Parasta juuri nyt – huhtikuu

Kun nyt en ole ehtinyt juurikaan laittaa ruokaa (toissapäivänä tosin heitin uuniin pussillisen perunasipulisekoitusta, papuja ja kaurakermaa), niin päätin höpistä sitten jotain muuta aiheeseen liittyvää ja aloittaa uuden juttusarjan Parasta juuri nyt, eli mitä ruokia ja raaka-aineita keittiössäni nähdään tällä hetkellä erityisen usein.


1. Maapähkinävoi.

Maapähkinävoi-hilloleivät maistuvat juuri nyt erityisen hyvältä.

2. Pirkan luomuomenamehu.

Hinta-laatusuhteeltaan loistava tuote! Ihanan omenainen maku, muttei kuitenkaan liian hapan. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mistä mehun omenat ovat kotoisin – pakkauksessa kun on merkintä vain pakkaajasta.

3. Chilit.

Taloudessamme on viime aikoina nautiskeltu kasoittain chilisipsejä ja chilisalmiakkia sekä suurkulutettu erilaisia chilikastikkeita. Omatkin chilit alkavat ihan juuri kukkia!

4. Lehtisalaatit ja rucola.

Tammenlehtisalaattia, keräsalaattia ja rucolaa tekee mieli syödä kasoittain. Rucolaa heittelen melkein jokaisen lämpimän ruoan päälle, salaatit taas löytävät tiensä leivänpäällisiksi ja ruoan kylkiäisiksi.

5. Valkosipulinversot ja muut itse kasvatetut pikkuvihreät.

Löysin jääkaapista kasan itäneitä valkosipuleita ja tökkäsin kynnet multaan. Versot kasvavat syötäviksi noin viikossa ja niitä voi käyttää ruohosipulin tapaan. Kannattaa kokeilla myös esimerkiksi herneiden idättämistä, mikäli kevätsiivouksen yhteydessä kaapista löytyy säkillinen käyttämättömiä herneitä. Kasvattelen versoja yleensä läpinäkyvissä lasimaljoissa, niin keittiöön saa hiukan silmänruokaakin samalla.

6. Yrtit

Ihan kohta voi jo laittaa yrtit kasvamaan parvekkeelle! Odotan sormet syyhyten yrttikuorman saapumista työpaikalle.

Mitä ruokia lukijoiden keittiössä nähdään huhtikuussa tavallista useammin?

4 vastausta kirjoitukseen “Parasta juuri nyt – huhtikuu

  1. Kiva idea to lasimalja, estäisiköhän syvempi lasipurkki kissaani tuhoamasta kasvatuksiani?

  2. Heli, en olekaan tullut ajatelleeksi tuota kissa-aspektia. Vielä jos astian päälle virittelee jonkun verkon, niin eiköhän ne kasvustot pysy kissalta turvassa :)

  3. Yaelian, herneenversot on kyllä tosi hyviä – ja ennen kaikkea helppoja kasvattaa. Nehän kasvaa vaikka kostean talouspaperin päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights