Kolmen raaka-aineen piparkakkutaikinatäytepiparit

Piparkakkutaikinalla täytetyt piparit, täydellistä! Jos et osaa päättää syötkö piparit taikinana vai paistettuina kekseinä, tässä saat molemmat.


Piparkakkutaikina on ihanin jouluherkku sellaisenaankin, mutta siitä voi taikoa helposti myös tarjoilukelpoisempia herkkuja! Olen tehnyt yli 10 vuotta jouluisin piparkakkutaikinatryffeleitä, mutta näistä ihanista täytekekseistä tuli nyt heittämällä tämän joulun hitti.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä herkku valmistuu niin, että valmiit piparit täytetään piparkakkutaikinalla ja dippaillaan suklaaseen. Keksit voi vielä koristella piparimuruilla. Ihan superhyvä yhdistelmä pehmeää piparkakkutaikinaa, rapeita pipareita ja täyteläistä suklaata.

Piparkakkutaikinatäytepiparit

noin 36 kpl

  • 500 g vegaanista piparkakkutaikinaa
  • 2 pkt / á 175 g pieniä vegaanisia piparkakkuja (esim. Fazer)
  • 200 g vegaanista tummaa suklaata
  1. Ota piparkakkutaikina huoneenlämpöön sulamaan hyvissä ajoin.
  2. Muotoile sulaneesta piparkakkutaikinasta noin pipareiden kokoisia litteitä levyjä. Paina piparit varovasti levyjen kumminkin puolin ja siisti täytteen reunat tarvittaessa sormin.
  3. Murskaa rikkinäiset piparit koristeeksi.
  4. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa säännöllisesti sekoitellen. Dippaa täytepiparit suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Ripottele piparimuruja suklaan pinnalle ennen kuin se kovettuu.
  5. Säilytä piparit jääkaapissa kannellisessa astiassa ja syö parin päivän kuluessa.

Huomioita reseptistä

  • Vegaanisia piparkakkutaikinoita löytyy ainakin Kympin ja Myllyn parhaan valikoimista. Taikinan voit toki halutessasi valmistaa myös itse tällä reseptillä.
  • Voit käyttää kekseihin mitä tahansa vegaanisia valmiita pipareita (tai leipoa ne itse), mutta valmiiden keksien määrä voi olla eri kuin ohjeessa jos käytät eri kokoisia pipareita. Myös käytetyn täytteen määrä vaikuttaa valmiiden keksien määrään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights