Ystävänpäivän suklaaleivokset

En ole kovin innoissani näiden pakollisten juhlapäivien viettämisestä, mutta käytän toki hyväkseni kaikki tekosyyt leipoa! Ystävänpäivä on mitä loistavin hetki leikkiä suklaalla ja punaisella elintarvikevärillä. Tämä resepti on lisäksi helposti muunneltavissa kuorrutteita ja pähkinärouhetta vaihtelemalla – ja mikä tärkeintä, nämä ovat myös todella hyvän makuisia ja koostumukseltaankin ihanan pehmeitä ja suussasulavia!

suklaaleivokset

Käytin vaihtelun vuoksi leivosvuokia (Bruno -merkkisiä italian leivosvuokia), mutta voit ihan yhtä hyvin käyttää muffinivuokia. Muffinivuokia käytettäessä kannattaa ehdottomasti paistaa leivokset muffinipellillä, jotta ne pysyvät kauniin muotoisina. Pelkissä paperivuoissa paistettuna näistä tulee levähtäneitä ja liian littanoita. Leivosvuoatkin on kätevintä laittaa muffinipellille, jossa niiden käsittely on helpompaa.

Jos kaipaat leivoksiin lisämakua, mausta kuorrute vaikkapa rommiaromilla, joka sopii loistavasti yhteen hasselpähkinän kanssa. Tavallisissa kaupoissa ja apteekeissa myytävät punaiset elintarvikevärit muuten sisältävät yleensä eläinperäistä E120-väriainetta, mutta ainakin Wiltonin kakkuvärit ovat vegaanisia. Niitä saa ostaa ainakin Ullanunelma-verkkokaupasta.

Ohjeesta tulee 12-15 leivosta.

LEIVOKSET

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl soodaa
 • 3 rkl kaakaojauhetta
 • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
 • 3 dl soijamaitoa
 • 1 dl margariinisulaa
 • 1 tl vanilja-aromia
 1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja lisää hasselpähkinärouhe.
 2. Sulata margariini ja lisää se kuiviin aineisiin soijamaidon ja vanilja-aromin kanssa. Kääntele aineet yhteen, mutta vältä sekoittamista.
 3. Lusikoi taikina leivosvuokiin (jätä vuokiin noin 1/4 kohoamisvaraa) ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä kunnolla ja tee sitten kuorrute.

KUORRUTE

 • 1 dl margariinia
 • 6 dl tomusokeria
 • 3,5 rkl soijamaitoa
 • 1 tl vanilja-aromia
 • punaista elintarvikeväriä
 1. Lisää margariinin joukkoon vuorotellen tomusokeria ja soijamaitoa. Lisää lopuksi vanilja-aromi ja elintarvikeväri. Pursota leivosten päälle.
 2. Säilytä valmiit leivokset jääkaapissa. Suklaaleivokset ovat hyviä jo samana päivänä nautittuna, mutta nämäkin vain paranevat, jos ne saavat levätä jääkaapissa yön tai pari.

23 vastausta kirjoitukseen “Ystävänpäivän suklaaleivokset

 1. Sinun blogiasi on ihana käydä lukemassa, odottelen aina innolla onko tänne ilmestynyt jotain uutta! Kuvat ovat kauniita, reseptit herkullisia ja ohjeet selkeitä -ja tietysti vegaanisia! Toivottvasti sinulta joskus saadaan keittokirjahyllyyn täytettä. :)

 2. Onpa ihastuttavan näköiset leivokset! Kuulostavat tosi herkullisilta! Mä olen aina ajatellut,että se pellavansiemenlima jotain tekee noissa muffineissa, mutta vinkkisi perusteella kokeilen ensi kerran ilman.
  Muuten, mulla on tuo Vegan Cupcakes Take Over the World-kirja, ja ihana pikku kirja se onkin :-)

 3. Näyttääpä herkullisilta nuo leivokset, kaunis kuva!

  Itse olen muuten lisännyt punaista väriä kuorrutteisiin myös punajuurimehulla, jota saa helposti tuoreesta punajuuriraasteesta puristamalla. Ei maistu makeassa kuorrutteessa ollenkaan, eikä ole loppujen lopuksi kovin vaivalloistakaan!

 4. Essi, kiva kun kävit kommentoimassa :)
  Maistiaisia keittokirjasta saa syksyllä ilmestyvän Faunan keittokirjan kanssa, sillä minä kuvaan sen. Omakin keittokirja on ollut hautumassa takaraivossa jo pidempään, ja kyllä mä ajattelin sen jossain vaiheessa toteuttaa!

  yaelian, kiitos!

  Anni, tuon punajuurivinkin olen tiennytkin, mutta ei vain ole itse tullut testattua. Punaista elintarvikeväriä tuli ostettua, kun tarvitsin ihan todella kirkkaanpunaista väriä viime vuonna miehen synttärikakkua varten. Ja tuolla yhdellä pikkupullolla pärjään aika monta vuotta ;)

  Nelle, kiitos vinkistä! Todella herkullisen kuuloinen kuorrute, täytyypä laittaa korvan taakse ja testata ensi kerralla.

 5. ovatpa ihan käsittämättömän söpöjä! ihailen ihmisiä jotka jaksavat nähdä vaivaa näin esteettisten leipomusten eteen. :)

 6. katri, näiden tekemisessä ei tosiaankaan mene kauaa, eikä tarvita mitään kummoisia kondiittorintaitoja!

 7. Mielettömän hyvän näköinen myös tuo synttärikakku!!!
  Saisiko reseptin? Seurailen blogiasi harvakseltaan ja ilahdun aina resepteistäsi ja kuvistasi, aivan ammattilaistasoa. Jatka samaan malliin. Ja kiva kuulla, että keittokirjaprojekti on suunnitteilla.

 8. ansku, mulla on nyt suklaakakkukiintiö täynnä tuon sacherkakun jäljiltä, joten en varmaankaan ihan heti tee mitään vastaavaa. En kirjoittanut reseptiä ylös tuota kaaostähtikakkua tehdessäni, mutta luultavasti onnistuu, jos teet pohjan ja kuorrutteen tuon sacherkakun reseptin mukaan ja laitat kakun väliin vaikka ihan tavallista buttercreamia (kookosrasvaa, kaakaojauhetta, tomusokeria, kaurakermaa ja vanilja-aromia).

 9. Elina, niin, täysin vegaanisen siitä saa tietysti kunkorvaa vaikka tuosta sinun kuorrutteestasi sen soijamaidon tuolla mansikkasiirapilla. Luulisin, että onnistuu ihan niin :)

 10. Nelle, juu näin ajattelinkin :)

  Jatta, jos sulle kelpaa muutaman päivän vanhat leivokset, niin voin ehkä tuoda töihin yhden huomenna. Sillä varauksella, että Sami ei syö kaikkia jääkaapista yön aikana :D

 11. Hei haluaisikko kokkeilla suolasten muffinssien tekemistä? ite aattelin tehä joskus lähitulevaisuudessa mutta ois tietenki ihan kiva jos näkis joitaki onnistuineita ensinnä. :)

 12. Henna, kiitos vinkistä! Katsellaan, jos tulee sopiva hetki ja inspiraatio suolaisten muffinien tekemiselle :)

 13. Tero, loistavaa! Kommentit kuvan kera lämmittää mieltä erityisesti. Ja ystävänpäiväkin meni jo, joten eipä sillä punaisella elintarvikevärilläkään mitään virkaa näissä ole :)

 14. Aivan mahtavia kuvia siulla! :) Näkee, että kyllä kamera pysyy hyppysissä ja hajua on sommittelustakin. ^^ Itse näin valokuvaukseen ihastuneena arvostan ruokablogeja, joissa kuvan laatuun on panostettu. :)

 15. Tuulia, kiitos! Hyvä kuva tosiaan inspiroi kokkaamaan, ja yritän itsekin tarjota lukioille silmänruokaa taitojeni mukaan. Onneksi kehitystä tapahtuu koko ajan :)

 16. Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mikä on kohokkaan resepti vai onko olemassa jotain muita leivoksia, jotka näyttävät kohokkaalta. Sillä näin yhdestä kirjasta reseptin, joka näytti kohokkaalta mutta sillä oli joku muu nimi enkä muista sen nimeä. Se on kaiketi vuoassa ja se on vaaleanruskea, ja se kohoaa uunissa kuten kohokas. Joten jos joku sattuisi tietämään niin voisiko kertoa. Kiitos jo etukäteen. Terveisin: Pertti

 17. Hei, millä voisin korvata pähkinärouheen? Teen lapsen synttäreille näitä ja on allerginen :/ ps kiitti sun blogista, tän vegaanin elämä on niin paljon helpompaa sen ansiosta! <3

  1. Sen voi jättää pois ja lisätä vähän jauhoja tai jos haluaa minttusuklaaleivoksia, voit korvata vaikkapa Marianne-rouheella (en ole tosin varma, sisältääkö se pähkinäjäämiä).

   Kiitos kehuista! Toivottavasti blogista on jatkossakin iloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights