Helppo linssikeitto

Linssikeitto on nopeaa, edullista ja terveellistä arkiruokaa, jonka teen melkein aina tällä samalla perusreseptillä. Keitto valmistuu alle puolessa tunnissa, eikä vaadi erikoisia raaka-aineita.

linssikeitto

Pippurimyllyssä kokkailtiin muutama päivä sitten linssikeittoa, joten minäkin rupesin himoitsemaan kyseistä ruokaa. Linssikeiton tekeminen unohtuu aina välillä jostain syystä pitkäksikin aikaa, kunnes taas innostun syömään sitä kyllästymiseen asti.

TOMAATTINEN LINSSIKEITTO

4 annosta

 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1/4 tl jauhettua korianteria
 • 1 rkl currytahnaa (Rajah mild curry paste)
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 1 tlk vettä
 • 1,5 dl punaisia linssejä
 • 2 dl kookosmaitoa
 • 1/4 tl suolaa
 • mustapippuria
 1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää kuuman kattilan pohjalle öljyä, currytahna, korianteri ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
 2. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä ja lisää vettä tarvittaessa.
 3. Lisää keiton joukkoon kookosmaito, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
 4. Anna vielä kiehahtaa ja tarjoa keitto tuoreen vaalean leivän kera.

79 vastausta kirjoitukseen “Helppo linssikeitto

 1. Vähän vahingossa löysin tänne. Onpa hyväntuntuinen ohje. Kookosmaito ja curry… Täytyy kokeilla.

 2. Tein kerran kauan sitten linssikeittoa jokkain oudolla ohjeella, mutta tuo näyttää todella herkulliselta! Voisikohan tuon kookosmaidon korvata jollain muulla kasvimaidolla? :D

 3. Mikki, kookosmaito tuo keittoon myös makua, mutta jos sen haluaa korvata jollain, suosittelen kaurakermaa.

 4. Nami, linssikeitto onkin ihanaa.Tuolla currytahnalla en ole vielä kokeillut, varmaan antaa kivasti lisämakua.

 5. Herkullisen näköistä soppaa olet tehnyt! Tein muuten eilen (ja uusiksi tänään) ohjeellasi tuota jogurtticoleslawta, kiitosta vaan, oli hyvää :)

 6. Tein melkein samanlaista itse juuri maanantaina, paitsi että käytin juustokuminaa ja jätin kookosmaidon pois. : )

 7. Miten helposti ja nopeasti voikaan saada hyvää. Kiitos reseptistä, tää oli todella hyvää! Pakko oli myös blogata aiheesta. Nam!

 8. Tuota, kertokaa nyt uusavuttomalle ruoanlaittajalle, että mitä tarjoittaa ”1 tlk” tomaattimurskaa/vettä? Yksi tietynkokoinen tölkillinen tomaattimurskaa ja samalla tölkillä vettä perään, -ko, -kö?

 9. Toweri, juuri sitä se tarkoittaa :) Huuhtelen tomaattimurskapurkin aina vedellä jos resepti vaatii nestettä, niin samalla saa olevinaan vähän makua. 4 dl nuo säilyketölkit taitaa yleensä olla.

 10. Tein eilen tätä linssikeittoa ja täytyy sanoa, että siitä taisi tulla uusi lempikeittoni, niin hyvää se oli!:) Kiitos siis erinomaisesta ohjeesta. Hyvää joulun odotusta!

 11. Ah!! Ihana ohje! Koska kaapista ei löytynyt tomaattimurskaa, korvasin sen tomaattipyreellä ja lisäsin hieman enemmän nestettä kuin ohjeessa oli ja lisäsin vielä soijarouhettakin hitusen. AH! Tuli taivaallisen hyvää!! :D

 12. Herranen aika, miten ihana blogi! Varsinkin nyt lähinnä konvehdeilla kituuttamisen jälkeen keho ja mieli kiljuvat jotain kunnon ruokaa! Ja täältähän ohjeita löytää, toinen toistaan taivaallisemman oloisia! Lähdenkin heti kauppaan, jotta ensi viikon aikana voin kokkailla näitä reseptejä :)

 13. Mahtavaa keittoa tosi helpolla, kiitos! Tykkään tulisesta, joten laitoin 1,5 rkl currypastaa ja sitä tujumpaa mallia.

  Mutta joo, tästä tuli ehdottomasti perheen vakkariarkiruoka!

 14. meillä kans punaset linssit on kovassa käytössä ja linssikeitto on suosikkiruokia. testattiin tätä linssikeittoo ja olipahan herkkua! aivan ihanan pehmeetä ja täyteläistä. tosi kiva kokeilla uusia juttuja omista suosikkiraaka-aineista!

 15. Hei Elina!
  Kiitos super paljon, että jaat kanssamme maukkaat reseptisi.
  Aina välillä pää lyö tyhjää, kun tahtoisi välillä vaihtelua ruokaan: Blogistasi olen saanut aivan uutta inspiraatiota ruuan laittoon :)

 16. Ajattelin tänään tehdä linssikeittoa, mutta olen harmikseni hukannut Sanna Miettusen kirjasta löytyneen maukkaan ohjeen. Sittenpä löysin googlettamalla tämän sinun ohjeesi, joka vaikutti samantyyppiseltä ja todella hyvältä! Laitanpa siis kokeiluun illalla – kiitos jo etukäteen vinkkauksesta :)!

 17. Ihana ohje! Tein tupla-annoksen ja punaiset linssit loppuivat kesken, jatkoin vihreillä ja hyvää tuli! Alkoipa viikko hyvin :)

 18. Tämä on paras – ja helpoin – pohja linssikeitolle. Toisinaan käytän kaurakermaa kookosmaidon sijasta, mutta kookos tuo kyllä ihanan maun keittoon. Reseptiä vähän modifioiden saa myös hyvän linssikastikkeen!

  Nyt nautin keittoa kaurarieskojen ja raikkaan avokadosalaatin kera :)

 19. Ihan mielettömiä reseptejä sulla!
  Oon jo pitkään miettiny kookoksen lisäämistä ruokavaliooni,
  se kun on jotenkin jäänyt ja täältä oon saanu monia hyviä vinkkejä siihen :) Tää kyseinen resepti lähteekin heti huomenna kokeiluun.

 20. Kiitos loistavasta reseptistä! Keitto oli mielettömän hyvää, ja tästä tulee yksi vakioruoistamme! Lisäsin aikuisten annokseen lisää currytahnaa, lasten satseihin riitti ohjeessa oleva määrä.

 21. Ihanalta vaikuttaa tämä keitto (jonka löysin vasta nyt)! Mulla ei kotona ole tuota currytahnaa, mutta loput aineet löytyy. Voiko tämän jättää pois vain, vai pitääkö tahna korvata jollain?

  1. Heippa Kaisa, tuo currytahna on se, mistä koko keitto saa makunsa, joten yhtä hyvää ei tule ilman. Voit kokeilla laittaa sen tilalle curryjauhetta, mutta se ei ole ihan sama asia.

 22. Olen tehnyt linssikeittoja useilla eri resepteillä, mutta tämä on kyllä suosikki! Itse en kylläkään viitsi soseuttaa. Jopa mies tykkää, vaikka yleensä vähän nyrpistelee kaikelle kasvisruoalle… Tosin kerran söi tätä spagetin ja jauhelihapihvien kanssa kastikkeena. Oli kuulemma aika jännittävä makuelämys, mutta hyvä silti :) Nyt varmaan kolmatta kertaa samalla reseptillä keitto porisemassa liedellä, joskin nyt lisäsin hieman porkkanaa ja kukkakaalia.

 23. Moikka! Kiitos currytahnavastauksesta! Ajattelin tehdä tätä perheelle lähipäivinä (meitä on 4) ja mietin, että riittääkö tästä neljälle ihan reilut annokset? Kaksinkertainen on taas sitten aika iso satsi… Muuten, blogisi on ihana! Olen vielä lapsi, mutta kasvissyöjän täältä löytää aina ihania ohjeita! :)

 24. Kiitos reseptistä joka on tullut jäädäkseen.Oon tehny tätä jo kymmeniä kertoja niin kotona kuin töissäkin,seka- ja kasvissyöjille ja kaikki tykkää!Yleensä päädytään blogiin etsimään reseptiä tulostettavaksi :) En soseuta ja nykyisin lisään parsa- ja kukkakaalia. Nopeeta, helppoa ja edullista. Aina kun pitää tehdä ruokaa isommalle porukalle tai ei niin tutuille joiden makumieltymyksiä ei tiedä niin valinta on tämä. Plussana vielä sopii soija-allergisille ja keliaakikoille. Oisko elämää linssikeittoa :)

 25. Ääh, en tajua, kuinka vasta nyt tein linssikeittoa tällä ohjeella – tuli menaan parasta ikinä! Kiitos!

 26. Moikka! Ajattelin tehdä tätä häihin kavisruokailijoille. Mitä luulet, kärsiikö keitto pakastamisesta? Helpottaisi huomattavasti valmisteluja jos vois pakastaa etukäteen.

 27. Mie saan aina ihan mauttomia linssikeitoista :( Tämäkään ei maistunut muulle kun tomaatille. Huoh. Mitähän tähän lisäilisi ja miten paljon, että saisi jotain makua? Suolaa en kuitenkaan tahtoisi mahdottomasti ruveta lisäilemään.

  1. En tiedä kuka näitä vuosia vanhoja kommentteja lukee (paitsi minä näköjään silloin tällöin), mutta laitoin itse seuraavia asioita muutama päivä sitten tekemääni linssikeittoon ja maukasta tuli:

   1 tuore (mieto) chili pilkottuna
   pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
   cajun-maustetta
   timjamia
   (chilijauhetta)
   korianterin korvasin tuoreella kurkumalla (jauhe käy varmasti myös)

   Noista saa ainakin hyvin lisäpotkua jos pelkää että jää liian tomaattiseksi!

 28. HEi!

  Olen ensikertalainen kasvisruokien kanssa ja tänään tein ensimmäistä kertaa linssikeittoa ohjeesi mukaan! Älyttömän paljon kiitoksia, tällaisen keiton onnistuu tekeen myös kokematon rämäpää!

  Ostinpas jo kaupasta tofua, kun innostuin tuosta kumina-timjami mausteesta. Tämä oli ensimmäinen reseptisi mitä kokeilin ja jatkossa kokeilen varmasti useampiakin :D

 29. Tein tänään tätä linssikeittoa (ensimmäistä kertaa elämässäni!), ja maistui aivan taivaalliselle! Kiitos ihanasta reseptistä, tätä tulee tehtyä useammin :)

 30. En ole (vielä) vege, mutta pikkuhiljaa muuttumassa sellaiseksi. Kovin hyvin itsestään ja perheestään huolta pitävä ystäväni suositteli sinun blogia luettavaksi, kun kyselin hyvien reseptien perään. Tein ja söin juuri, ja en ole kyllä ikinä elämässäni saanut aikaseksi näin hyvää keittoa, KIITOS !

 31. Olen keskinkertainen kokkaaja, ja monesti linssikeittoa keitellessäni olen saanut aikaan vain mautonta (ja rumaa) mössöä. Mutta tämä oli täydellistä! Niin herkullista, kaunistakin ja ennen kaikkea helppoa. Kiitos reseptistä, joka jää kyllä vakiopaikalle arkiruokieni joukkoon!

 32. Kiitos tästä reseptistä! Tästä on tullut yksi parhaista arjen pelastajista kaikessa helppoudessaan ja maukkaudessaan, ja teen keittoa kerta toisensa jälkeen, kerran kuukaudessa ainakin. Kermaa olen vaihdellut ja Nordicin soijakermalla tämä on mun makuuni herkullisin.

 33. Pippurimyllyn reseptissä käytettiin 400 g tomattimurskaa ja 3dl kasvislientä. Kuinka on mahdollista että tässä reseptissä riittää 1 tkl vettä ja 1 tlk tomattimurskaa linssien keittämiseen???

  1. Neste ei välttämättä riitäkään, joten olen tarkentanut ohjeeseen ”lisää vettä tarvittaessa”.

   1. Ok, niin joutuu kyllä tekemään heti alkuun.

    Minusta on tainnut tulla se nipottava ja ärsyttävä kommentoija sun blogissa. :)

    1. Heh, ei sentään :D

     Mutta siis tossa mainitsemassasi reseptissähän on saman verran tai vähemmänkin nestettä kuin tässä. Säilyketölkkiin taitaa upota sitä vettäkin melkein 4 dl.

     Tämä on aika vanha resepti, ja voi olla, että määrät saisi olla tarkemmat. Suosittelen kuitenkin kaikille, että omaa maalaisjärkeä ja omia makunystyröitä saa käyttää ainakin sosekeittojen vesimäärissä ja maustamisessa.

    2. Haha, mysteeri selvisi! Tajusin sen kävelyllä tänään.

     Luin tlk = teelusikallinen eikä tölkki !!

     Ihmettelin kovasti kyllä kun yritin keittää linssejä yhdellä teelusikallisella vettä ja tomattimurskaa. :D

 34. Ihan älyttömän hyvää, tuli laitettua varmaan 2x annos currya ja käytin kookoskermaa maidon sijasta. Oon vähän yllättynyt että mun tekemä ruoka maistuu näin hyvältä, kiitos ohjeesta!

 35. Keitto kiehuu parhaillaan hellalla, tulee varmaan hyvää :)
  Yksi kysymys olisi, että nyt kun ostin tuota kookosmaitoa ja se on iso purkki, niin mihinhän voisin upottaa sen lopun? Kun ei nyt oikein päässä raksuta :)

 36. Teen tätä jo toista kertaa. Tämä on mielestäni parempaa uudelleen lämmitettynä ja kestää hyvin pakastuksenkin. Minulla valmistui tuossa samalla myös kikhernekeitto, tämä oli uudesta Pirkasta tämä resepti. Namilta maistuu sekin :) Ja huomenna teen vielä täältä sun blogista linssi-kikhernecurrya.

 37. Maistoin tätä ystävälläni, ihastuin ja tein nyt itse. Meillä suuri perhe ja tämä ei meidän budjetissa ole litrahinnaltaan ihan halpaa arkikeittoa (vrt perus porkkana-perunasosekeitto, tässä hinta yli tuplaantuu mm. kookosmaidon ja tuon currytahnan takia). Mutta sanoisin, että maku on niin täydellinen että miksei voisi olla juhlakeitto?

  Sitten kysyisin, että kuinka kauan tällainen keitto säilyy hyvänä kylmässä jääkaapissa?

  1. Kiva kuulla, että maistui! Mä laitan sosekeittoihin melkein aina kaurakermaa tai kookosmaitoa, joista jälkimmäinen tulee kyllä edullisemmaksi :) Currytahnakaan ei ole mitään ihan törkyhintaista, kun se purkki kuitenkin kestää käytössä pitkään.

   Tämä keitto säilyy jääkaapissa siinä missä muutkin itse tehdyt ruoat. 3-4 päivää, veikkaisin. Keittoa voi tietysti myös pakastaa, jos tekee isomman satsin kerralla.

 38. Tulipa hyvää soppaa tällä reseptillä! Piti tulla oikein kommentoimaan kun on niin hyvää. Kiitos reseptistä!

 39. Moi,
  Tein tätä eilen taas ja hyvää oli. Ootko muuten huomannut, että tuossa lukee, että vettä 1tlk? Pitäisi varmaan olla litra.
  t. Kake

  1. 1 tlk = 1 tölkki eli 4 dl. Ja reseptissä lukee, että lisää vettä tarvittaessa :) Samasta asiasta onkin tuossa ylempänä jo vähän keskustelua. Sosekeittoihin on helppo lisätä vettä maun mukaan, toiset tykkää paksummasta ja toiset ohuemmasta keitosta.

 40. Ensimmäinen linssikeitto mitä olen koskaan tehnyt ja nyt tuli tehtyä lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran. Kiitokset reseptistä :)

 41. Kiitos ohjeesta! Maistui ja tiskaaminenkin oli helpompaa, kun kissa halusi nuolla kaikkien astiat! 😊

 42. Täällä myös yksi tämän keiton uusi ystävä. Kiitos hyvästä reseptistä! Maittoi koko perheelle myös täällä meillä. Naan leipä oli erinomaista tämän kera. Lisäsin myös jauhettua kardemummaa ja juustokuminaa, sekä puristin vielä lisää valkosipulia valmiiseen keittoon, jolloin maku oli mukavan ”intialaismainen”. Tein tupla-annoksen ja oli niin riittoisaa, että siitä meni suuri osa pakastimeen.

 43. Moi!
  Minkähän kokoiseen kattilaan tämä mahtuu? Ajattelin tehdä mutta mulla on vaan 2 litran kattila, mahtuuko siihen? :)

 44. Tää on niin meidän luottokeitto! Maistuu niin kasvisyöjille, kuin sekasyöjille. Tätä on tarjottu omalle väelle, vieraille ja jopa jazz-bandille keikan päätteeksi. Aina on saanut hyvän vastaanoton. Kiitos siis suunnattomasti hyvästä ohjeesta!

 45. Suuret kiitokset helposta ja herkullliseta reseptistä. Tällä keitolla on tänä keväänä ruokittu 100 henkeä kolmessa eri koulutuksessa

 46. Tän on pakko olla hyvä soppa😂 11-vuoden sesonki. Nyt täälläkin soppa kiehuu😋

 47. Kiitos! Tästä on tullut yks mun vakkareista. Monet kerrat tehnyt jo tällä reseptillä. :)

 48. Piti tulla nyt ihan kertomaan, oon tehnyt linssikeiton reilu 10 vuotta tällä ohjeella ja on ekast kerrasta asti ollut yks mun lempiruoista, tästä on tykännyt myös kaikki sekasyöjäexät (ja nykyinen puoliso) niin, että ihan ovat pyytäneet tekemään ja lisäksi oon saanut useamman kymmenen ihmisen, jotka on vierastaneet linssejä pään käännettyä 😊😋

 49. Ihastuin tähän keittoon vuosi pari sitten, kun oli jossain esillä. Nyt mietin, että voisiko tähän laittaa myös porkkanaa, toki siis voi laittaa. Mutta onko kukaan kokeillut, miten maut sopivat yhteen. Tämä keitto valikoitui yhden kurssin ruoaksi. Laskennallinen määrä tällä hetkellä n. 30, joten siksi vähän jotain lisää. Myös currypasta on vaikea löytää, mikä voisi olla korvaava tuote.

  1. Porkkana sopii tähän ihan hyvin, kunhan ei laita liikaa. Ja tuota reseptissä mainittua Rajahin currytahnaa ei valitettavasti saa enää Suomesta, mutta muun merkkisiä currytahnoja kyllä saa joka kaupasta :)

 50. Hei taas, luin taas kaikki kommentit läpi. Oma vanha kommenttini kuulosti kovin tutulta, ennen kuin luin kirjoittajan. Tein keittoa jälleen tällä viikolla, ja laitoin siihen porkkanasose pötkön 400-500 g. Sopi hyvin. Laition myös lopulta koko purkillisen Rainbow curry pasta 100g. En tiedä millä muulla tuon Rajahin korvaisin. Aluksi keitto oli hyvin miedon makuinen, joten lisäsin loputkin purkista kattilaan. Tein tupla satsin. Teen keiton myös kookos kermaan, enkä soseuta. Annoimme keittoa tuttavalle, potkiva maku oli yllättänyt, mutta tykkäsi. Tarjosin keittoa myös ystävälle ennen kurssia em., joka ei linssistä niin pidä. Hänkin otti keittoa lisää. Kirjoitin siis jo pitkän viestin, mutta osa katosi jo.
  Tämä on hyvä, nopea ja herkullinen keitto, josta mies ja poika tykkäävät. Tein 5 litran kattilallisen, söimme kaksi päivää, eikä pakkaseen riittänyt. Hinnaksi laskin halvimman tuotteen mukaisesti 6,40 €. Toki linssejä menee 1,5 dl, paketissa n. 5 dl, samoin curry pastaa jää puoli purkkia. Joten hinta tippuu hieman.

 51. Moi, tehtiin tätä porukalla vähän aikaa sitten. Olin itse juhlien järjestäjä ja kokkausvuorossa, en ehtinyt itse syödä lainkaan kun tämä meni niin nopeasti kaupaksi eli täytyy olla hyvä ruokaohje :) Tässä muutama huomio:

  – Kysyin K-kaupoista Rajah mild curry paste -tuotteesta ja vastaus oli: ”Hei, Kiitos viestistäsi. Tuote lopetettu vuonna 2015.”. Me korvattiin se SPICE UP! Punainen thai currytahnalla.
  – Tämä keitto toimi meillä myös ilman soseutusta eli voi valmistaa ilman sauvasekoitinta!

  1. Moikka! Kyllä varmasti, mutta lopputuloksena on silloin sellainen ruma hernekeiton värinen keitto. Vihreiden linssien keittoaika on myös pidempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights