Linssi-perunavuoka

Vapaapäivän kunniaksi halusin hemmotella itseäni jollain helpolla uuniruoalla.


Kauppaan oli ilmestynyt uutta Keiju-kaurakermaa. Uudessa on 15% rasvaa, eli parempaan suuntaan ollaan menossa! Olen pitkään haikaillut paksun ja rasvaisen kaurakerman perään, ja tämä vaikutti koostumukseltaan olevan oikein mainiota. Oatlyn kaurakermasta taas näyttää kauppoihin saapuneen kevytversio, mikä on luultavimmin sitä tavallista vedellä jatkettuna.

Yleensä tähän aikaan vuodesta kroppa ja mieli alkaa halajamaan jotakin kevyempää ja vihreää, mutta tuo harmaa loskakeli ei kyllä vielä houkuttele keväisempien vaihtoehtojen äärelle. Uuniruoat ovat siis edelleen pop!

LINSSI-PERUNAVUOKA

 • n. 1 kg perunoita
 • 2,5 dl vihreitä linssejä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tl jauhettua korianteria
 • 1,5 tl juustokuminaa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 tl suolaa
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 1 tlk tomaattimurskaa
 • 1 prk kaurakermaa
 • suolaa ja mustapippuria
 1. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä.
 2. Leikkaa perunat ohuehkoiksi tikuiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi sipuli.
 3. Sekoita keitettyjen linssien sekaan korianteri, juustokumina, sitruunamehu, oliiviöljy ja suola.
 4. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista vuokaa 200 asteessa kunnes perunat ovat pehmeitä. Sammuta uuni ja anna vuoan vetäytyä siellä vielä hetki.

27 vastausta kirjoitukseen “Linssi-perunavuoka

 1. Muutaman päivän lounasruoka ensi viikoksi ratkaistu. Hyvin toimii!

 2. Hurja, tämä on tosiaan siitä näppärä ruoka, että kerralla voi tehdä ison satsin ja laittaa annoksina pakastimeen. Itselläkin on tätä vielä pari annosta jemmassa ensi viikon lounaiksi :)

 3. hiphei!
  olen lueskellut pitkään blogiasi ja nyt aloitin sitten myös testailemaan reseptejä :D
  tästä tuli ainakin tosi hyvää, vaikka onkin tosi simppelit aineet! korvasin oliiviöljyn kylmäpuristetulla rypsiöljyllä ja laitoin perunat ihan kuorineen tikuiksi (tietty pestynä ja harjattuna) ja pinnalle vähän parmesaanilastuja. nam nam! ja riitti kuuteen kertaan :)!

 4. oh, anteeksi. :l
  itsekkin tässä joudun vatsavaivojen takia maidottomalle, sokerittomalle ja viljattomalle kuurille eikä tuo lihakaan maistu, niin sinun reseptit tulee varmaan kuluvan kevään aikana hyvinkin ahkeraan kulutukseen. helpottaa omaa arkea. :)

 5. peikkolapsi, käytän kyllä itse surutta sokeria ja viljatuotteita, mutta toivottavasti silti löydät täältä jotain hyviä vinkkejä :)

 6. Taas kerran hyvä resepti! Laiskoina käytimme peruna-sipuli -pakastesekoitusta ja purkkilinssejä :) Pistettiin myös sekaan vähän aurinkokuivattuja tomaatteja ja kesäkurpitsaa ja ai mikä herkku ja niin nopeasti!

 7. Mielettömän hyvää tuli, kiitos ohjeesta :) Ihan perus vegetaristi olen, mutta monesti tulee tehtyä myös täysin vegaanisia ruokia – varsinkin kun täältä ohjeita tarkistelee ;) Mainio tietopankki, usein tulee vierailtua.

 8. Olisin kaipaillut tietoa siitä, miten kauan vuoka on uunissa. Nyt ollut jo yli tunnin, eikä vieläkään ole perunat pehmenneet. Ja ruuan piti olla valmis puoli tuntia sitten :(

 9. Kirsi, se riippuu ihan siitä, miten paksuiksi paloiksi perunat leikkaa. Jos haluaa, että ruoka on nopeasti valmista, silloin kannattaa leikellä mahdollisimman ohuita tikkuja. En tajunnut tätä erikseen mainita, pahoittelut.

 10. Tein tänään ruokaa tällä ohjeella, lukuunottamatta sitä, ettei kuivattua korianteria sattunut kaupasta löytymään, niin käytin sellasta korianteritahnaa. Namia tuli!

 11. Tämä oli mukava, maistuva ja monipuolinen ruoka, joko sinällään salaatin kaverina tai lisäkkeenä pyöryköiden tms. kanssa. Jäi reilusti pakastimeenkin työeväiksi.

 12. Linssit on ihan uusi ihmeellinen raaka-aine :) ja tutkailin että niitä on vaikka kuinka montaa vaihtoehtoa, kypsiä, 5min pika, 20min jne… Elikkäs mitä linssejä olet tähän reseptiin käyttänyt ja minkä merkkisiä/laisia linssejä yleensä suosit resepteissäsi??

  1. Kypsät käyvät hyvin, jolloin keittovaiheen voi luonnollisesti skipata. Itse en kyllä osta niitä koskaan, koska ne ovat niin kalliita. Mutta siis mikä tahansa tuote, jossa lukee päällä ”vihreä linssi” käy tähän. Keittoaika sen mukaan, mitä pakkauksessa sanotaan. Esim. GoGreenin linssejä löytyy melkein joka kaupaista.

   Itse ostan linssit ja kuivatut pavut melkein aina paikallisesta etnokaupasta, jossa ne ei maksa juuri mitään :)

 13. Arki on ollut viime aikoina todella hektistä, eikä aikaa ruoanlaittoon tunnu jäävän ollenkaan, kun kotona käydään käytännössä vain nukkumassa. Myös blogisi seuraaminen on jäänyt samasta syystä vähemmälle.. Tänään sain kuitenkin revittyä pari tuntia ”joutoaikaa”, ja päätin tehdä ihan oikeaa ruokaa! Reseptiä tulin luonnollisesti etsimään täältä, ja tämän reseptin ainekset kun löytyivät kaikki kaapista, niin pakko oli kokeilla. Myönnetään, olin melkoisen ennakkoluuloinen.. Mutta voi jestas miten hyvää tästä tuli! Ja miten ihanaa oli istahtaa kaikessa rauhassa ruokapöydän ääreen herkuttelemaan terveellisekkä kotiruoalla. KIITOS näistä resepteistäsi, jotka eivät vegaaniudestaan huolimatta ole liian monimutkaisia tai vaadi kymmeniä eri ainesosia.

 14. Olisi kiva, jos reseptissä olisi edes suuntaa antava paistamisaika, että ruokaa suunnitellessa voi helpommin arvioida kuluvan ajan. Tietysti kokeeneet kokit tietää, että kauanko tietyn tyyppiset ruuat kypsyy, mutta itse olen sitten koko ajan uuninluukkua availemassa, että jokos on kypsää :) No sain ruuan kypsäksi ja hyvää oli! Kiitos maukkaasta reseptistä!

 15. Yhdyn Jenskin mielipiteeseen, että linssien keittoaika ja laatikon paistinaika ois ollu kiva tietää. Ruoka on nyt uunissa, ja veikkaan – toivon – että tunnin päästä ois valmista! Ainesosia jo maistelleena tiedän, että hyvää on tulossa!

 16. No olipas todella tökerö vastaus. Ei taida minuakaan enää kiinnostaa sinun kirjoittelut jos lukijoiden kohtelu on tuota tasoa.

 17. Olipas ihanaa! Linssit maistuivat tässä aivan poikkeuksellisen hyviltä. Kommenteista sain vinkin lisätä vielä kesäkurpitsaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja mukaan. NAM!

 18. Tein tätä maanantaina ja vieläkin sitä on jääkaapissa. On tosi hyvää, jopa puoliso joka on aika epäluuloinen kasvisruoan suhteen tykkää tästä. Lisäksi opiskelijabudjetilla kun mennään niin todella edullista. Kiitos!

 19. Tämmöset simppelit ja edulliset ”heitä uuniin ja unohda” tyyppiset reseptit on kyllä just <3 Oikein hyvä, helppo ja edullinen sapuska!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights