Parsakaaliwingsit ja yrttidippi

Uunissa paahdetut parsakaaliwingsit sopivat loistavasti viikonloppuherkutteluun!


Uunissa paahdetut parsakaaliwingsit on ehkä herkullisin tapa syödä parsakaalia. Kaivelin tämän Lapsiperheen vegaanikeittokirjassa (Kosmos) alun perin julkaistun reseptin taas esille, kun olen potenut viime aikoina akuuttia parsakaalihimoa. Tämä herkku saattaa olla myös tapa saada kaikki parsakaalinvihaajat käännytettyä!

Vinkiksi muuten, että Lapsiperheen vegaanikeittokirjan viimeisin painos myydään nyt tarjoushinnalla loppuun. Kirjaa voi ostaa suoraan kustantajan nettikaupasta kosmoskirjat.fi tai Adlibriksestä. On ollut ihan huippua, miten kivaa palautetta kirja on tässä vuosien varrella saanut. Erityisesti olette tykänneet kiertävästä kuuden viikon ruokalistasta, joka helpottaa arkea. Kirjan reseptit sopivat tietysti kaikille muillekin kuin lapsille ja lapsiperheellisille, mitä nyt resepteihin voi lisäillä vähän chiliä ja suolaa maun mukaan!

Parsakaaliwingsit

4 annosta

2 parsakaalia (á 400g)

Kuorrutus

3 dl vehnäjauhoja
3 ½ – 4 dl vettä
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 ½ tl savupaprikajauhetta

Lisäksi

3 rkl ketsuppia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
(1 rkl Sriracha-chilikastiketta)

Dippi

3 dl turkkilaista kaurajogurttia (Oatly)
½ ruukku ruohosipulia
½ ruukku korianteria tai sileälehtistä persiljaa
(suolaa)

Kuumenna uuni 225°C.

Leikkaa parsakaalista suupalan kokoisia nuppuja. Huuhtele ja kuivaa nuput keittiöpyyhkeellä.
Sekoita yhteen vehnäjauhot, vesi, rypsiöljy, suola, valkosipulijauhe ja savupaprika. Dippaile parsakaalit kuorrutteeseen, valuta ylimääräinen taikina kulhoon ja nosta kaalit uunipellille leivinpaperin päälle.

Paahda parsakaaleja uunissa noin 20 minuuttia. Käännä parsakaalit paistamisen puolivälissä. Sekoita sillä välin ketsuppi, sitruunamehu, rypsiöljy ja mustapippuri. Valele parsakaali kastikeseoksella ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

Sekoita dippikastikkeen aineet yhteen sauvasekoittimella ja herkuttele parsakaalit suoraan uunista. Parsakaaliwingsien kanssa voi tarjota esimerkiksi kasvistikkuja tai uunissa paahdettuja lohkoperunoita, joita voi dippailla samaan kastikkeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights