Pullocooleri

Surffailin eilen aamutuimaan erinäisillä ruokasivustoilla ja törmäsin Jamie Oliverin sivuilla tällaiseen. Ihan mahtava idea, joka pääsi heti kokeiluun, vaikkei sille varsinaisesti mitään käyttöä juuri nyt ollutkaan.

cooleri

Coolerin tekeminen on varsin helppoa. Tarvitaan vain

  • 1,5 litran tyhjä muovipullo
  • 700 ml täysi viinapullo (vodkaa, giniä tms.)
  • vettä
  • hedelmiä, laakerinlehtiä, puolukoita, katajanoksia tms.
  1. Leikkaa muovipullosta pää pois ja laita viinapullo muovipullon sisälle.
  2. Täytä muovipullo vedellä ja lisää joukkoon esimerkiksi ohueksi leikattuja sitruunaviipaleita, puolukoita, laakerinlehtiä – tai mitä nyt kaapeista sattuu löytymään.
  3. Anna jäätyä. Irrota muovipullo valuttamalla sen päälle lämmintä vettä (tarvitsin itse tähän vaiheeseen hiukan teräaseiden apua).

Tällä hetkellä coolerin tekeminen onnistuu näppärästi, kun pullon voi heittää jäätymään ulos tai parvekkeelle.

Nyt kun kerran päästiin aasinsiltaa pitkin Jamie Oliveriin… Muistan, kun katsoin ensimmäisiä Alastoman kokin jaksoja televisiosta joskus 2000-luvun alkupuolella. Täytyy sanoa, että tuo nuori ja innokas, miljoonaa asiaa samaan aikaan hirveällä vauhdilla tekevä kaveri, joka käytti ruoasta jatkuvasti adjektiiveja nice ja sweet, on ehkä vaikuttanut eniten omiin ja varmasti monien muidenkin oman ikäpolveni edustajien ruoanlaittotottumuksiin. Toista se oli silloin, kun omat vanhemmat katsoivat televisiosta Kokki Kolmosta ;) Vaikka noudatankin erikoisruokavaliota, ei innostus ruoanlaittoon tartu pelkästään muilta vegaaneilta. Voi olla, että ilman Jamie Oliveria mutustaisin vieläkin pääasiassa makaronia soijarouheella ja nuudeleita pakastevihanneksilla.

P.S. Keittiössäni vaikuttaa yhä edelleen Jamien opetus, että sipulien kanssa laitetaan pannulle aina balsamicoa!

4 vastausta kirjoitukseen “Pullocooleri

  1. Hih,hauska idea! Täällä en oikein voi tuollaista toteuttaa,kun ei ole pakkasta ja pakastin on suomalaisiin verrattuna kovin pieni. Jamie Oliver on kyllä ihan huippuideoija!

  2. Yaelian, ei tämä varmaan onnistuisi meilläkään pakastimessa, koska tuo kaappimalli on aika pieni. Tai ehkä niin, että ottaisi pari lokeroa pois, jolloin pullon saisi alimmaiseen pystyyn. Mutta onneksi Turussakin on kerrankin kunnon pakkaset :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights