka kaikille keliaakikoille ei, mutta itselle kyllä). Lisäksi myös täyte oli aivan ihanan makuista ja tein sen aivan ihanan makuisesta, vegaanisesta gouda-juustosta. :) Täyte muistutti koostumukseltaan ja maultaan munakasta (mikä oli iloinen yllätys), varmasti tofulla osansa asiassa – piirakka oli todella onnistunut ja parsat vielä taikinassa ja päällä toivat ihanan lisän. 🙂 Kaikenkaikkiaan mainio ja todella onnistunut + hyvänmakuinen piirakka myös gluteenittomana (hyvin ”vehnäjauhopohjaisen” makuinen). Tää menee ehdottomasti jatkoon! :) Kiitos vielä reseptistä!

    1. Oi, kiitos ihanasta palautteesta! Onpa kiva kuulla, että piirakka onnistui! Ja erinomaisen hyvä tietää, että myös gluteeniton pohja toimi tässä hyvin!

 4. Rakastan tätä vegaaninen kasvispiirakka. Herkullista. Hieno valmistaa tänä sunnuntaina. Kiitos.

 5. Hei, voiko tämän pakastaa? Vaihtoehtoisesti kaksi päivää jääkaapissa.

  1. En ole testannut pakastamista, en ole ihan varma mitä tofun rakenteelle käy pakkasessa. Pari päivää jääkaapissa ei kuitenkaan ole ongelma, sen jälkeen vain uudelleenlämmitys :)

 6. Ole hyvä! 😊 On aina ilo ja mukava voida antaa positiivista palautetta ja saada näiden ihanien Chocochilin reseptien kautta positiivisia ruoka/leivonta kokemuksia. :) Et ehkä tiedäkään, miten monia Chocochilin reseptejä olen käyttänyt niin, että ovat onnistuneet täydellisesti ja on tullut todella maukkaita ruokia ja leivonnaisia. 😊 Suuri kiitos siitä! 🙂 Tämäkin piirakka tosiaan onnistui täydellisesti ja oli tosi kiva, että onnistui, niin kuin ajattelinkin! 🙂 Gluteeniton pohja on tähän tosiaan myös erinomainen ja nyt se tiedetään, mikä tosiaan on hyvä! 😊

 7. Pahoittelut, kommenttini tuli vähän ”väärään” kohtaan, kun puhelin ei antanut laittaa vastausta enää oikeaan kohtaan. Olen kuitenkin tuo sama, aiempi kommentoija ja ”Essi”, joka laittoi tuonne ylemmäs, että se vegaaninen ja gluteeniton piirakka onnistui tosi hyvin. 😊

 8. Moi! Tein piiraan ja se oli tosi hyvää!!😋😋😋 Olen tekemässä tätä minun äitini syntymäpäiville peltiversiona niin tiedätkö miten piirakasta voisi saada vielä vähän kiinteämpää? Haluaisin leikata piiraan etukäteen pieniksi paloiksi ja olisi kätevää ja nätimpää että palat pysysivät vähän paremmin koossa. 😊

  1. Moikka! Jee, mahtavaa! Kiva kuulla, että tykkäsit tästä.

   Minkä merkkistä tofua olet käyttänyt tässä? Jalotofun/Pirkan tofu on sopivan kiinteää. Ja toki tarvittaessa juuston määrää voi lisätä ja kermaa vähentää. Yön yli jääkaapissa tekeydyttyään piirakka on kyllä aika kiinteä!

 9. Minkä kokoinen piirakkavuoka ollut käytössä? Tärkeää saada tietää!😊

 10. Moi! Voikohan tähän käyttää pakastepinaattia ja tavallista parsakaalia?

  1. Moikka! Tavallinen parsakaali käy varmasti hyvin, mutta pakastepinaatti on koostumukseltaan tosi vetistä enkä sen takia uskalla sitä suositella ainakaan sellaisenaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights