Jäälatte

Lämpimillä ilmoilla ei tee mieli juoda mitään kuumaa, mutta koska kahvia on saatava, on jäälatte oiva ratkaisu!

jaalatte

Jos on kasvimaito-ostoksilla ensimmäistä kertaa, saattaa kaupan hyllyn edessä mennä helposti pää pyörälle. Soijamaitoja löytyy makeutettua, makeuttamatonta, vaniljalla tai suklaalla maustettua, lisäksi löytyy riisi- ja kauramaitoja ja kaikkia useampaa eri merkkiä ja eri makuja. Ekokaupoista voi lisäksi bongailla ainakin quinoamaitoa. Oma lukunsa on sitten vielä, mikä näistä sopii kahvin kanssa?

Tiedän paljon ihmisiä, jotka juovat kahvinsa mieluiten kaura- tai riisimaidon kanssa. Minä suosin kuitenkin Alpron Light -soijamaitoa. Siinä on mieto vaniljan maku, ja se on aavistuksen makeaa. Loistotuote! RiceDreamin hasselpähkinä-manteliriisimaito sopii myös ihan loistavasti kahvin joukkoon, tosin kannattaa ottaa huomioon, että se ei vaahtoudu (mikäli siis harrastaa maidonvaahdottimen kanssa kikkailua). Jotkut soijamaidot juoksettuvat toisinaan kahvin joukossa, mutta en ole vieläkään päässyt selvyyteen, mistä se johtuu. Useimmiten soijamaito on kuitenkin juoksettunut, jos kahvi ei ole kovin vahvaa, ja maitoa laittaa ”liian vähän”. Tuo Light-soijamaito ei tosin ikinä juoksetu. Ota tästä nyt sitten selvää!

Espresson keittämiseen suosittelen mutteripannua. Ne ei maksa paljon, ja niillä saa kotioloissa ihan kelpoa kahvia. Ruohonjuuresta saa muuten ihania luomuespressoja! Makuero tavallisiin espressokahveihin on hämmentävä.

JÄÄLATTE

yhdelle

 • 1 annos espressoa
 • makusiirappia
 • soijamaitoa
 • jääpaloja
 1. Tiputa korkean lasin pohjalle muutama jääpala, kaada päälle espresso ja makusiirappi.
 2. Täytä lasi soijamaidolla, sekoita ja nauti heti.

8 vastausta kirjoitukseen “Jäälatte

 1. Nyt teki heti mieli tuota kahvia!
  Mä käytän yleensä cashewmaitoa ja täkäläisen tuottajan erinomaista soijamaitoa;olen vähän laiska, vaikka on oma soijamaitokone, ei ole tullut viime aikoina sitä käytettyä….

 2. yaelian, saako sieltä cashewmaitoa kaupasta, vai teetkö sen itse? Cashewpähkinät on muutenkin niin hyviä, että veikkaisin niistä tehdyn maidonkin olevan herkkua :)

  Mulla ei varmaankaan riittäisi kärsivällisyys soijamaidon tekemiseen kotona, varsinkaan kun kaupasta ostettuna saa vielä vitamiinit ja kalsiumin kaupan päälle.

 3. Elina, teen cashewmaidon itse.Mulla on sellainen pieni Magic Bullet laite,joka jauhaa kaiken tosi hienosti ja nopeasti.Yleensä liotan ensin parisen tuntia kourallisen cashewpähkinöitä, sitten laitan siihen laitteeseen ihan pienen vesitilkan kanssa, jauhan hienoksi tahnaksi, lisään vähitellen vettä kunnes se on sellaista kermamaista, ja vähän enemmän vettä,jos haluan laihempaa maitoa.Cashew on hyvä siitä kun sen voi käyttää tuohon maitoon kokonaan,eikä sitä tarvitse siivilöidä kuten esim.mantelimaitoa. Siihen maitoon tulee ihan hyvä vaahtokin, ainakin alussa.

 4. Voi miten näyttää iiiihanalta! Mie rakastan kaikkia vegaanilatteja soija-suklaajuomalla ryyditettynä :) Noissa suklaisissa maitojuomissa kun ei niin hirveesti maistu se soija läpi.

 5. Moro, tuohon soijamaidon juoksettumiseen sen verran, että kahvissahan on happoa (parkkihappo) joka saattaisi juoksettaa soijamaidon samalla tavalla kuin esim. sitruunamehu tofua tehdessä. En tiedä varmasti, mutta voisin näin kuvitella.

 6. yaelian, täytyy kokeilla joskus! Pähkinät on vaan täällä niin kalliita, ettei niitä välttämättä viitsisi tuhlata maitoon…

  Insanity, suklaakahvi on kyllä kans tosi hyvää! Mutta se on ehkä enemmänkin jälkiruoka, eikä ehkä ihan jokapäiväisenä kofeiinitarpeen tyydyttäjänä toimi.

  Sari, paljon mahdollista! Jännää kuitenkin, ettei kaura- tai riisimaidot juoksetu. Mistäköhän se johtuu?

 7. Kyllä mulla ainakin myös kauramaito juoksettuu – yleensä vielä helpommin kuin soijamaito.

  Tuon kahvin happamuuden vuoksi soijamaito ei varmaan juoksetu niin helposti silloin, kun sitä laittaa runsaammin kahvin sekaan. Suurempi määrä soijamaitoa kai vähän neutraloi happamuutta.

  Mulla on tapana ensin lämmittää kupin pohjalla soijamaito mikrossa ja vasta sit lisätä kahvi – ei juoksetu eikä kahvi haalene kylmästä soijamaidosta.

 8. elina v., mullakin on tapana lämmittää soijamaito mikrossa, mutta en oo huomannut sillä eroa juoksettumiseen. Tosiaan tuo Light-soijamaito ei juoksetu, vaikka sitä kippaisia ihan pienenkin määrän kylmänä kahvin sekaan. Mä laitan kahvin sekaan niin paljon maitoa, että se on pakko lämmittää etukäteen, muuten joutuu juomaan kylmää kahvia ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights