Vegaaniset piparkakut

Maailman parhaat, ihanan mausteiset ja täydellisen rapeat vegaaniset piparit ovat tässä.


Joulu ei tule ilman kotona leijailevaa piparkakkutaikinan tuoksua. Olen tainnut kirjoitella täällä aikaisemminkin, että en erityisemmin välitä valmiista pipareista, mutta kuulun raa’an piparkakkutaikinan rakastajien heimoon. Tällä ohjeella pipareista tulee kuitenkin niin ihanan mausteisia ja rapeita, että saatoin muuttaa mieleni! Tämän reseptin viilasin täydelliseksi Vegaanin joulukirjaan, jossa resepti ilmestyi ensimmäisen kerran.

Olen ollut ihan sydän sykkyrällä täällä kaikesta siitä ihanasta palautteesta, mitä olen saanut Vegaanin joulukirjasta. Opus sai pelkkiä kehuja myös Hesarin kirja-arviossa ja on päässyt testiin moneen blogiin (kiitos Sweet Food O’Mine, Ida’s Cozy Corner, Hannan soppa ja Kokit ja Potit!). Erityiskehuja kirjasta on saanut joulun pääruoat: mehevä seitankinkku, nyhtökaura-sieniwellington, mustapapu-punajuuripyörykät ja glaseerattu tofukinkku, joka on yksinkertaistettu versio täällä blogissa aikaisemmin ilmestyneestä reseptistä. Oma pää on kirjan kanssa vielä siinä vaiheessa, että näen siinä pelkkiä kirjoitusvirheitä ja asioita, joita olisin voinut tehdä toisin, mutta omia teoksiaan osaa onneksi katsoa aina uusin silmin, kunhan niille antaa vähän aikaa. Kiitos siis tuhannesti kaikista kirjaa koskevista viesteistä, mitä olen saanut sähköpostilla ja somen kautta, se merkitsee valtavasti! Ja ennen kaikkea toivottavasti kirja on mahdollisimman monelle avuksi vegaanisten jouluruokien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tässä kuitenkin tämä piparkakkujen resepti, joka on itse asiassa lukijatoive! Reseptiä toivoi ulkomailla asuva lukijani, jolle kirjan tilaaminen ei ollut mahdollista. Tässä siis maailman parhaiden piparkakkujen ohje jakoon teille kaikille, olkaa hyvä! :)

Vegaaniset piparit

 • 2 dl sokeria
 • 1 ½ dl tummaa siirappia
 • ¾ dl vettä
 • 3 rkl piparkakkumaustetta (esim. Santa Maria)
 • ¼ tl suolaa
 • 150 g vegaanista margariinia
 • 2 tl ruokasoodaa
 • noin 7 ½ dl vehnäjauhoja
 1. Kiehauta kattilassa sokeri, tumma siirappi ja vesi.
 2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon margariini, piparkakkumauste ja suola. Anna jäähtyä hetken aikaa.
 3. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita jauhot siirappiseokseen. Taikina saa olla pehmeää, sillä se kiinteytyy jäähtyessään. Pane taikina jääkaappiin yöksi.
 4. Kauli taikinasta ohuita levyjä jauhotetulla alustalla ja ota kuvioita piparimuotilla. Paista pipareita 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Otsikon alla olevan kuvan on ottanut Suvi Elo.

9 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset piparkakut

  1. Määriä on vaikea arvoida, kun sehän riippuu siitä, minkä kokoista muottia pipareiden valmistamiseen käyttää. Reilu satsi tästä tulee kuitenkin :)

   1. Ja kuinka paljon malttaa olla syömättä taikinaa :D
    Tein just ja taikina taivaallista. Huomenna näkee kuinka paljon jää uuniin laitettavaksi.
    Hyvää Joulua ja kiitos vegaanisista ohjeistasi!!!!!

 1. Todella hyvä ohje, tulee ihanan makuisia pipareita ja taikinan rakennekin on mainio, kiitos!

 2. Kestäisikö hyvin kasassa jos tekee piparkakkutalon? Montakohan annosta pitäisi tehdä että saa pienehkön talon ja vielä joku kolmisenkymmentä piparia? hmm.

  1. Juu, taikina varmasti toimii myös talonrakennukseen. Mulla ei hermot kestä noita talonrakennusprojekteja, niin en valitettavasti osaa sanoa määristä mitään :D Auttaisko jos googlaat ja katsot täsmääkö ainemäärät suunnilleen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *