Lasagne tuorepastasta

Sain joululahjaksi kauan kaivatun pastakoneen, ja veikkaan, että kapineelle löytyy keittiössäni käyttöä jatkossakin. Tein jo edellisviikolla koeversion tuorepastaa, mutta lasagneresepti vaati vielä pientä hienosäätöä, joten kokkailin sitä tänään uudestaan. Munaton tuorepasta onnistuu ihan helposti yleisestä harhaluulosta huolimatta (ihmetyttää erityisesti, millaisia poropeukalokokkeja Ruokalassa on töissä…), eikä makukaan kuulemma eroa munaa sisältävästä pastasta.


Lasagne on siitä kiva ruoka, että sinnekin voi heitellä vähän mitä kaapeista sattuu löytymään. Omat vakiotäytteeni ovat tofu ja kesäkurpitsa. Tällä kertaa lintsasin, ja käytin kaupan valmista pastakastiketta omatekoisen tomaattikastikeen sijaan ja tofunkin vaihdoin soijarouheeseen (palkkapäivää odotellessa!). Murennettu, marinoitu tai maustamaton tofu on soijarouhetta huomattavasti paremman makuista, joten jos mahdollista, käytä sitä. Tuorepastalasagnea tehdessä kannattaa ottaa huomioon, ettei se vaadi paistamisvaiheessa yhtä paljon nestettä kuin kuivapastasta valmistettu.

4 annosta

TUOREPASTA

 • 400 g durumvehnäjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 2,3 dl vettä
 • 2 tl oliiviöljyä
 1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää vesi ja oliiviöljy. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi (noin 5 minuuttia).
 2. Jaa taikina muutamaan osaan ja kauli sitä sen verran, että se mahtuu pastakoneen isoimman asetuksen läpi. Voit huoletta jättää veivaamisen toiseksi tai kolmanneksi pienimpään asetukseen, sillä pienimmällä asetuksella tulee yleensä turhan ohuita lasagnelevyjä.
 3. Valmista levyt sitä mukaa, kun ladot lasagnea uunivuokaan. Jos teet tuorepastan etukäteen, säilytä se muovikelmussa jääkaapissa.

TÄYTE

 • n. 400 g valmista pastakastiketta
 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
 • 1,5 dl soijarouhetta
 • 1 tl kasvisliemijauhetta
 • 0,5 prk Pirkka välimeren tahnaa (paprika-cashew)
 • 0,5 pkt pehmeää tofua
 • 0,5-1 prk kaurakermaa
 • (soijajuustoa)
 1. Viipaloi kesäkurpitsa. Sekoita kulhossa välimeren tahna ja pehmeä tofu. Turvota soijarouhe: mittaa soijarouhe, lisää joukkoon kasvisliemijauhe ja kaada päälle kuuma vettä sen verran, että rouhe peittyy.
 2. Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Levitä tomaattikastikkeen päälle lasagnelevyjä, välimerentahna-tofuseosta, kesäkurpitsaviipaleita, soijarouhetta ja tomaattikastiketta. Pastamäärästä tulee noin 4 kerrosta, uunivuoan koosta riippuen.
 3. Kaada päälimmäiseksi puolisen purkkia kaurakermaa ja raasta päälle vielä halutessasi soijajuustoa. Paista lasagnea 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

12 vastausta kirjoitukseen “Lasagne tuorepastasta

 1. Oi joi joo, tulipa nälkä :-) Näyttää tosi houkuttelevalta! Mielenkiintoista tietää, että pastassa ei tosiaankaan välttämättä tarvita sitä kananmunaa.

  Mulla on ollut äiskän pastakone lainassa jo kuukausia, mutta en ole saanut sitä vieläkään kokeiltua…

 2. Yritin joskus tehdä lasagnea tuorepastasta (äitini osti joskus pastakoneen ja sain sen sitten mukaani omaan kämppään muuttaessani, kun ei heidän taloudessaan tullut käytettyä) mutta se oli niin täydellinen katastrofi, ettei ole toiste tullut kokeiltua :) Ehkä pitäisi yrittää uudelleen… Tämä ainakin kuulostaa hyvältä.

 3. Kiitos, yaelian!

  Hippu, ainakin lasagnessa munaton pasta toimi ongelmitta. Pastakoneessani ei ole (vielä) mitään leikkureita, joten en ole vielä testannut esimerkiksi nauhapastan tekemistä. Olen kuitenkin kuullut ja nähnyt, että sekin onnistuu!

  Q, millaisella reseptillä teit pastan, jos se ei onnistunut?

 4. Tosi hyvä lasagnetäyte muuten! Tein soijarouheen sijasta savutofulla ja lisäsin ylimpään kerrokseen vielä vähän mustia oliiveja ja tuoretta tomaattia. Tuorepasta jää vielä odottamaan kokeilua, käytin ihan normi lasagnelevyjä.

 5. Maija, kiva jos maistui! Täytyisi kyllä taas kaivaa tuo pastakone kaapista käyttöön…

 6. Hei,

  aglio & olio -kirjan mukaan tuorepasta tehdään tavallisista vehnäjauhoista eikä durumjauhoista, voiko tämän saman reseptin tehdä tavallisilla jauhoilla?

  Kiitos juuri ilmestyneestä keittokirjasta, olemme nyt kolmannella päivällä ”viiden tähden viikkoa” ja kaikki on ollut erinomaista!

 7. Hei Erik,
  Oma Aglio & Olio -kirjani ei ole juuri nyt hyppysissä, joten en pysty katsomaan mitä siinä kerrotaan jauhoista. Durumvehnäjauhoissa on parempi sitko (ei sellainen yhtä venyvä kuin tavallisissa vehnäjauhoissa), koska siinä on enemmän gluteenia – jos pastaan ei laita kananmunaa, niin jauhojen laadulla lienee vielä suurempi merkitys.

  En ole ikinä tehnyt pastaa tavallisista vehnäjauhoista, mutta nyt kyllä heräsi uteliaisuus, miten se mahtaa onnistua. Täytyy laittaa kokeiluun!

  Ihana kuulla, että kirjasta on ollut iloa! :)

 8. Hei, kiitos ohjeesta! Osaatko sanoa myykö mikään kauppa valmiina kananmunatonta tuorepastaa (levyinä, nauhana, missään muodossa)? Viikonlopun aikataulu ei millään veny taikinan tekoon saakka.

  1. A1no, valitettavasti kaupoissa ei myydä vegaanista tuorepastaa valmiina, muuta kuin parissa Apetitin pakastepastasekoituksessa, jossa on vihanneksia kans mukana.

 9. Kiitos ohjeesta, sovelsin sitä kesäkurpitsalasagneen ja tuli todella hyvää! Mietin tuota Pirkan tahnaa, sen ainesosaluettelossa mainittiin maitohappo, lasketaanko se vegaaniseksi tuotteeksi? En itse ole vegaani, joskin pyrin tekemään ruokani täysin kasvispohjaisina. Lähinnä kiinnostaa vegaanivieraiden takia, tuo paprika-cashewtahna oli niin mainiota ainetta, että tulen käyttämään sitä jatkossakin.

  1. Maitohappoahan syntyy käymisen yhteydessä esim. hapankaalissa, joten se ei suinkaan nimestään huolimatta ole peräisin maidosta :) Jos haluat varmistaa jonkun tuotteen vegaanisuuden, kannattaa tsekata vegaanituotteet.net -sivusto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights