Sokeriton mukibrownie maapähkinävoilla

Kaupallinen yhteistyö: Pure Via® | Helppo mikrossa valmistuva sokeriton maapähkinäbrownie.


Kaupallinen yhteistyö Pure Via®, markkinoija Oriola Finland.

Minulta toivotaan aina silloin tällöin sokerittomia reseptejä. Ajattelen itse, että kohtuullinen sokerinkäyttö on osa tasapainoista ruokavaliota, mutta olen viime vuosina ollut sokerinkäytöstä vähän huolissani hammasterveyden kannalta. Minusta on joka tapauksessa hauska testailla uusia tuotteita, ja täytyy sanoa, että makeutusaineiden maussakin on tapahtunut kehitystä!

Pure Via® Raw -makeuttajassa on herkullisen paahteinen, ruokosokerimainen maku. Yllätyin, miten herkullinen mukibrownie tästä syntyi! Kumpikin näistä Pure Via® -tuotteista valmistetaan kasvipohjaisista raaka-aineista: erytritolista ja stevioliglykosidista. Erytritoli on sokerialkoholi, joka valmistetaan Pure Via® -tuotteisiin fermentoidusta maissista. Stevioliglykosidia puolestaan saadaan Stevia-kasvista uuttamalla. Pure Via® Raw ja Pure Via® Stevia sopivat kumpikin leivontaan ja muuhun makeuttamiseen tavallisen sokerin tilalla. Tuotteet on valmistettu kidesokerimaiseen muotoon ja niitä voi annostella sokeria vastaavan määrän.

Halusitpa sitten kokeilla sokeritonta leivontaa mistä tahansa syystä, tämän helpommalla ei pääse! Mukibrownie on helppo herkku silloin, kun tekee mieli jotain pientä makeaa. Tämä valmistuu kuivakaapin aineista ja kätevästi yksi annos kerrallaan.

sokeriton mukibrownie maapähkinävoilla

yhdelle

 • 4 rkl vehnäjauhoja
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 2 rkl Pure Via® Raw -makeuttajaa
 • ¼ tl leivinjauhetta
 • 1 dl kasvimaitoa
 • 1 rkl rypsiöljyä + 1 tl öljyä mukin voiteluun
 • 1 tl vaniljauutetta
 • 2 rkl maapähkinävoita

Koristeluun

 • 1 tl maapähkinävoita
 • muutama pekaanipähkinä tai suolapähkinöitä
 • mintunlehtiä
 1. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, Pure Via® Raw ja leivinjauhe. Sekoita mittakipossa yhteen kasvimaito, rypsiöljy ja vaniljauute. Kääntele kuivat ja kosteat aineet sekaisin. Lisää maapähkinvoi ja sekoita vain sen verran, että se jää ”suoniksi” taikinan sekaan.
 2. Voitele muki rypsiöljyllä ja lusikoi taikina vuokaan.
 3. Kuumenna mikrossa noin 30-45 sekuntia tai kunnes brownie on kohonnut. Koristele brownie vielä lusikallisella maapähkinävoita ja ripottele pinnalle pähkinöitä ja mintunlehtiä.

Huomioita reseptistä

 • Valitse tähän reseptiin sokeriton maapähkinävoi, jossa on hitunen suolaa. Suosin itse yleensä Pirkan maapähkinävoita (crunchy).
 • Jos olet allerginen maapähkinälle, voit korvata maapähkinävoin mantelivoilla.
 • Voit tehdä browniesta helposti myös gluteenittoman! Laita silloin vehnäjauhojen tilalle vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta.
 • Suosittelen valmistamaan brownien melko laakeassa mukissa, jotta se kypsyy tasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pientä kulhoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights