Vegaanin pääsiäinen

Lukija ehdotti kerran, että kirjoittaisin vegaanin joulu -tyyppisiä postauksia muistakin aiheista. Pääsiäinen kolkuttelee ovella, joten tässä vähän vinkkejä ruokamietintöihin.

Alla olevat ovat esimerkkejä siitä, mitä vegaanin pääsiäispöydässä voisi tarjota. En välttämättä laittaisi samaan pöytään esimerkiksi sekä rosmariiniseitania että kikherne-kesäkurpitsapihvejä, vaan alla olevista kannattaa yhdistellä ruokia sopiva määrä mielensä mukaan.

Pääruoat:

Lisukkeet:

Jälkiruoat:

Vegaanisia pääsiäsmunia löytyy ainakin S-kaupoista Sorini-merkkisinä (pienet appelsiini- ja kaakaonibsitäytteiset munat) sekä Dammenbergilta. Mignon -konvehdit ovat myös vegaanisia, ja tavallisetkin mignon-munat muuten, mutta eri asia sitten on, haluaako ostaa jotain kananmunan sisälle pakattua. Karkkihyllystä kannattaa bongailla myös Pandan tipukonvehteja!

Mämmi on tietysti myös vegaanille sopiva pääsiäsherkku. Itse syön mieluiten makeuttamatonta luomumämmiä Alpron light -soijamaidon kanssa, mutta kannattaa kokeilla myös kauravaniljakastiketta.

Toissavuonna tein vegaanista pashaa, mutta en kirjoittanut reseptiä ylös. Yritän palailla sen pariin ensi vuonna :)

17 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin pääsiäinen

 1. just menneenä viikonloppuna mietin, että ilmaantuisikohan tänne jotain kivaa pääsiäiseen liittyen! joulu-postauksesta sai myös paljon hyviä ideoita, kiitos vielä näin jälkeenpäin. jotain perunasalaattia olin itsekseni jo suunnitellutkin, ja nyt olis hyvä syy kokeilla vihdoinkin noita kesäkurpitsa-kikhernepihvejä, ovat olleet to do -listalla varmaan vuoden. :)

  ps. vaikka jouduin pitkän jahkaamisen päätteeksi kuoppaamaan starberrywinen ajan- ja energianpuutteen vuoksi, luen chocochilia edelleen hyvinkin tiiviisti. kommentointini vaan on nykyään mitä on, voisin ehkä vähän skarpata sen suhteen. :)

 2. Noita Sorini-merkkisiä pääsiäismunia on etsitty kissojen ja koirien kanssa Helsingin S-marketeista, mutta ei ole valitettavasti näkynyt! =(

 3. katri, toivottavasti sut nähdään vielä blogikartalla, jos kiireet jossain vaiheessa hellittää :) Kiva kuitenkin, että käyt kommentoimassa!

  Heikki, voi harmi :( Joku puhui joskus joulun aikoihin, että Sorini-konvehteja oli myynnissä halpakauppaketjuissa (RobinHood,VapaaValinta tms.), sellaisistakin voisi käydä vilkaisemassa.

 4. Minäkin olen noita Sorineja etsinyt S-marketeista ympäri pääkaupunkiseutua, mutta ei ole vielä tullut törmättyä. Etenkin appelsiinitäytteiset kuulostavat herkullisilta. Minkä näköisessä pussissa niitä myydään?

  Ehkä pitäisi etsiä noita dammerbergejä sen sijaan. Mignon-konvehdit on loistoa, mutta kallista sellaista…

  Vinkkeinä muille Mignon-hulluille: viime keväänä ainakin minulle kävi tuuri ja löytyi eteläisestä Espoosta noita alennuksessa jotain 2,5e/paketti – kannattaa siis tarkistaa kauppojen hyllyt myös pääsiäisen jälkeen. Myös Pick&Mix-myymälöistä löytää niitä toisinaan kääreellisten irtokarkkien hyllyltä, muistaakseni paljon normaalia alempaan hintaan.

 5. M.H., ne Sorinin appelsiinikonvehdit on sellaisessa keltaoranssissa pussissa, jossa lukee yllättäen isolla orange :D

  Mä hamstrasin joulun jälkeen aika monta pakettia tonttumarmeladeja alekorista…

 6. Sorinin munia voi ostaa Helsingissä mm. Kampin K-supermarketista. Itse en ole myöskään noihin törmännyt S-ryhmän kaupoissa.

 7. Fernia, kiitos vinkistä! Turussa en ole noita taas nähnyt K-kaupoissa, vaan ainoastaan S-Marketissa.

 8. Täälläkin on Sorineja metsästetty sekä S-Marketista että Robinhoodista, mutta eipä ole näkynyt. Eli jos joku tietää, missä noita Heinola-Lahti akselilla myydään, niin saa vinkata.

  Pitäisi vissiin K-kaupat vielä tarkastaa uudelleen, niitä en ole niin huolella läpikäynyt.

 9. Jos vegaanisten suklaamunien löytäminen tuottaa ongelmia, niin Lidlissä oli pieniä likööritäytteisiä, joissa en nähnyt mainittavan maitoa tai munaa. Merkkiä en muista, koska ostamani appelsiinilikööriset *köh* katosivat äkisti.

 10. Adwin, vähän vaikuttaisi siltä, että niitä voi löytyä ihan mistä vaan :D Ensi pääsiäisenä kannattaa varmaan pyytää omaa lähikauppaa tilaamaan, noi kun nyt näyttäisi kuuluvan vähän jokaisen ketjun valikoimiin.

  Malitsu, Lidlissä en ole käynytkään pitkään aikaan, kun se ei ole minkään kulkureitin varrella. Viime pääsiäisenä siellä oli muistaakseni jotain marsipaanisuklaameininkejä?

  Eevi, kiitos linkistä!

 11. Dammenbergiä oli ainakin viime viikolla Mankkaan K-supermarketissa. Ne on sellaisissa läpinäkyvissä sellofaanikääreissä, vähän normimunia isompia. Kannattanee tsekata K-supermarketit ja Citymarketit.

 12. Harmi kun en aiemmin huomannut tätä postausta, mutta Flamingon Chocomondo myy Sorinin suklaamunia. Testattu on sekä appelsiiniset että suklaiset, ja molemmat maistuvat varsin hyvin. S-marketeista herkkuja ei löytynyt.

 13. Taisi jäädä pashat kokeilematta tai ainakin bloggaamatta, jos tänä vuonna innostuisit? (aattelin näin paastonajan alkuun heti selvittää mitä herkkuja mä tänä vuonna tekisin ja törmäsin tähän kirjoitukseesi, ja uskaltauduin vihdoin kommentoimaan ihanaa blogiasi)

  Itselleni tökkii kaikessa makeassa tuo tofun maku niin tällaisen jostain jatkokehittelin. Kun tein viime vuonna juhliin, laktoosi-intolerantti kaverini sanoi, ettei voi sitä syödä kun ei maistu siltä että se olisi voitu ilman maitotuotteita tehdä (eli ei maistunut läpitunkevasti soijalle tai tofulle…joitain ihmisiä ei vaan millään saa tyytyväisiksi 8). Projekti tänä vuonna: muiluttaa tätä sukulaisten pääsiäispöytään eikä kertoa kellekään sen olevan vegaani.
  Tein tätä briteissä ja siellä on vähän eri aineet, Provamelin(=Alpron?) sitruunajugurttia laitoin silloin mutta vaniljakin käy varmasti, tai maustamaton jos lisää vähän sokeria maun mukaan ja laittaa ehkä vähän sitruunaa joukkoon. Ja vispit on vähän muut, mutta josko Alpron uudella tuotoksella onnistuisi (sitä varmaan tarttee itse asiassa vähän vähemmän kun se laajenee niin villisti). Eli asiaan…

  Ituhipin Pasha

  3 dl soijavispiä
  3 dl soijajugurttia
  3 rkl margariinia
  1dl paahdettuja, rouhittuja mantelilastuja
  1 dl sukaatteja
  1 dl keltaisia rusinoita
  2 sitruunan ja 2 appelsiinin raastetut kuoret (ja vähän sitruunaa itseäänkin jos siltä tuntuu)
  3 tl vaniljaesanssia

  1. Pilko sukaatit ja rusinat, liota ~2h portviinissä tai muussa makeassa viinissä (jos nyt kaapin pohjalta sattuu löytymään, sitruunan mehukin käy reilusti makeutettuna ja laimennettuna)
  2. Vispaa soijavispi, vispaa joukkoon margariini ja jugurtti.
  3. Valuta rusinat, sekoita muut aineet keskenään ja vispaa kaikki vaahdon joukkoon.
  4. Kaada musliinilla vuorattuun siivilään, valuta yön yli.
  5. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele appelsiininsiivuilla.

  Tulipa pitkä selitys. Ihanaa keväänodotusta sinne!

 14. Virpi, innostuksesta ei ollut kiinni viime vuonnakaan, ei vaan kaikkea millään ehdi mitä tekisi mieli! En kyllä lupaa mitään vielä tänäkään vuonna…

  Kiitos kuitenkin reseptistä, vaikuttaa hyvältä!

 15. Mignon on kyllä kiva että se on vegaaninen muuten, paitsi että kuori on eläinperäinen. Itse olen sen antanut ylittää rajan, koska kuitenkin se mitä suuhuni laitan on aina kasviperäistä eikä munankuoria syödä. Onhan se totta että munatuotanto on eläinten hyväksikäyttöä joka tapauksessa. Luulisi että nykyaikana saisi tehtyä keinotekoisesti noita munankuoria jostain kalkkimassasta, niin saisi varmasti vegaanisen siitä kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights