Kävin Lahessa

Olen edelleenkin tehnyt 50-tuntista työviikkoa ja elänyt pakastefalafeleilla ja nuudelimössöillä, ja kaikki liikenevä vapaa-aika on kulunut Faunan keittokirjaa kuvatessa. Bloggaan siis tällä kertaa muiden tekemästä ruuasta, jota nautiskelin Lahdessa isän 50-vuotispäivillä.

taivaanranta

Olen käynyt kerran aikaisemmin Lahdessa Taivaanrannassa syömässä ja kummallakin kerralla olen saanut erinomaista palvelua ja hyvää ruokaa. Pientä miinusta tulee siitä, että ravintolassa tuntuu olevan aina sama ruokalista, eikä kasvisvaihtoehtoja ole kovin montaa. Tarjoilijat ovat olleet kummallakin kerralla hyvin perillä, mitä vegaanit syövät (ja eivät syö), tosin pöytävarausta tehdessä olemme maininneet etukäteen seurueessa olevasta vegaanista.

Tällä(kin) kertaa söin linssi-savojinkaalipaistosta, paistettua parsaa ja yrttivinaigretteä. Ravintoloissa kasvisruokien ainoa proteiininlähde on useimmiten juusto tai kananmuna, joten palkokasvien innovatiivinen käyttö olisi erittäin toivottavaa muuallakin! Viime kerralla annoksessa oli sitruunavinaigrettea, ja täytyy sanoa, että se oli parempaa kuin tuo eilinen yrttiversio. Alkupaloiksi oli muuten tarjolla erinomaista kuminaleipää sekä oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. Yleensähän leivän kanssa tarjotaan voisulaa, joten tämä oli erittäin kiva yllätys ja todella herkullista.

kuminaleipa

Jälkiruuaksi söin mustikkasiiderisorbettia, joka maistui ihanasti oikeille mustikoille. Listalta löytyvä sitruunasorbetti on myös vegaanista.

mustikkasiiderisorbetti

Illalla muutaman oluen jälkeen oli vielä käytävä Jonen grillillä (Vapaudenkatu 15) tofuburgerilla. Olin kuullut huhuja paikan erinomaisesta tofuburgerista, mutta en jostain syystä ollut vielä kertaakaan käynyt kyseisellä grillillä, vaikka asuinkin Lahden kulmilla 19 vuotta elämästäni. Burgeri oli kyllä hyvää! Vegaanisen burgerista saa pyytämällä sen ilman majoneesia.

tofuburgeri

Vanhempien luona söin vielä tänään korvasieni-kermakastiketta, härkäpapupihvejä ja paistettuja perunoita sekä jälkiruuaksi siiderilettuja omenahillolla. Isän kokkauksista tarinoin ehkä lisää joskus toiste.

9 vastausta kirjoitukseen “Kävin Lahessa

 1. Lahdessa asuvana kasviksena olen kerran elämässäni syönyt tuon kehutun jonen tofuburgerin, mutta mun burgetin sisälmykset ei olleet tofua nähneetkään :D Olinko aivan liian humalassa (not) vai onko mua huijattu ihan 6-0?

 2. Viia, se tofuburgerin pihvi ei suinkaan ole mitään tavallista viipaloitua tofua, vaan vaikuttaa aikalailla samalta kuin Tofumoon -merkkiset tofupihvit, joita myydään ainakin Stockmannilla, ja joskus niitä on saanut myös Ruohonjuuresta.

 3. Kiitos vinkistä, jos Lahteen eksyn joskus. Eipä olisi tullut mieleen, että siellä on näin mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

 4. Oletpas puskenut hurjasti töitä!

  Herkullisen näköinen tuo jälkkäri ravintolassa.Varmaankin aika vaikeaa löytää vegaanista ruokaa tavallisissa ravintoloissa. Täälläpäin se on hieman helpompaa,
  Milloin tuo kirja muuten ilmestyy?

 5. mää olen lahesta kotoisin! tosin lahtelainen ei sanoisi mää, mutta neljä vuotta tampereella tekee ihmiselle hassuja asioita. :) taivaanranta on kyllä aivan ihana paikka, en ole siellä vaan saanut aikaiseksi käytyä pitkään pitkään aikaan. hyvä kun muistutit!

 6. Okriina, harmi vain, että kaikki mahdollisuudet tajuaa vasta, kun on jo muuttanut muutaman sadan kilometrin päähän ;)

  yaelian, keväällä on aina tällaista! Tällä viikolla ei ole kuin 37 tuntia töitä, mutta ensi viikolla taas 48. Huhhuh.

  Ravintoloissa syöminen ei vegaanina ole kovinkaan usein mikään elämys, enkä yleensä edes viitsi vaivautua mihinkään, kun useimmissa paikoissa ruoka on hirveän säätämisen takana eikä hinta-laatusuhde ihan kohtaa. Turha lähteä mihinkään, kun teen kotona parempaa ruokaa.

  Keittokirjan aikataulu on vielä mietinnän alla, mutta se tulee joko nyt syksyllä tai ensi keväänä. Bloggailen kyllä aiheesta vielä!

  katri, mulle ei turku ole (onneksi) tarttunut kovin pahasti :D

 7. I saw your site through Flickr. I just want to say that I CAN NOT wait till you have the recipes up in English. Your presentation and choice to spice up veganism is so appealing!!
  Greetings,
  USA

 8. nikol, thanks for your comment! I’ve been awfully busy but as soon as I have some spare time I’ll start working on the English version :)

 9. Joo niin sen pitäisi olla, oon niitä samoja pihvejä itsekin ostanut, mutta mun burgerissa ei ollut pihvin pihviä. Harmi kun huomasin sen vasta kotona :/ Mut ehkä vielä joskus uskaltaudun testaamaan uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights