Grillattu tofuhalloumi

Tofusta saa marinoimalla ja grillaamalla halloumia muistuttavaa herkkua! Tämä onnistuu mainiosti myös paistinpannulla.


Moni kaipailee kesällä salaatteihin jotakin vegaanista vaihtoehtoa halloumille. Tofusta saa onneksi marinoimalla lähes samanlaista herkkua! Sitruuna, kuivattu minttu, oliiviöljy ja ravintohiivahiutaleet tuovat tofuun halloumimaisen maun. Laitan itse marinadiin myös misoa ekstraumamia varten, mutta tarvittaessa voit korvata sen suolalla.

Tofuhalloumin voi grillata tai paistaa paistinpannulla. Se on ihanaa etenkin kesäisten salaattien joukossa, mutta sopii toki myös vaikkapa voileipien väliin ja kulhoruokiin. Tofuhalloumin voi myös leivittää ja syödä burgerin välissä!

Reseptin idea on saatu aikanaan One Arab Vegan -blogista.

tofuhalloumi

  • 2 pkt / 500 g tofua (esim. Pirkka)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunan mehua
  • ½ dl (paistamiseen tarkoitettua) oliiviöljyä
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl vaaleaa misotahnaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ rkl kuivattua minttua
  1. Leikkaa tofu viipaleiksi ja levitä ne keittiöpyyhkeen tai muutaman talouspaperikerroksen sisälle. Jätä tofuviipaleet painon alle valumaan noin puoleksi tunniksi.
  2. Sekoita sillä välin marinadin aineet yhteen. Raasta kulhoon sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja pyörittele tofut huolellisesti marinadissa.
  3. Jätä tofut marinoitumaan jääkaappiin mieluiten seuraavaan päivään tai vaikka parin vuorokauden ajan ennen paistamista.
  4. Grillaa tofut tai paista ne paistinpannulla öljyssä kullanruskeiksi. Älä grillaa/paista tofua liian pitkään, ettei siitä tule liian kuivaa.

Huomioita reseptistä

  • Melko kiinteä tofu sopii tähän parhaiten. Omat suosikkini ovat Jalotofun ja Pirkan tofut.
  • En suosittele käyttämään reseptissä kylmäpuristettua oliiviöljyä, koska se jähmettyy jääkaapissa.
  • Tofuhalloumi on periaatteessa paistettavissa noin tunnin marinoimisen jälkeen, mutta suosittelen ehdottomasti marinoimaan tofua pidempään, jotta maut syvenevät.
  • Marinoin yleensä pari pakettia tofua kerrallaan, koska tämä vain paranee, mitä pidempään sen antaa marinoitua jääkaapissa. Tätä voi sitten syödä pitkin viikkoa monen eri ruoan kanssa. ja toki tofu säilyy myös valmiiksi paistettuna.

11 vastausta kirjoitukseen “Grillattu tofuhalloumi

    1. Mä en käyttäisi tässä tuoretta minttua laisinkaan. Kuivatun mintun maku on omanlaisensa, ja se nimenomaan (toki yhdessä muiden ainesosien kanssa) tuo tähän sen halloumimaisen fiiliksen.

  1. Kokeiluun meni, ja jos tulee yhtään niin hyvää kuin miltä näyttää, niin vakkarilistalle! Oon aina rakastanut halloumia, ja sitä ja fetaa on aina ollut eniten ikävä!

      1. Kyllä menee jatkoon! Paistoin parilapannulla koe-erän, ja on todella maukasta. Varmasti maku vielä syvenee, kun saa vieraita varten marinoitua yhden yön pidempään. Valmistus oli niin helppoa, että voin hyvin kuvitella pitäväni tätä jääkaapissa valmiina pitkin kesää!

    1. Yutakan vaaleaa misotahnaa on hyvin saatavilla tavallisista ruokakaupoista ja se on tähän aivan passeli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights