Sielunravintoa ja aamiaisherkkuja

Perjantaina postiluukusta kolahti jälleen pari keittokirjauutuutta, kauan odotettu Isa Chandra Moskowitzin Vegan Brunch ja Bryant Terryn Vegan Soul Kitchen.

keittokirjat

Vegan Brunch on Moskowitzin neljäs keittokirja (Vegan Cupcakes Take Over the World ja Veganomicon on tehty yhdessä Terry Hope Romeron kanssa), ja täytyy sanoa, että tämä on noista vähiten kiinnostava. Odotukset oli korkealla, koska olen pitänyt varsinkin noista kahdesta edellämainitusta kirjasta todella paljon. Vegan Brunchia selaillessa ei oikeastaan tule sellaista oloa, että ”tätä on ihan pakko päästä testaamaan heti nyt”, vaan suurin osa resepteistä on aika perushuttua, eikä ruokakuvatkaan ole niin kovin herkullisen näköisiä.

vegan-brunch

Joukossa olevat kukkakuvat ja kuvaurekvisiittana käytetyt posliiniastiat tekevät kirjan yleisfiiliksestä jotenkin tunkkaisen ja mummomaisen. Onko Isa tullut vanhaksi?

Vegan Brunchissa on melko paljon tempeh-reseptejä, joita ajattelin ainakin testata, koska en edelleenkään ole yrityksistäni huolimatta oppinut syömään kyseistä tuotetta. Oliko se niin, että uusia makuja täytyy kokeilla kymmenen kertaa, ennen kuin niistä oppii pitämään? Minulla taitaa olla vielä seitsemän tempehinsyöntikertaa edessä…

Jos kaipaat toimivia reseptejä esimerkiksi muffineille, vohveleille ja ideoita tuhdimpiin aamiasvaihtoehtoihin, on tämä kirja ihan oiva hankinta. Minulle kirja ei kuitenkaan tarjonnut kovinkaan paljoa uutta, eikä inspiraatioita, joita keittokirjoilta ensisijaisesti kaipaan.

Vegan Soul Kitchen sen sijaan vaikuttaa pelkästään hyvältä! Vai miltä kuulostaisi paahdetut rosmariinitofukuutiot, punaviiniseitania papujen ja tumman riisin kera, bataattiranskalaiset ja inkivääri-maapähkinädippi tai balsamicopersikat?

vegan-soul-kitchen

Bryant Terryllä tuntuu olevan hyvä asenne ruuanlaittoon. Kirjan reseptit on mutkattomia, mutta kuulostavat ehdottoman herkullisilta ja toimivilta. Soul foodia parhaimmillaan! Erityisen kiva yksityiskohta kirjassa on jokaiselle reseptille mainittu soundtrack. Ruoka maistuu tietenkin aina paremmalta sopivan musiikin kanssa nautiskeltuna!

The Post Punk Kitchen

Bryant Terry

9 vastausta kirjoitukseen “Sielunravintoa ja aamiaisherkkuja

 1. Mari, Olin jo tekemässä tilausta Amazonista, mutta päädyin Adlibrikseen halvempien postikulujen takia. Koko paketista tuli joku reilut 30€.

 2. Mun on pitänytkin tilata tuo Vegan Brunch Amazonista, mutta ajattelin siirtää tilauksen Suomesta tulon jälkeiseksi, kun ei ehkä ennättäisi ennen sitä.Nyt kun luin sun arvostelua tuosta kirjasta, niin en ehkä sitä tilaakaan…jäänkin odottamaan sitä sun kuvaamaasi kirjaa….

 3. yaelian, no täytyy sanoa, että ei se syksyllä ilmestyvä Faunan keittokirjakaan välttämättä tarjoa kokeneemmille vegaanikokeille mitään uutta, vaan sisältö koostuu enimmäkseen perusresepteistä. On siellä kyllä muutama uusikin idea ja oivallus joukossa, joten kannattaa se silti hankkia :)

  Ja ei tietenkään yhden arvion perusteella kannata tehdä mitään ostopäätöksiä (suuntaan tai toiseen). Vegan Brunch on Amazonissa saanut vain ylistäviä arvioita.

 4. paljonko jaksatte lukea lopulta noita kirjoja?… mulle käy vähän niin että ostin tässä kolme uutta ja lopulta yhen ohjeen oon ottanut ja kahta vähän selaillut, yhtä en edes ole avannut vielä. mutta kiva niitä on saada silti :)

 5. aleksi, oonkin jo aikaisemmin kirjoitellut keittokirjojen lukemisesta (ja lukemattomuudesta) täällä. Enimmäkseen selailen keittokirjoja inspiraation toivossa, ja katselen kauniita kuvia. Harvemmin tulee varsinaisesti kokattua mitään täsmällisesti kirjan ohjeiden mukaan, mutta ei se reseptien orjallinen seuraaminen olekaan mun mielestä keittokirjan tärkein funktio.

  Luin muuten juuri ihan asiallisen kolumnin keittokirjojen tulevaisuudesta.

 6. mulla kyllä lukemattomuus on myös sitä kun normi leivontakirjat on niin kotiäitileivotaa ja mä tahon rankkaa faktaa; kuinka paljon enemmän hiivaleipäjaiho imee vettä kun tavallinen ja vastaavaa :)

  mutta toisalta nuo mitä on tullut ostettua on kyllä hyviä.. vielä kun löytyis hyvä suklaakirja.

 7. Vähän samat tunnelmat tosta Isan kirjasta. On siinä kuitenkin ihan kokeiltaviakin juttuja. Ite tilaan kirjoja englannista. Sieltä tämä firma (www.bookdepository.co.uk) lähettää postikuluitta opuksia kotiin. Kauheen kätevä, ehkä liiankin :)

 8. aleksi, oot sitten varmaan tutustunut molekyyligastronimiaan? Muistaakseni aiheesta tuli joku aika sitten keittokirjakin :)

  Kirsikka, kiitos linkkivinkistä! Tuo tosiaan kuulostaa ehkä liiankin hyvältä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights