Chilien sadonkorjuu

Pöytäpuutarha tuottaa satoa jo toukokuussa. Ei pöllömpää!


Tänään pääsimme maistelemaan ensimmäiset hedelmät Zengrow’ssa kasvavista chileistä. En ollut ennen maistanut ’Apache’ -lajiketta, eikä se kovin erikoiseksi osoittautunutkaan. Polte oli pistävä, eikä chilissä ollut makua muuten juuri nimeksikään. Maku muistuttaa aika lailla niitä tavallisissa ruokakaupoissa myytäviä Cayenne -tyyppisiä punaisia chilejä. Ruoanlaittoon ihan käypä chili, jos kaipaa maun sijasta pelkkää pientä poltetta.

Zengrow on kyllä osoittautunut erittäin näppäräksi vempeleeksi, jos haluaa kasvatella vähällä vaivalla pientä syötävää keittiön nurkassa. Pöytäpuutarhan ylläpito vaatii mimimaalisesti vaivaa: veden vaihto muutaman viikon välein ja se on siinä.

’Apache’ on ihan käypä pikkuchili pöytäpuutarhassa kasvatettavaksi ja varsin satoisakin se on. Toimii varmasti erinoimaisesti muutenkin pieniin tiloihin ja ruukkupuutarhaan.

5 vastausta kirjoitukseen “Chilien sadonkorjuu

  1. Kiinnostavaa! Oli kiva katsoa myös aikaisemmat postaukset chileistä. Viitsisitkö vielä kertoa, mistä tuota mansikkaminttua saa, se kuulostaa ihanalta!

  2. Möme, mansikkamintusta ei ole tällä hetkellä aavistustakaan. Omalla työpaikallanikaan sitä ei ole tänä vuonna ollut saatavilla.

  3. Tämä kommentti tulee nyt vähän myöhässä, mutta toivottavasti Möme näkee tämän: näin tänään mansikkaminttuja Itäkeskuksen Stokkan puutarhaosastolla, muistaakseni hintaan 4,90 puska. Luulis, että muiltakin Stockmanneilta vois löytyä, jos ei Helsingissä asu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights