Banaanikakku

Sain jostain makuflashbackin lapsena syödystä banaanikakusta, joten oli ihan pakko yrittää leipoa jotain samankaltaista. Joku tuttu maku tästä kyllä puuttuu – ehkä muskottipähkinä? Hyvä ja mehevä kakku tästä tuli joka tapauksessa.

banaanikakku

Banaani on klassinen valinta kananmunan tilalle vegaanisissa leivonnaisissa, en tosin itse yleensä harrasta banskun käyttöä. Kananmuna on marenkia lukuun ottamatta monissa leipomuksissa aika epäoleellinen ainesosa, eikä sitä tarvitse edes yrittää korvata millään. Maustekakkuihin banaani kuitenkin sopii loistavasti ja tekee kakusta mukavan mehevän.

BANAANIKAKKU

 • 4,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl soodaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 dl sokeria
 • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
 • 1,5 tl kanelia
 • 2 kypsää banaania
 • 2,5 dl soijamaitoa
 • 1,25 dl margariinisulaa
 1. Laita uuni kuumenemaan 175C.
 2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
 3. Soseuta banaani haarukalla toisessa kulhossa. Lisää banaanisoseen joukkoon soijamaito ja margariinisula. Kääntele banaaniseos kuivien aineiden joukkoon.
 4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 5. Anna kakun maustua rauhassa ainakin seuraavaan päivään. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

34 vastausta kirjoitukseen “Banaanikakku

 1. Yks mauste, minkä muistan omasta lapsuuden banaanikakusta on neilikka. Muskottia olen kyllä nähnyt monissa banaanimuffiniresepteissä myös.

 2. Kiitos, yaelian!

  Okriina, kiitos vinkistä! Ehkä ensi kerralla laitan sekä neilikkaa että muskottipähkinää.

 3. Mmm, näyttääpä herkulliselta. En muista koska olen viimeksi syönyt banaanikakkua, mutta tekisi kyllä pitkästä aikaa mieli nautiskella sitä. :)

 4. Omassa banaanikakkureseptissäni taitaa olla lisäksi vielä puoli desiä vahvaa kahvia…

 5. Heippa Elina, tein tätä kakkua ja tuli tosi hyvää ja kotoisan makuista. Ei ole ensimmäinen kerta kun olen kokeillut jotain reseptiäsi ja ilahtunut lopputuloksesta. Blogisi on upea <3

 6. hmm… jostaki syystä meillä jäi tää kakku tosi mauttomaksi. rakenne kyllä oli erinomanen! aattelin että laittasin ½dl sokeria ja ½dl fariinisokeria plus vielä yhen pannaanin tähän. mahtaako rakenne kärsiä?

 7. Henna, voi apua, oon unohtanut sokerin ihan kokonaan tosta reseptistä! Ihme ettei kukaan oo aikaisemmin maininnut mitään, tosi noloa… Mutta pari desiä sokeria laitoin, korjaan sen tohon reseptiin. Ei ihme jos jäi mauttomaksi, pahoittelen!

 8. Heippa! Kokeilin tätä. Käytin siihen mausteina piparkakkumaustetta (menee päiväys umpeen ennen seuraavaa joulua) ja kanelia. Kuorrutin tomusokerikuorrutteella ja ripottelin pinnalle tummasuklaa-rakeita. Todella hyvää tuli, taas hurmasin kollegani =)

  1. Aika usein nykyään laitankin rypsiöljyä, mutta silloin kannattaa muistaa myös laittaa hippunen suolaa! Joihinkin leivonnaisiin margariinilla leipominen tuo kyllä silti vähän lisämakua. Mutta saapi soveltaa ja laittaa just sitä rasvaa kuin itse haluaa :)

   1. Makupointin käsitän, mutta margariinien epäilyttävän ainesosalistan vuoksi suosin itsekin öljyä, (jos en tarvitse margariinin jähmettymisominaisuutta, kuten joskus joissain kreemeissä.) Hyvä kakku tuli öljylläkin :) joskus olen laittanut sekaan myös karkeaa pähkinärouhetta, mielestäni se sopii.

    1. Jos kakku sisältää valkoisia vehnäjauhoja, sokeria ja margariinia, niin se jälkimmäinen taitaa olla melkeinpä se terveellisin ainesosa ;) Mä en ole huolissani margariinien lisäaineista, ja on niissä margariineissa erojakin tietysti sen suhteen. Mutta kuten sanoin, soveltaa saa oman mielen mukaan.

 9. Hei Elina,
  Kiitos ihan mahtavasta blogista!
  En itse ole vegaani mutta leivon resepteilläsi työkavereilleni kakkuyllätyksiä. Viimeksi tein tätä banaanikakkua mutta banaanin sijaan laitoin bataattia koska halusin kokeilla miten se toimisi. Ja sehän toimi! Kovasti kehuja sai ja koko kakku meni (taas) muikeisiin suihin. Sanottiin sen olevan jopa parempaa kuin konditoriasta tilatut ”tavalliset” kakut. Vegaanileivonnaiset eivät yleensä olekaan niin äkkimakeita kuin kananmunaa sun muuta sisältävät kakut. Seuraavaksi minulta tilattiin tuota sadepäivän porkkanakakkua ja vegaaninen voileipäkakkukin on toivelistalla. Sen täytteet löydänkin kätevästi blogisi dipit, kastikkeet ja levitteet -osiosta.
  Olen todella onnellinen tästä blogistasi!

  1. Ihana kuulla, että Chocochilistä on ollut hyötyä!

   Yllättävästi monet juurekset toimii tosi hyvin makeissa leivonnaisissa! Bataatti toimii, porkkanat tietysti, ja punajuuri ja suklaa on loistoyhdistelmä. Uudesta Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyy muuten mainio punajuuribrownieiden resepti :)

 10. Moi Elina! I would like to try this recipe tomorrow but I wonder, could I use water instead of soy milk? It would be cheaper and also suitable for a friend with many allergies. Kiitos!! And congratulations for this great blog I consult often for vegan versions of Finnish classics ;)

  1. Moi! I think water works as well. Perhaps you could add just a little more vanilla to the mix if you use water. I hope it works out :)

   1. Hei Elina! I did use water instead of soymilk, pure vanilla powder instead of vaniljasokeri and added half tea spoon of neilikka and half tea spoon of kardemumma (I feel them both essential). The bananas I used were big. I left the cake in the oven for 1h. And it’s perfect! Kiitos paljon reseptistä!! Next time I will use some mild oil instead of margariini, just so the ingredients are cleaner. It goes directly to my list of best vegan recipes and it will be served at our baby shower tomorrow!^^

 11. Hei,
  Anoppini tulee huomenna kylään ja hän tykkää banaanikakusta. Itse olen kasvissyöjä, mutta olen myös tämän vuoden aikana syönyt enempi vegaanista ruokia.

  Mutta pointtinimon siis että halusin tehdä vegaanista banaanikakun. Löysin ohjeesi mutta lisäsin saksanpähkinöitä myö sillä anoppini rakastaa niitä. Kun otin banaanikakun uunista sen tuoksu oli niin hyvä että pitihän sitä maistaa jo tänään. Aivan taivaallinen! Ja kosteahko, niinkuin banaanikakun kuuluukin olla.
  Tämä resepti pysyy jatkossakin meidän perheessä! KIITOS tästä reseptistä. En malta kokeilla muita reseptejäsi.

 12. Tämä on hyvä ohje ylimääräisten banaanien hävittämiselle!

 13. Ihan super hyvä kakku!! Olen sokerittoman kuukauden haasteen aikana tehnyt tätä niin, että korvaan sokerin kahdella lisäbanaanilla. Toimii mainiosti niinkin! Nyt jo toinen kakku viikon sisään tulossa…. Inkivääri oli kaapista loppu, niin lisäsin pari teelusikkaa kardemummaa. Aivan ihanaa, kiitos ohjeesta! :)

 14. Tässä on loistava koostumus!

  Maustekaapin sisältöpuutteiden takia käytin mausteeksi 1 rkl piparkakkumaustetta. Muksu taas tykkää kuorruttaa kaikenlaista, joten sulatin levyn Pandan tummaa suklaata tilkkaan kaurakermaa ja päästin likan lusikanvarteen. Huippua! Porkkanakakun kuorrutekin toimisi varmasti tässä, ja mainiota tämä on pelkiltääkin. Paras vegaanileivontakokemukseni tähän asti. Eikä näköjään haitannut, että käytin taikinaan kauramaitoa.

 15. Kakku on hyvää, mutta jää pieneksi. Kaksinkertaisena tehtynä varmaan pursuaa ulos vuoasta…

 16. Onnistuuko tämä gluteenittomana? Kaapissa oisi viljatuotteen gluteenitonta jauhoseosta.

  1. En ole itse tehnyt tästä gluteenitonta versiota, joten en valitettavasti osaa varmaksi sanoa. Mutta hyvin suurella todennäköisyydellä onnistuu jollakin vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella!

 17. Ylikypsiä banaaneja oli monta, ja tein puolitoistakertaisen annoksen, josta riitti yhteen tavalliseen ja yhden pieneen rengasvuokaan. Kun kakut oli kumottu ja hetken aikaa jäähtyneet, niin innokas syöjäjoukko veteli pikkukakun vielä haaleana suurten kehujen kaikuessa. Yritän saada toisen säästetyksi tekeytymään huomiseen! :D Sekä vegaani- että sekasyöjät olivat yhtä lailla ihastuksissaan koostumuksesta ja mausta!

 18. Tein tämän kakun joskus 2015. Nyt ostin kakkuvuoan ihan tätä varten. Hyvää ja helppoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights