Sieni-soijarouhepasteijat

Löysin pakastimesta joulusta yli jääneen torttutaikinapaketin ja päätin tehdä pasteijoita. Teen pasteijoita harvakseltaan, mutta yleensä aina tällä perusreseptillä. Tällä kertaa innostuin jauhamaan täytteeseen vähän liikaa mustapippuria, mutta muuten näistä tuli oikein hyviä.

sienipasteijat

Meillä on kaapeissa ainakin kaksi isoa lasipurkillista kuivattuja metsäsieniä (kiitos isälle!), mutta en oikein osaa käyttää niitä mihinkään muualle kuin pasteijoihin. Kuivatut sienet jäävät helposti kypsennyksen jälkeenkin hiukan sitkeiksi, enkä pidä siitä ominaisuudesta esim. sienikastikkeessa. Erilaisiin uuniruokiin nämä varmasti sopisivat myöskin, mutta niitäkin tulee tehtyä niin harvoin.

Voit käyttää täytteeseen luonnollisesti myös riisiä, mutta ohra on ekologisempi vaihtoehto.

12 pasteijaa

  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä
  • 0,25 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 0,25 dl soijarouhetta
  • 0,5 tl kasvisliemijauhetta
  • 1 sipuli
  • kourallinen kuivattuja kantarelleja (tai muita metsäsieniä)
  • 0,5 dl kaurakermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

+öljyä paistamiseen ja kaurakermaa pasteijoiden voiteluun

 1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
 2. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita soijarouheen joukkoon kasvisliemijauhe ja kaada päälle kuumaa vettä sen verran, että rouhe peittyy ja anna turvota.
 3. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljyn kanssa paistinpannulla, lisää sitten sienet, kypsät ohrasuurimot, soijarouhe, kerma ja mausteet. Paista muutamia minuutteja tai kunnes sienet ovat pehmenneet.
 4. Lusikoi täytettä lehtitaikinaneliöiden päälle, taita kolmioiksi, painele reunat yhteen ja voitele kaurakermalla.
 5. Paista pasteijoita 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

11 vastausta kirjoitukseen “Sieni-soijarouhepasteijat

 1. Kivalta kuulostava täyte! Harmi kun täälläpäin ei ole tuota kaurakermaa,joka on niin kätevä tuote.Tosin olen nyt onnistunut kehittämään jonkinlaisen kotona tehdyn version siitä,joka toimii ihan ok. Tosi herkullisen näköiset pasteijat :-)

 2. yaelian, jos soijakermaa löytyy, niin toki sekin käy yhtä hyvin :) Itse en tosin pidä sen mausta. Suomessakin kaurakermat on nyt uudistuneet, kun Raisio ei enää valmista GoGreeniä, vaan se on nyt pelkästään ruotsalainen tuotemerkki. Raisiolla on tosin nyt Keiju-kaurakermaa. Tuo Keiju on ihan toivotonta litkua, eikä GoGreen-kerma ole myöskään enää yhtä paksua kuin ennen. Täytyy toivoa, että jotain tuotekehittelyä olisi vielä luvassa…

 3. tykkään kauheasti lehtitaikinapasteijoista, ja nämä kuulostavat tosi hyvältä! suppikset ja kanttarellit kuuluvat perusruokavaliooni, mutta meillä ne yleensä pakastetaan tuon kuivauksen aiheittaman sitkeyden vuoksi. juuri eilen katselin kauhuissani pakastintani ja tajusin, että ollaan jo syöty se melkein tyhjäksi sienistä talven aikana..

 4. katri, mä taas en voi sietää pakastesieniä, tai en vaan osaa valmistaa niitä(kään). Niihin jää aina sellainen liian metsäinen sienien maku, jota ei ole tuoreissa sienissä. Jos ne paistaa ihan melkein rutikuiviksi paistinpannulla, niin sitten ne on syötäviä, mutta yleensä mun kärsivällisyys ei riitä siihen ;) Syön sieniä siis yleensä lähinnä syksyisin.

 5. hassua, en ole koskaan ajatellut että niissä olisi sellainen maku! omaan suuhununi se ei ainakaan tunnu. :) yleensä teen pakastesienistä keittoa, kastiketta tai risottoa. ainoa ongelmani on se, että siinä missä kanttarellit pitävät muotonsa hyvin pakastaessa, suppiksista tulee semmoisia luikeroita, jotka joskus vähän inhottavat. olen tämän ratkaissut pilkkomalla ne hyvin pieneksi esim. keiton sekaan, jolloin maistuvat mutta eivät tunnu.

 6. Edes soijakermaa ei täältä löydy, ainoastaan kaikenlaisia soija/kaura/pähkinä jne maitoja ja vegaanisia juustoja, mutta maidotonta kermaa ei vaan löydy, joten pitää tehdä itse.

  Harmi kun ne meni muuttamaan tuota Go-Greenin koostumusta :-(

 7. Mä tykkään tosi paljon metsäsienistä sekä tuoreina, kuivattuina että pakastettuina, mutta koska puoliso on sienisokeri-intolerantti, ei tuu niin usein tehtyä varsinaisia sieniruokia. Kuivattuja suppilovahveroita käytän kyllä usein mausteena: murskaan pari sientä morttelissa, ja lisään ruokaan.

  Noi pasteijat kuulostaa tosi hyviltä. Hmm, täytyy mennä tekemään jotain aamiaista. =)

 8. Heikki, en ole ikinä kuullut sienisokeri-intoleranssista! Aika hurjaa. Tosi usein kaikkialla laitetaan kasvisruokiin sieniä, joten tuo lienee vähän hankalakin allergia.

 9. Nams :P Ihanan kuuloisiapikkusuolasia, terveellinen täyte kumoaa lehtitaikinan rasvaisuuden :D Tällaisia voisinkin kokeilla. Juuri tänään muistin, että kaapis perukoilla on pussillinen kuivattuja suppiksia, joita sitten tänään jo käytin risotossa. Hyviä sieniä ovat :)

 10. Kokeilepas Elina jauhaa kuivatut sienet jauheeksi ja tehdä niistä sitten vaikka sienikeittoa. Keitosta tulee sosekeittomaista ja hyvää.

  Yleensä kannattaa myös liotetut kuivatut sienet paistaa pannulla ilman rasvaa ensin, jotta ylimääräinen neste kiehuu pois. Ei tuu niin sitkeitä sieniä.

  Pakastesientenkin laatukin on lähinnä pakastamistekniikasta kiinni :D

 11. Hih, olen tässä kahlaillut Vegan Challengen merkeissä blogisi arkistoa taaksepäin vaikka kuinka, ja kirjanmerkeissä on nyt iso liuta reseptejä testattavaksi. Näistä sienipasteijoista tuli mieleen yhdet toiset pasteijat, minne minä olen tavannut käyttää joululta jääneen torttutaikinan: hapankaalipasteijat. Täytteen ohje täältä: http://www.vihrealanka.fi/node/1392

  Tosi hyviä, olen syöttänyt näitä menestyksellä hapankaaliennakkoluuloisille ja täydestä menee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights