Savuiset mustasilmäpapupihvit

Sunnuntaisin tekee yleensä mieli jotain ihan tavallista ja mutkatonta, joten leivoin sämpylöitä ja paistoin kaveriksi mustasilmäpapupihvejä. Savupaprikajauhe ja nestesavu tuovat pihveihin hiukan uutta särmää.

mustasilmapapupihvit

En oikein välitä syödä tällaisia kasvispihvejä sellaisenaan pääruokana esimerkiksi perunoiden kanssa, mutta sämpylöiden välissä nämä toimivat erinomaisesti. Sämpylän väliin kun laittaa pihvin lisäksi vielä vegaanista majoneesia, salaattia, tomaattia, Tofuttin ”mozzarella”viipaleita ja muita hampurilaistäytteitä, niin helppo ja maistuva sunnuntairuoka on valmis.

Jos käyttämäsi cajun-mauste ei sisällä suolaa, muista lisätä sitä hiukan taikinan joukkon!

MUSTASILMÄPAPUPIHVIT

5-7 kpl

 • 1 dl  tummaa soijarouhetta
 • 1 tlk mustasilmäpapuja (GoGreenin nestekartonkipakkaus)
 • 1 rkl kasvisliemijauhetta
 • 1,5 dl kuumaa vettä
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 1/4 tl nestesavua
 • 2 tl cajun-mausteseosta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 1 pieni punasipuli hienoksi silputtuna
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 0,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,25 dl korppujauhoja
 1. Mittaa pieneen kulhoon soijarouhe ja kasvisliemijauhe. Lisää vesi ja anna turvota.
 2. Huuhtele ja valuta pavut. Muussaa ne toisessa suuremmassa kulhossa esimerkiksi haarukalla.
 3. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna massan turvota jääkaapissa puolisen tuntia.
 4. Muotoile taikina pihveiksi kostutetuin käsin ja paista runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

Ja ennen kuin kukaan ehtii kysyä, niin savupaprikajauhetta myydään Punnitse & Säästä-liikkeissä sekä Santa Maria-tuotemerkin alla isommissa ruokakaupoissa. Nestesavua puolestaan myydään ainakin Chilikaupassa, ja Stockmannillakin sitä olen joskus nähnyt.

7 vastausta kirjoitukseen “Savuiset mustasilmäpapupihvit

 1. Hei, kysymys ohjeesta: Minulla ei ollut sojarouhetta kotona joten tei pihvit pelkastaan pavuista. Muuten tein suunilleen ohjeen mukaan. Mulla ei kuitenkaan oikeen pihvit pysynyt kasassa. Oisko sulla antaa vinkkia mika meni pieleen? Hyvia niista tuli kuitenkin vaikka olivatkin vahan mossoa.

  1. Jos et käyttänyt ollenkaan soijarouhetta, niin se tietysti muuttaa pihvien rakennetta aika paljon – se todennäköisesti meni vikaan. Pelkkiin papupihveihin voi laittaa sidosaineeksi esim. hienoksi raastettua raakaa perunaa.

   Kasvispihvien paistaminen kyllä tuntuu välillä olevan henkimaailman hommia ;) Pihvimassan koostumuksen lisäksi koossapysymiseen vaikuttaa myös esim. pannu ja sen lämpötila.

  1. Tämä on nyt aika vanha resepti enkä ihan suoralta kädeltä muista minkälaisia nämä on, mutta yleisesti ottaen kaikki kasvispihvit voi kyllä valmistaa myös uunissa. Silloin pihveihin ei tosin saa samanlaista paistopintaa ja makua, mutta muuten onnistuu kyllä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights