Herkkusieni-pinaattipasta

Oletko testannut ravintohiivahiutaleita ruoanlaitossa? Niiden maku saattaa vaatia aluksi hiukan totuttelua, mutta ne sopivat erinomaisesti kermaisten pastaruokien joukkoon.


Jotkut sanovat, että ravinto- tai oluthiivahiutaleilla saa ruokiin juustoisaa makua ja ennen Cheezly -soijajuustojen ilmestymistä kauppoihin monet vegaanit tekivät pizza”juustonsa” itse oluthiivahiutaleista ja soijakermasta. Itse en oikein osaa yhdistää hiivahiutaleiden makua juustoon, mutta niissä on mukavan pehmeä, paahteinen ja vähän pähkinäinen maku. Oluthiivahiutaleita saa ostettua ainakin ekokaupoista, ravintohiivahiutaleita taas myydään edullisesti mm. Vegekaupassa.

HERKKUSIENI-PINAATTIPASTA

Kahdelle

  • nauhapastaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 100 g herkkusieniä
  • 2 tl balsamicoa
  • pari isoa kourallista tuoretta pinaattia
  • 2,5 dl kaurakermaa (Oatly)
  • suolaa, mustapippuria
  • 1-2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • tuoretta basilikaa
  1. Laita pasta kiehumaan.
  2. Leikka sipuli ohuiksi puolirenkaiksi, valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi ja herkkusienet viipaleiksi. Hienonna pinaatinlehtiä hiukan pienemmiksi.
  3. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää sipulit sekä hetken päästä herkkusienet. Mausta balsamicolla ja paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pinaatit ja kääntele seosta hetki, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia tai kunnes se on hiukan saostunut.
  5. Käännä levy pois päältä ja sekoita kastikkeen joukkoon hiivahiutaleet.
  6. Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile tuoreen basilikan kera.

Edit. 04/2017 linkit korjattu.

8 vastausta kirjoitukseen “Herkkusieni-pinaattipasta

  1. Kiva ja helppo resepti, oon tehny saman tapasta tässä jo muutaman vuoden. Kivasti uutta makua saa kun laittaa sitruunan kuoriraastetta hyppysellisen soossin sekaan, jos ei halua käyttää jotain muuta balsamicon tilalla. :)
    Kiitos ihanasta blogista!

  2. Minun on ihan pakko kommentoida tänne, ensimmäistä kertaa ikinä, ensimmäiseen vegaanireseptiin jota ikinä kokeilin.
    Ja minun tulee kiittää sinua, Elina. Minun tulee kiittää sinua koko sydämeni pohjasta, elämäni loppuun saakka, sillä sinun ansiostasi:
    -ryhdyin vegaaniksi
    -laihduin 45 kiloa
    -löysin itsetuntoni
    -löysin parisuhteen

    …ja nyt, koko tapahtumasarjan huipentumana odotan unelmaani täyttyväksi 12.5. pienen vauvan syntymän myötä.

    Kiitos Elina, olet tehnyt niin paljon elämälleni, ettei sitä voi kukaan käsittää!

    Kiitos.

    1. Fia, huhhuh, kaikkea sitä yhdellä ruokablogilla saa aikaan! :) Tämä oli melkoisen hieno viesti lukea heti aamutuimaan, kiitos siitä!

      Olet kyllä käynyt läpi melkoisen muutoksen, ja mieletöntä kuulla, että elämä maistuu nykyään paremmin kuin hyvin! Kunnon ruualla saa ihmeitä aikaan :) Ihanaa uuden vuoden alkua, ja onnea jo etukäteen tuleville vanhemmille!

  3. Ostin tänään Turun kauppatorilta euron pöydästä herkkareita ja pinaattia ja etsin niille ”käyttöohjetta”, täältä löytyi sopiva! Samalla pääsen kokeilemaan ravintohiivaa.

    Tekstiin on muuten livahtanut pieni virhe, ohjeen otsikkona HERKKUSIENI-PÄHKINÄPASTA vaikka pitäisi olla pinaatti-.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights