Piparkakkucruffinit

Piparkakkutaikinalla täytetyt ihanat croissant-muffinit valmistuvat helposti valmistaikinoista!


Croissant-muffinit eli cruffinit valmistuvat helposti valmiista tölkissä myytävästä croissant-taikinasta. Nämä jouluiset cruffinit täytetään piparkakkutaikinalla ja jouluisilla mausteilla. Superhyvää ja helppoa tehdä!

piparkakkucruffinit

12 kpl

 • 2 tlk Danerolles-croissanttaikinaa
 • 350 g valmista vegaanista piparkakkutaikinaa
 • 3-4 rkl vegaanista margariinia
 • 1 ½ dl (ruoko)sokeria
 • 1 tl piparkakkumaustetta
 • 1 tl kanelia
 1. Ota piparkakkutaikina hyvissä ajoin sulamaan.
 2. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
 3. Avaa croissant-purkit ja levitä taikinat pöydälle. Nipistele taikinan leikkauskohdat kiinni niin, että saat kaksi yhtenäistä levyä. Kauli sulaneesta piparkakkutaikinasta 2 suunnilleen yhtä suurta, noin croissant-taikinan kokoista levyä.
 4. Sulata margariini. Sekoita pienessä kulhossa yhteen sokeri, piparkakkumauste ja kaneli. Voitele croissant-taikina kevyesti margariinisulalla ja ripottele pinnalle noin 1 rkl maustesokeria/taikinalevy. Nosta piparkakkutaina croissant-taikinan päälle. Jos piparkakkutaikina repeää tässä vaiheessa, se ei haittaa yhtään, kunhan taikinaa on ohut kerros croissant-taikinan päällä.
 5. Rullaa taikina pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla kolmeen osaan, ja rullat pitkittäin kahtia. Toista sama toiselle taikinalevylle. Käännä leikkauspinta ylöspäin ja kiepauta taikina etusormen ympärille rullaksi. Voitele 12-koloinen muffinipelti kevyesti margariinisulalla ja aseta rullat siihen. Vinkki! Tee rullista noin muffininpellin kolojen korkuisia, älä leveitä kanelipullamaisia kierteitä, jotta ne paistuvat uunissa muffinimaisiksi.
 6. Paista cruffineita noin 13-16 minuuttia, uunista riippuen. Nosta cruffinit heti muffinipelliltä pois ja dippaa ne maustesokeriin. Jos tuntuu, että sokeri ei tartu hyvin kiinni, voit vielä voidella cruffinit kevyesti margariinisulalla ennen sokeriin dippaamista.
 7. Croissant-taikina kuivuu melko nopeasti, joten cruffinit ovat parhaimmillaan syötynä saman päivän aikana.

Huomioita reseptistä

 • Vegaanisia piparkakkutaikinoita löytyy ainakin Kympin ja Myllyn parhaan valikoimista.
 • Danerolles-tölkkicroissantit löytyvät kaupan kylmähyllystä.
 • Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, otaksun, että cruffinit voi valmistaa myös käyttämättä tukevia korkeita kertakäyttömuffinivuokia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights