Chocochilin ruokavuosi -kalenteri on täällä!

Ruokateemainen kalenterini Chocochilin ruokavuosi toimii arjen organisointiin ja inspiraationa kauden kasvisten käyttöön.


Olen haaveillut omasta ruokateemaisesta kalenterista vuosia, ja nyt se on vihdoin täällä! Halusin tehdä kalenterin, jossa on tilaa omille viikkoruokasuunnitelmille, tietoa kauden kasviksista ja sesonkireseptejä. Kalenterista löytyy valmiiksi myös vuoden tärkeimmät ruokateemapäivät.

Chocochilin ruokavuosi sopii käytettäväksi ihan tavallisen kalenterin tapaan, sillä se on vapaasti muokattavissa omiin käyttötarkoituksiin sopivaksi. Kalenterissa on omille merkinnöille runsaasti tilaa, jota voi käyttää joko ruokasuunnitelmien tekemiseen tai muun elämän organisointiin. Chocochilin ruokavuosi toimiikin siis toivottavasti ennen kaikkea inspiraationa sesonkien mukaan syömiseen, uusien reseptien testaamiseen ja arjen hallintaan.

Kalenteria voi ostaa esimerkiksi kirjakaupoista, ja tilata netistä mm. Adlibriksestä ja Kirja.fi -verkkokaupasta. Virallinen ilmestymispäivä on 9.11., jonka jälkeen sitä pitäisi löytyä myös kivijalkaliikkeistä!

Kuukausinäkymään voit suunnitella esimerkiksi oman viikkoruokalistan.

Kalenterissa on jokaiselle kuukaudelle on oma sesonkikasvis ja siitä tehty resepti. Muut kuukauden sesonkikasvikset löytyy listana kalenterista ja voit itse ideoida, mitä herkkuja haluaisit niistä valmistaa.

Kalenterin viikkonäkymän reunaan voit listata esimerkiksi syömäsi kasvikset tai käyttää tilaa muille merkinnöille. Jokainen päivä on jaoteltu löyhästi ateroiden mukaan – voit siis suunitella päivänäkymään aterioita aamupalasta iltapalaan tai käyttää sitä tavallisen kalenterin tapaan päivän menoihin.

Kalenterin visuaalisen ilmeen on suunnitellut superlahjakas kalenteriguru Satu Kontinen. Hänen kanssaan olemme toteuttaneen monta kirjaprojektia aikaisemminkin, mutta tästä tuli nyt mielestäni ihan erityisen hieno! Satu suunnitteli löyhistä ideoistani kalenterin toiminnot käytössä tosi hyviksi ja tietysti teki kalenterin ulkonäöstä tosi kauniin. Tästä tuli vielä parempi kuin osasin ikinä ajatella! Toivottavasti tekin tykkäätte tästä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights