Tomaattinen kaalikeitto

Kaalikeitto kalskahtaa epäilyttävästi laihdutusruoalta. Kevyttä ja terveellistä tämä toki on, mutta myös todella hyvää! Teen tätä superhelppoa keittoa kevätaikaan jatkuvasti, kun varhaiskaalia saa kaupoista ja torilta edullisesti.


Keittoa voi ja kannattaa varioida kaapista löytyvien ainesten mukaan. Esimerkiksi kikherneiden tilalle sopii punaiset linssit oikein loistavasti, ja chiliä kannattaa lisäillä maun mukaan. Loraus kookosmaitoa ei myöskään ainakaan huononna tätä reseptiä!

TOMAATTINEN KAALIKEITTO

 • 1 rkl öljyä
 • 1 tl currytahnaa (Rajah Mild Curry Paste)
 • 1 sipuli silputtuna
 • n. 250 g varhaiskaalia kapeina suikaleina
 • 500 g tomaattimurskaa
 • 1 kasvisliemikuutio (tai kasvisfondia)
 • 1 tlk kikherneitä
 • vajaa litra vettä
 1. Kuumenna kattilan pohjalla ruokalusikallinen öljyä. Lisää currytahna, sipuli ja kaali. Kuullota hetki.
 2. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvisliemikuutio, kikherneet ja noin puolet vedestä.
 3. Anna kiehua keskilämmöllä 15-20 minuuttia ja lisäile vettä tarvittaessa. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Sain muuten viestiä, että Alprolta on tulossa kauppoihin uusi marjajogurtti ja mansikkajogurttia saa jatkossa myös 500 g pakkauksessa. Jee! Alprollahan oli joitain vuosia sitten myynnissä marjajogurtti (samassa nelipakkauksessa oli myös joku eksoottiset hedelmät -viritys), ja sitä on ollutkin vähän ikävä. Rainbow’llahan on nykyään myös marjasoijajogurttia tarjolla, mutta Alproa saa muistakin kuin S-ryhmän kaupoista. Nykyään soijajogurtteja on jo niin paljon erilaisia, että jogurttihyllyllä joutuu ihan miettimään, mitä ottaisi mukaan sillä kertaa :)

Selailin samalla vähän noita Alpron nettisivuja, eikä siellä ole enää maustamatonta luomusoijajogurttia! Tilalle oli tullut vitamiinirikastettu tavallisista soijapavuista tehty versio. Olin kuullut luomujogurtin poistumisesta huhua aikaisemminkin, mutta ehdin jo ajatella, ettei se ehkä toteudukaan. Olen kyllä aika pettynyt, koska valitsisin kaupassa soijajogurtin kohdalla mieluummin luomun kuin vitamiinit. Toivottavasti edes koostumus on pysynyt samana.

14 vastausta kirjoitukseen “Tomaattinen kaalikeitto

 1. Hei Elina, kiva blogi sulla! Heti pikasilmäyksellä useampia reseptejä, joita pitää päästä kokeilemaan. Ja vielä puutarhurikin, vau! Mulla on viherpeukalo keskellä kämmentä, mutta näin keväisin tekis kyllä kovasti mieli päästä kuopimaan multaa edes kukkaruukkuun. Pitääpäs joku päivä perehtyä tarkemmin noihin sun keittiöpuutarhapostauksiin, jossei tälle keväälle olis vielä ihan liian myöhäistä..

 2. Kardemumma, kiitos :)
  Puutarhatouhujen aloittaminen ei suinkaan ole liian myöhäistä – nyt puutarhamyymälät on pullollaan yrttejä ja vihannesten taimia, joilla pääsee hyvin alkuun. Siemenestä asti kasvattaminen saattaa tietysti joissain tapauksissa olla jo myöhäistä.

 3. Upea kuva, taas! ja kiinnostava resepti tällaiselle kaalinvieroksujalle :-)

  Kiva kuulla noista Alpron jugurteista. Sen marjajugurtin kaverina ollut ”eksoottiset hedelmät -viritys” oli lempparini, ja muistelen sitä välillä kaihoten, mutta uudet maut ovat aina tervetulleita. ;-)

  Tuo uusi marjamaku tosin ei ole sama kuin se entinen. Siinä oli karhunvatukkaa, mikä oli suorastaan piste i:n päälle. Tässä uudessa näyttäisi olevan pensasmustikkaa.

 4. Ah!
  Tätä osasi jopa keittiössä vielä aika epävarma, mutta jatkuvasti kehittyvä poikaystäväni tehdä todella onnistuneesti. Herkullista!

 5. Möme, kiitos :)

  Mulla taas jäi se eksoottiset hedelmät yleensä roikkumaan jääkaappin, mutta sitä marjajogurttia olisin voinut syödä vaikka kuinka. Jos et ole tota Rainbow’n marjajogurttia vielä maistanut, niin kannattaa kokeilla. Siinä on karhunvatukkaa, ja se maistuu mun mielestä tosi paljon samalta kuin se Alpron vastaava (tosin makumuistikuvat saattaa olla jo aika hataria – olisko tota ollut joskus 2000-luvun alkupuolella kaupoissa?).

  Alisa, no tämä ei tosiaan vaadi mitään kummoisia keittiötaitoja. Loistavaa arkiruokaa myös!

 6. Mä maistoin tänään uusia Alprojogurttimakuja mitä meidän Prismaan oli tullut, toinen oli vissiin persikka-päärynä ja toinen banaani-mansikka. Ihan sairaan hyviä molemmat, pesee kaikki muut jukurtit ihan sata nolla.

 7. Esteria, sitä persikka&päärynä-banaani&mansikka -nelipakkausta on ollut myynnissä jo ehkä puoli vuotta :) Mut se on kyllä tosi hyvää, mun tänhetkinen suosikki! Mansikkasoijajogurtti on muuten vähän muuttunut, paremmaksi kuin ennen!

 8. No soriii, ei meidän Prismassa oo ollu mitään hienoja uusia juttuja… Sitä paitsi teille sinne etelään tulee kaikki aina puoli vuotta ennen kuin tänne.

 9. Olipas oivaa einestä, kiitos maukkaasta ohjeesta! Kokkailin kaalisoppaasi pikkuriikkisin muutoksin (mm. lisäsin 2 porkkanaa), ja ihastuin valtavasti. Kaalikeitto koki kertaheitolla virkistävän uudistuksen, ja jää ehdottomasti osaksi arkiruokalistaani.

 10. Moikka! Nyt toki varhaiskaalia on saatavilla mutta toimiiko tässä myös ihan talvinen valkokaali?

  1. Heippa! Tämä on 13 vuotta vanha resepti, mutta sanoisin että varmasti toimii! Sitä kannattaa vain paistella tovi kauemmin.

 11. Ihanan maukas keitto. Teen jo kolmatta kertaa. Toimii hyvin myös syksyisen valkokaalin kera.

  Ennestäänkin maukkaaseen keittoon tulee lisää makua, kun laittaa reilun kokoisen sipulin. Pehmitän sipulisilppua muutaman minuutin mikrossa, ennen kuin kuullotan sitä öljy-currytahnaseoksessa. Sipulin esikypsennys onnistuu hyvin tavallisessa mikron kestävässä mutkissa, jossa lautanen tms. hattu päällä.

  Kiitos erinomaisesta reseptistä!

  1. Heippa! Hauskaa, että nämä ikivanhat reseptitkin ovat vielä käytössä! Aika monta asiaa tekisin nykyään toisin, joten pitääpä kehitellä tästäkin jossain vaiheessa uusi versio :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights