Kikherne-bulgursalaatti

Palaan taas ensi viikolla loman jälkeen töihin, mikä tarkoittaa loputonta eväsrumbaa. Arkipäivinä ruoanlaitto ei aina jaksa innostaa, joten syönkin hävettävän usein töissä tomaattikuppikeittoa ja tofutäytteisiä ruisleipiä. Ensimmäisen työpäivän kunniaksi päätin kuitenkin valmistaa jotain vähän laadukkaampaa. Ruokaisat salaatit on mainio vaihtoehto eväsleiville ja käyvät myös niille, joilla ei ole työpaikalla ruuan lämmitysmahdollisuutta.


Alun perin ideana oli jalostaa perinteinen tabouleh-salaatti kikherneillä, mutta koska kotoa ei löytynyt sen kummemmin minttua kuin kurkkuakaan, päätin säveltää bulgursalaatin saatavilla olevista aineista ja maustaa sen juustokuminalla ja korianterilla.

 • 1, 25 dl bulguria
 • 3 dl kiehuvaa vettä
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 tlk kikherneitä
 • 150 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
 • 100 g pakasteherneitä

KASTIKE

 • 1 limen mehu
 • 2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 tl sokeria
 • 0,5 tl korianteria
 • 0,5 tl juustokuminaa
 1. Turvota bulgursuurimoita kuumassa suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet.
 2. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
 3. Huuhtele kikherneet, pilko tomaatit ja sulata herneet.
 4. Sekoita kaikki aineet bulgursuurimoiden joukkon.

5 vastausta kirjoitukseen “Kikherne-bulgursalaatti

 1. Eväät ovat kyllä itsellenikin melkoinen pohtimisen aihe. Aiemmin tein aina viikonloppuna ruokaa monen päivän annoksen ja otin sitä sitten alkuviikosta töihin mukaan. Loppuviikko puolestaan menikin sitten aina laiskuuksissa tehtyjen perusleipien voimin…

  Meillä on töissä (päiväkoti) oma keittiö, ja nyt olen pari viikkoa syönyt siellä tehtyä ruokaa. Tilanne on hieman kinkkinen… Arvostan kovasti sitä, että keittäjä tekee minulle erikseen vegaanisen ruuan. Usein saan myös kaikenlaista pientä ekstraa, kuten kauravaniljakastiketta välipalan kaveriksi. Yritystä ja mukavaa asennetta keittäjältä siis tuntuu löytyvän, mutta taitoa vegaaniruuan kokkailuun ei oikein ole. Itse tekisin paljon, paljon parempaa ruokaa, mutta arvostan keittäjän yritystä niin paljon, etten ainakaan vielä ole raaskinut sanoa tuovani taas omia eväitä.

  Mieluustihan sitä söisi itse tehtyä, parempaa ruokaa, mutta kun toinen ainakin yrittää niin kivasti.

 2. Meillä ei töissä ole työpaikkaruokalaa saati sitten kauppaa tai ravintoloita lähellä, joten syömiset täytyy aina raahata kotoa. Syön tuon kuppikeitto-tofuleipäyhdistelmän lisäksi aika paljon valmiita wokkeja, joihin sekoitan papuja tai tofua. Tosi ankeeta, mutta nopeaa!

  Ikävöin vähän takaisin kouluun, jossa oli yllättävän hyvät vegaaniruoat. Toisinaan oli vähän proteiinipulaa, mutta usein ruuissa oli soijarouhetta, papuja ja linssejäkin. Lisäksi tarjolla oli aina soijamaitoa, tuoretta leipää ja salaattia. Harvemmin töissä tulee syötyä noin monipuolisesti :D

 3. Hei,

  Kannatti taas pitkästä aikaa selailla blogilistan ruokablogeja. Löysin tämän kiinnostavan ja tasokkaan blogin. Ja vielä turkulaisen :D

 4. Toissapäiväisen ruokakaappi-inventaarion yhteydessä huomasin, että mulla on kolme täysin koskematonta kikhernepurkkia. Niinpä päätin, että täytyypi tehdä jotain kikherneistä, ja päädyin selailemaan tätä blogia, koska täältä on löytynyt ennenkin ihan huippuhyviä ohjeita (mm. kookos-tofukeitto on ehdoton lemppari!), enkä joutunut pettymään tälläkään kertaa! Lisäsin tuohon ohjeeseen vielä 100g kurkkua ja oi että, kun tuli hyvää! :)
  Kiitos tästä huipusta blogista, täältä saa aina innostusta ruuanlaittoon! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights