Helpot Snickers-taatelit

Neljästä raaka-aineesta valmistuvat herkkutaatelit sopivat myös joulun ruokalahjaksi.


Maapähkinävoilla täytetyt ja suklaalla kuorrutetut taatelit muistuttavat vähän Snickers-suklaata, ja ovat ihan älyttömän herkullisia! Snickers-taateleita on pyörinyt somessa jo useamman vuoden, mutta sain vasta nyt itse testattua näitä. Jatkoon! Vaikka taateleiden tekemisessä on pieni näpertäminen, nämä ovat kuitenkin helppotekoisia ja vaiva kyllä palkitaan.

snickers-taatelit

noin 36 kpl

 • 400 g tuoreita pehmeitä taateleita (kylmähyllystä)
 • noin 1 dl maapähkinävoita (ks. huomioita reseptistä)
 • 300 g vegaanista suklaata
 • suolattuja maapähkinöitä rouhittuna
 1. Tee taateleiden pitkälle sivulle viilto ja poista kivi. Täytä taatelit maapähkinävoilla ja paina taateli kiinni. Jos haluat ekstrarapeutta, voit lisätä sisälle myös yhden suolapähkinän.
 2. Rouhi maapähkinät
 3. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa taatelit suklaseen ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Ripottele pinnalle rouhittuja suolapähkinöitä, kun suklaa on vielä sulaa.
 4. Säilytä valmiit taatelit jääkaapissa.

Huomioita reseptistä

 • Suosittelen ohjeeseen paahdetuista maapähkinöistä valmistettua, kevyesti suolattua ja makeuttamatonta maapähkinävoita. Ja mieluiten crunchy-laatua, jossa on pieniä maapähkinän paloja. Esimerkiksi Pirkan maapähkinävoi toimii tässä hyvin!
 • Käytä suklaana mieluiten kaakaopitoisuudeltaan melko matalaa (noin 50%) suklaata. Hyviä Reilun kaupan suklaita löytyy esimerkiksi Pirkan ja Lidlin valikoimista.
 • Valmiiden taateleiden määrä riippuu hieman taateleiden koosta. Määrä on viitteellinen, sillä taatelit myydään grammoittain.

2 vastausta kirjoitukseen “Helpot Snickers-taatelit

 1. Mmm, nämä oli tosi hyviä. Jopa väärillä, ei niin pehmeillä taateleilla. Pitää tehdä kyllä vielä uudestaan tuoreilla. Kiitos ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights