Chilit pöytäpuutarhassa 2

Zengrow’ssa elelevät chilit ovat hiukan kasvaneet sitten viime näkemän ja tekevät jo ensimmäisiä hedelmiä!


Kun sain lannoitetasapainon säädettyä kohdilleen, chilit ryöpsähtivät hetkessä kasvamaan. Tällä hetkellä tilanne on se, että chilejä joutuu saksimaan päivittäin, muuten ne eivät enää mahdu lamppujen alle. Alun perin oli tarkoitus jättää laitteseen kasvamaan vain kaksi tainta, mutta en sitten ahneuksissani malttanut heittää yhtään chilinalkua pois, kun kaikki siemenet kerran itivät. Chilit ovat niin tuuheita, ettei valo oikein tahdo riittää alas asti, joten neljä tainta on näin pieneen tilaan ehdottomasti liikaa. Korkeusongelmaa se ei toki poista, jos taimia olisi vain kaksi.

Chilit tekevät ihan älyttömästi kukkia ja olen pölyttänyt niitä pumpulipuikon kanssa. Ikävä kyllä osa kukista varisee, mutta se on ihan normaalia kotioloissa.

Muutama hedelmä on jo hyvässä kasvussa. Pian pääsee maistelemaan!

Jos Zengrow on mahdollista sijoittaa kotona aurinkoisen ikkunan eteen, se toki helpottaa kasvatuspuuhia ja mahdollistaa korkeampienkin kasvien kasvattamisen ilman ongelmia. Meillä paistaa keittiöön aamuaurinko noin tunnin, joten se ei vielä riitä keinovalon korvaajaksi. Chilien kasvattaminen on kyllä ollut hauska kokeilu. Seuraavaksi kehiin kirsikkatomaatit!

6 vastausta kirjoitukseen “Chilit pöytäpuutarhassa 2

  1. Tuollainen ZenGrow olisi kylläkin kiva! Ja aika nopeasti jo tullut hedelmääkin.Mutta eikö tuossa se idea ole just se,että siinä voidaan kasvattaa vaikkei auringonvaloa olekaan.Esim.täällä tuollainen olisi aika turha luulisin,mutta Suomessa talvella taas täydellinen juttu.

  2. Yaelian, toki. Jos luonnonvaloa ei ole saatavilla, niin se vaan rajoittaa hiukan laitteessa kasvatettavien kasvien valikoimaa koon puolesta. Muuten kyllä onnistuu vaikka pimeässä kellarissa :)

  3. Kuulin, ettei tuossa pöytäpuutarhassa käytetä ollenkaan multaa. Jotain ruukkuja siinä kuitenkin on? Mihinkäs ne siemenet sitten kylvetään?

  4. esa, Zengrow on vesiviljelylaite, joten siinä ei multaa käytetä. Laitteen mukana saa ostettua ruukut ja kasvualustat, joihin siemenet kylvetään. Vaihtoehtoisesti voi kaupasta ostaa niitä pikkuruukuissa puutarhalla vesiviljeltyjä yrttejä ja salaatteja, jotka voi asettaa laitteeseen sellaisenaan kasvamaan.

  5. Tuota laitetta olen mielinyt jo jonkin aikaa – täytyypä oikeasti mietti syksyllä uudestaan (saako siinä huijattua kasveja vuodenajoissa ?) kun nye kesällä saan kasvatushimoani vähän hillittyä pihamaalla pyöriessä.

  6. Eriqou, no käytännössä kyllä. Monia kasveja voi kyllä kasvatella tässä ympäri vuoden. Itse ajattelin laittaa yrttiviljelmän pystyyn ensi talveksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights