Vegaaniruokaa äijille

Kasvisruoka on tarkoitettu pupuille, eikä siitä lähde nälkä. Vai miten se nyt menikään? Vegaaninen elämäntapa on saanut uuden kansikuvapojan teksasilaisesta palomiehestä, Rip Esselstynistä, joka kolesterolimittauksen innoittamana päätti yhdessä työkavereidensa kanssa testata vegaaniruualla elämistä ja kirjoitti aiheesta kirjan The Engine 2 Diet.

the-engine-2-diet

En ryhtynyt aikoinaan kasvissyöjäksi tai vegaaniksi terveyssyiden vuoksi, mutta terveyspuoli on myöhemmin tullut voimakkaammin eläinoikeusajattelun rinnalle. Tuntuu hurjalta, että seitsemän vegaanina vietetyn vuoden jälkeen söisi eläinrasvoja, kananmunia tai maitoa, joka aiheuttaa niin monille terveysongelmia. Rip Esselstynin isä on lääkäri, joka on tutkinut vuosia pelkästään kasvikunnan tuotteisiin pohjautuvan ruokavalion vaikutuksia sydänsairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Tulokset ovat kiistatta kasvisruokavalion puolella, kuten The Engine 2 Diet -kirjan testiryhmän tuloksetkin.

Esselstyn seurasi kirjaansa varten lääkäreiden valvomana 65 ihmistä. Kaikkien kolesteroliarvot tippuivat ja paino putosi jo lyhyen 28 päivän testijakson aikana. Esselstyn itse on elävä esimerkki vegaaniruokavalion toimivuudesta – tekeehän hän fyysisesti erittäin raskasta työtä ja on lisäksi kilpaileva triathlonisti.

Suosittelen kirjaa myös hyvien ruokaohjeiden takia. The Engine 2 Diet pitää sisällään reilut 100 sivua simppeleitä ja herkullisen kuuloisia ohjeita, joilla lähtee taatusti nälkä raavaammaltakin mieheltä. Ajattelin itse testata heti pikimmiten ainakin kirjan lasagnereseptiä ja appelsiinihummusta. Kirjaa ei valitettavasti ole saatavilla (ainakaan vielä) suomeksi, mutta englanninkielistä versiota saa tilattua nettikaupoista.

Tsekatkaa ihmeessä myös kirjan nettisivut osoitteesta www.theengine2diet.com.

Eat your veggies!

3 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniruokaa äijille

  1. Mielenkiintoiselta kuulostava kirja.Itse olin vegaani enemmänkin terveyssyistä (nythän olen viime aikoina syönyt kalaa ja joskus harvoin maitotuotteita, joten en ole vegaani)ja myöhemmin myös eettiset syyt tulivat kuvioihin. Nyt tekee mieli taas jättää kaikki eläinperäiset tuotteet, kun tiedän,miten paljon parempi vointi on ilman niitä. Oletko muuten lukenut kirjan ”The China Study”`?

  2. Yaelian, en ole lukenut tuota The China Study -kirjaa. Aika harvakseltaan lueskelen mitään ravitsemusaiheisia juttuja (varsinkaan kirjoja), koska ei ne loppupeleissä hirveästi enää vaikuta mun syömistottumuksiin.

    Kasviperäisellä ravinnollakin saa kyllä itselleen huonon olon aikaiseksi syömällä liikaa sokeria, valkoisia jauhoja tai rasvaa. Parhaimmillaan vegaaniruokavalio kuitenkin sopii ainakin mulle erinomaisesti.

  3. Tässä on kirja jota en ole lukenut, mutta johon pohjautuva elokuva ”Forks Over Knives: Engine 2 Kitchen Rescue” motivoi minut muuttamaan ruokailutapojani vannoutuneesta lihansyöjästä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Elokuvassa ja kirjassa esiteltävä Whole-foods, plant-based diet on muuttanut katsomustani ruokaan todella paljon ja nykyään tulee jopa tehtyä ja opittua enemmän kuin vain jauhelihaa tai pihviä paistaessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights