Lime-kookoskakku ja rommikinuski

Ruokabloggaajana voi aina välillä leipoa kakun ihan vain sillä tekosyyllä, että olisi jotain tarjottavaa lukijoille. Onneksi kaiken saa kuitenkin syödä itse ;)


LIME-KOOKOSKAKKU

 • 0,5 pkt Digestive-keksejä*
 • 0,5 dl kookoshiutaleita
 • 0,5 dl margariinisulaa
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 1 pkt maustamatonta soijatuorejuustoa
 • 1 tlk (500g) maustamatonta soijajogurttia
 • 2 dl tomusokeria
 • 2 limen raastettu kuori
 • 1 limen mehu
 • 3 rkl perunajauhoja
 • 1 tl vaniljasokeria
 1. Murenna keksit, lisää kookoshiutaleet, margariinisula ja kookosmaito. Painele keksitaikina irtopohjavuoan pohjalle.
 2. Pehmennä soijatuorejuusto haarukalla. Lisää sitten jogurtti ja kaikki loput aineet. Kaada täyte keksipohjan päälle.
 3. Paista kakkua 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
 4. Koristele kakku rommikinuskilla ja kookoshiutaleilla ennen tarjoilua.

ROMMIKINUSKI

 • 2 dl fariinisokeria
 • 0,5 dl tummaa rommia
 • 0,5 dl kaurakermaa
 • 1 rkl margariinia
 1. Sekoita kattilassa fariinisokeri, rommi ja kaurakerma. Anna kiehua, kunnes seos sakenee.
 2. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon margariini.
 3. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja tarjoa kakun kanssa. Jos haluat kinuskin maistuvan enemmän rommilta, lisää siihen vielä pikkutilkka rommia keittämisen jälkeen.

Nämä erilaiset lime-kookosviritelmät oli ensimmäisiä vegaanisia juustokakkuja, joita tein. Aika ei ole kuitenkaan syönyt reseptin erinomaisuutta yhtään, vaan se toimii edelleen loistavasti. Jos haluat, voit lisätä täytteeseenkin kookoshiutaleita, mutta itse pidän enemmän sileästä rakenteesta. Jos haluat muhkemman kakun, voit hyvin lisätä respetiin 0,5-1 purkillisen maustamatonta soijajogurttia, mutta silloin se kannattaa valuttaa (esim. kahvinsuodattimessa).

P.S. Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa voi etsiskellä Ruohonjuurista, Punnitse&Säästä -liikkeistä, ekokaupoista ja isommista elintarvikeliikkeistä. Joku olisi tätä kysynyt kohta kuitenkin :)

*Jos teet pohjan gluteenittomista kekseistä, sopii kakku myös keliaakikoille!

34 vastausta kirjoitukseen “Lime-kookoskakku ja rommikinuski

 1. Miten ihmeessä sait tosta kakusta noin tasasen? Mun vastaavat on aina ihan epätasasen korkusia ja halkeilleita. o_O Kuulostaa kyllä tosi hyvältä, pitää kokeilla joku kerta.

 2. Suvi, en tiedä – teen juustokakun aina tällaisella reseptillä (tietysti vähän eri makuvariaatioilla ja joskus myös kiilteellä) ja se näyttää joka kerta jotakuinkin samalta :)

 3. Tuijotin tänään kaupan hyllyllä olevaa kookoshillopurkkia pitkän aikaa, mutta jätin sen sitten ostamatta, kun isäsi ei pidä kookoksen mausta.
  Voisikohan sitä käyttää tuohon kakkuun?
  Tilasin muuten netistä kestoleivinpapereita, jotka ovat paljon ekologisempia käyttää.

 4. Sitä hilloa voi laittaa keksipohjan ja täytteen väliin, en tosin tiedä miten se kestää paistamista. Ja jos se on kovin makeaa, niin sitten kannattaa vähentää tosta täytteestä sokeria.

 5. Voi kuolema, tuo kyllä vaikuttaa niin hyvältä, että on pakko pian testata. Ja ah, rommia. Enää ei kyllä tuu oikein leivottua muilla kuin sinun resepteilläsi!

 6. heh, tulipas resepti ihan oikeaan aikaan, oon miettinyt pääni puhki mitä leipoisin kookoshiutaleista. Ja juustokakkuakin oon haikaillut, joten nyt kyllä sattui tosi hauskasti. Pitää kokeilla kyllä ihan piakkoin tätä.

 7. lotta, suosittelen :) Tämä on myös ihan älyttömän helppo tehdä, tosin kakun hyytymisen odottelu yön yli voi välillä olla vähän tuskallista.

  annukka, kookoshiutaleista kannattaa testata myös näitä.

 8. Juu, tuota täytyy kyllä kokeilla heti seuraavana leivontapäivänä!
  Kuva on taas niin herkullinen.

 9. Heippa! Kiitos hyvästä ohjeesta, sopivasti ilmestyi juuri silloin, kun kaipasin uutta ohjetta kakkukahvitteluun =) Helppo oli tehdä, ja parin jääkaapissa vietetyn päivän jälkeen kakun maku oli vielä vaan parantunut, tasaantunut ja pehmentynyt.

 10. Annina, kiva jos maistui! :) (Viestisi oli jostain syystä jäänyt spämmifiltteriin, pahoittelen viivettä!)

 11. Heippa!

  Kakku näyttää ihanalta ja huolimatta kammottavista epäonnistumisen kokemuksistani juustokakkujen leivonnassa ajattelin tehdä tällaisen sekäsyöjäystäväni synttäreille. Kysyisin kuitenkin nyt ennen aloittamistani sinulta ekspertiltä että kannattaako leivonnassa käyttää jotain ”parempaa” kookosmaitoa kuin Rainbown halpistölkkitavaraa, jota käytän keitoissa ja padoissa? En haluaisi kakusta lirua vain pihiytyteni vuoksi…

  Kiitos!

 12. Katti, tavallinen kookosmaito toimii tässä ihan hyvin, ei tarvita mitään erikoista :) Se tulee vain kostuttamaan keksipohjaa, joten kakun koostumukseen sinänsä se ei vaikuta.

 13. Kokeilinpa kanssa, hyvää oli! Lisäsinkin reseptin lähteineen myös tuonne omiin kokoelmiin, sopiihan moinen?

  Minullakin kakun pinta pääsi halkeilemaan. Ilmeisesti syy oli liian nopeassa jäähdyttämisessä – joka siis tarkoittaa tässä tapauksessa ihan vain huoneenlämpöön siirtämistä, höh. Ensi kerralla pitänee kokeilla puoliavonaiseen uuniin jättämistä.

 14. Tein tätä ja onnistui loistavasti. Yleensä sooloilen todella paljon mutta nyt pysyttelin kiltisti ohjeessa ja hyvä tuli! Minullakin halkesi päältä parista kohdaa, mutta todella vähän. Tästä tulen soveltamaan useampia kakkuja! Lisäksi muistin kuinka hyvää se kookosmaito onkaan!

 15. Tästä saisi helposti gluteenittoman vaihtamalla digestiivikeksit gluteenittomiin kekseihin tai mantelijauhoon. Täytyykin kokeilla tuota jälkimmäistä versiota. Olenkin kaivannut maidotonta juustokakkuohjetta jo pitkään, ja samalla saan tästä vehnättömän! :-) Tällä syntyy tarjottava joka sopii useampaan ruokavalioon eikä tarvi tehdä montaa eri tarjottavaa. Kiitos hyvästä ohjeesta!

 16. Tein tätä kakkua hiljattain nimiäisiin, hyvää tuli. Rommia ei ollut enkä viitsinyt varta vasten ostaa. Tuli sitten mieleen, että kun kerran kakussa on kookosta muutenkin, kookoskinuski voisi toimia. Googlella löytyi reseptejä; tein näin mutta käytin siirapin sijaan fariinisokeria: http://www.hs.fi/m/ruoka/a1349749276981. Ajattelin vinkata muillekin mahdollisille rommirajoitteisille :) Jos tuota tekee, niin kannattaa tarkistaa kakun täytteen makeus; käytin itse ehkä hiukan vähemmän tomusokeria kuin reseptissä oli. Limen raikkaus ja kookoskinuskin makeus täydensivät näin kivasti toisiaan.

 17. Tein tätä eilen ja kokeilin ensimmäistä kertaa tuota soijatuorejuustoa ruuanlaitossa(en ole aiemmin sitä edes maistanut). Ei maltettu antaa olla kuin kolmisen tuntia jääkaapissa, kun jo piti päästä maistamaan: Oli hyvää, joskin tuorejuuston soijanvivahde pukkasi esille vahvana. Loppukakku sai maustua rauhassa tähän seuraavaan päivään ja nyt se soijanmaku olikin kadonnut ja limen maku tullut enemmän esille! Kärsivällisyys palkitaan, kaikki ihastuivat tähän :) Varmaan juustokakkua täytyy kokeilla myös jouluisempana versiona piparkakuilla!

 18. Moi Elina! Luuteko että kakku onnistuisi ilman soijatuorejuustoa? Olen ulkomailla, ja täältä on hankala löytää sitä… Voisikohan käyttää vain pelkkää soijajugurttia (esim valutettuna)?
  Kiitos hyvästä blogista ja myös vastauksesta jo näin etukäteen :)

  1. Heippa! Pelkkä soijajogurtti ei ikävä kyllä taida hyytyä kunnolla tällaisina määrinä. Soijajogurtti hyytyy kyllä loistavasti esim. piirakantäytteenä, mutta ei varmastikaan ihan kokonaisena kakkuna. Entäs jos kokeilisit tehdä ”juusto”kakun ilman uunia ja hyydyttäisit jogurttimassa agar agarilla?

 19. Pystyisiköhän tätä tekemään muunkin makuisena (ilman kastiketta) ? Tuo pelkkä lime on vähän tylsä :) Tähän aikaan vuodesta olisi ihana käyttää esim. mustikoita tai herukoita

 20. Hei! Aivan mahtavan tuntuinen resepti! :) Olisiko muuten margariinin tilalla mahdollista käyttää ihan vain öljyä?

  1. En ole ihan varma, en ole testannut. Jos kokeilet, kookosöljy voisi olla paras vaihtoehto.

 21. Näyttää hyvältä reseptiltä, mutta oletko törmännyt tuorejuustoon (tai vastaavaan), joka olisi sekä maidoton että soijaton? Jos haluaisin sukujuhliin kaikille sopivan vaihtoehdon, tulisi niiden olla gluteenittomia, maidottomia ja soijattomia. Hieman on tällaiselle harvemmin leipovalle haastavaa.

  1. Meillä on Turun Vegekaupassa myynnissä cashewtuorejuustoa, mutta se on sen verran arvokasta tavaraa, että siitä ei kyllä kannata alkaa tekemään kakkua. Sen sijaan kannattaa kokeilla jotakin raakakakkua (esim. tätä: https://chocochili.net/2015/05/limeraakakakku/), ne sopivat pähkinäallergikkoja lukuun ottamalla melkein kaikille :)

   1. Ok, pähkinä on se seuraava haastava allergia, joka tällä samalla joukolla täytyy ottaa huomioon eli ei onnistuisikaan tuon cashewtuorejuuston kanssa tai raakakakutkaan :(. ”Normaalissa” leivonnassa se on aika helppo jättää pois, joten siksi vain maidoton, gluteeniton ja soijaton tuli mainittua tuossa aiemmin.

 22. Hei, hyvältä näyttää!
  Onko kokemusta siitä, että miten tämän kävisi jos pakastaisi? Tietysti ilman kastiketta.

  1. En ole itse ikinä pakastanut näitä juustokakkuja, mutta hieman varauksella suhtaudun! Luulen, että rakenne kärsii ainakin jonkun verran pakastimessa.

 23. Moikka, ajattelin tehdä tämän vauvakutsuille, joten rommin tilalle pitäisi keksiä jotain muuta. Osaisitko antaa vinkkejä? Entä käykö soijatuorejuuston tilalle kauratuorejuusto? 😊

  1. Kinuskin voi kyllä mainiosti keittää ihan pelkästä kaurakermasta ja sokerista, rommia ei ole mikään pakko laittaa joukkoon (joskin alkoholi kyllä haihtuu tässä pois). Mä en ole itse leiponut paistettavia juustokakkuja kauratuorejuustosta, joten ihan varmaksi en osaa sanoa sen toimivuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights