Salmiakkicupcaket

Sain lahjaksi aivan ihania mustavalkoisia, paperisia muffinivuokia ja niitä oli ihan pakko päästä heti testaamaan.

salmiakkimuffinit1

En ole tainnut ikinä syödä huonoja cupcakeja, mutta nämä olivat kyllä erityisen hyviä. Kannattaa testata, jos haluaa jotain vähän erilaista ainaisten suklaa- yms. leivonnaisten tilalle.

Ja kuten aina ennenkin, cupcaket kannattaa paistaa paperoidulla muffinipellillä.  Kuorrutteen tein maustamattomasta soijatuorejuustosta, margariinista ja tomusokerista (noin puoli pakettia tuorejuustoa, pari ruokalusikallista margariinia, 3 dl tomusokeria ja tippa soijamaitoa) ja koristelin vielä turkinpippurirouheella.

SALMIAKKIMUFFINIT

10-12 kpl

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl soodaa
 • 1,75 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 0,75 dl turkinpippurirouhetta
 • 2,5 dl makeutettua soijamaitoa
 • 1 dl margariinisulaa
 1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja margariinisula. Kääntele seos tasaiseksi.
 2. Kaada taikina muffinivuokiin (jätä 3/4 kohoamisvaraa) ja paista 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
 3. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

16 vastausta kirjoitukseen “Salmiakkicupcaket

 1. Hei, haluaisin kysyä mistä löytyy tuota maustamatonta soijatuorejuustoa? Olen metsästänyt sitä jo iäisyyden.. täältäpäin tuntuu löytyvän vain Tofuttin maustettuja versioita.

 2. Slasher, kannattaa ehdottomasti testata :)

  Maija, Turussa maustamatonta soijatuorejuustoa löytyy Ruohonjuuresta – muissakin kaupungeissa kannattaa varmaan ensin tsekata luontaistuote- ja ekokauppojen valikoimat. Ja sitten tietysti kannattaa kysyä kaupoista, joissa myydään muita Tofuttin tuorejuustoja, voisko ne mahdollisesti tilata myyntiin sitä maustamatontakin.

 3. Nätit muffinivuoat ja nätit cupcaket. Rakastan salmiakkia mutta hieman vieroksun sitä leivonnaisissa ja esim, jätskissäkin se jotenkuten tökki.Mutta varmaankin nuo sinun olisivat maistuneet minullekin….

 4. Yaelian, kovin vahvan makuinen salmiakki ei ole mun mieleen myöskään makeissa leivonnaisissa, mutta mä rakastin aikoinaan yli kaiken lakritsijäätelöä ja oon koko kahdeksanvuotisen vegaaninan oloni ajan odottanut, että siitä tulisi soijaversio markkinoille. Nämä itse asiassa maistui vähän lakritsijäätelölle.

 5. Mitenköhän nämä mahtaisivat onnistua, jos korvaisi tuon soijamaidon esim kauramaidolla? Yhdelle soija-allergikolle pitäisi näitä kokata..

 6. Minnu, ihan hyvin toimii! Käytän leivonnaisresepteissä yleensä aina soijamaitoa siksi, että sitä on aina jääkaapissa, mutta kauramaitokin käy.

 7. Sopiikohan näille kuorrukkeeksi tuo Vegan Cupcakesin ohjekirjassa oleva kuorruke? Siinä siis sotketaan tomusokeria, margariinia, vanilja-aromia ja soijamaitoa sekaisin. En tiedä oletko koskaan tehnyt kyseisen kirjan ohjeilla. Mietin vaan kun tuo tuorejuusto on vähän vaikeampi löydettävä.

 8. Heippa!

  Ensinäkin kiitoksen MAHTAVASTA blogistasi, testasin eilisellä tätä cupcake-ohjetta jouluaiheisiin illanistujaisiin. Laitoin piparkakkumaustetta taikinaan turkinpippurin sijaan, ja kuorrutuksen maustoin mantelirouheella. Lopputulos olikin mitä parhaimpia joulucupcakeja!

  Mutta kiitoksia vielä bloginpidosta, aikomuksena on testailla mahdollisimman monet uutuudet omassakin keittiössä :)

 9. Heippa! Teinpä näitä työkavereille, ja kovasti saivat leivonnaiset kehuja – kuulemma parempia kuin ”tavalliset” muffinssit =) Samoin olen tällaisten leivonnaisten avulla saanut muutaman vaikeasta laktoosi-intoleranssista kärsivän läheisen rohkaistua etsimään nimenomaan soija- yms. kasvisvalmisteita hyla-tuotteilla arpomisen sijaan. Kiitos siis tästäkin ohjeesta =)

 10. nyt on pakko tulla jakamaan :D
  tässä on niin mainio perusohje, että olen salmiakin tilalla käyttänyt vaikka mitä (tosin on tätä alkuperäistäkin tullut tehtyä) MUTTA!

  mulla jäi maapähkinävoihummuksesta (<3) maapähkinävoita aika reilusti yli, ni laitoin tähän taikinaan sitä. vedin blenderillä vähän alle 2 dl soijamaitoa ja muutaman reilun lusikallisen maapähkinävoita tasaiseksi ja sekoitin taikinaan. :)
  kuorrutus meni tällä kertaa vaan suklaan pursottamiseksi mutta eihän siinä…
  mutta siis ah! maapähkinävoicupcaket. ah, ah, ah.

 11. Olipa ihania <3 turkinpippurirouhetta pistin tuplasti kun siitä niin tykkään. :)

 12. Tein näitä gluteenittomilla jauhoilla, ja olipa tiukkaa jankkia tuo taikina. Eli jos teette gluteenittomana, niin jauhoja sais varmaan olla vähemmän. Vaikka lisäsin nestettäkin, niin ulkomuoto jäi möykkyiseksi. Ovat vielä uunissa, niin en osaa makua arvioida.

 13. Yritinpä tavallisillakin jauhoilla, mutta ei mulla vaan onnistu nämä. :( Salmiakki suli ja valui pohjalle eikä nämä irronneet vuoista millään. Ja jäivät raa-an oloisiksi.

  1. No voi harmi! Näkemättä lopputulosta on hankala arvioida, mikä mahdollisesti meni pieleen. Ja tämä on nyt viisi vuotta vanha resepti ja ehkä tekisin jotain nyt toisinkin, mutta vegaanisia cupcakeja on aika hankala saada epäonnistumaan.

   Sekoititko taikinaa ehkä liikaa? Minkälaisia muffinivuokia käytit? Onko jokin mittavirhe mahdollinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights