Helppo mansikkajälkkäri

Siltä varalta, jos sokerihammasta alkaa kolottaa, mutta ei jaksa hääriä keittiössä koko päivää.


Uusimman Maku-lehden kannessa oli ihana kuva marjatriflesta, joka näytti niin hyvältä, että innostuin itsekin väsäämään samantyyppistä herkkua. Trifleen tulee perinteisesti sokerikakkupohjaa, mutta koska sitä ei saa vegaanisena valmiina kaupasta, käytin kaurakeksejä. Maailman helpointa!

MANSIKKAJÄLKKÄRI

 • kaurakeksejä (esim. Kantolan)
 • kauravispiä (esim. GoGreen)
 • mansikoita
 • kookoshiutaleita
 1. Vispaa jääkaappikylmä kauravispi kevyesti. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa.
 2. Kokoa jälkkäri lasiin ja nauti heti.

P.S. Maku.fi on muuten uudistunut, jos et ole vielä käynyt vierailulla.

10 vastausta kirjoitukseen “Helppo mansikkajälkkäri

 1. Upean näköinen yhdistelmä! Just kun on kauhea makeanhimo päällä.. Mitä luulet Elina voiko tuon kauravispin korvata esimerkiksi pehmeällä silken tofulla? Kauravispiä ei oo täällä (eli Kanadassa), ainakaan mun lähialueen kaupoissa saatavilla, kuten ei myöskään soijajogurttia, jota olisin halunnut käyttää moniin reseptehihin.
  Mutta siis asiaan, jos tofuun sekoittaa esim vaahterasiirappia makeutusaineeksi, tai vaikka ihan sokeria, niin luuletko, että tulisi lähellelään ”alkuperäisen” tyylinen makunautinto?

 2. Annika, silken tofu ei ikävä kyllä ole oikein lähelläkään tuota kauravispiä. Kauravispi on kuin kuohukermaa, ja tofu nyt on… tofua. Kanadassa tai Yhdysvalloissa ei käsittääkseni muutenkaan juuri ole kaurapohjaisia vaihtoehtoja maidolle, mutta soijatuotteita sen sijaan löytyisi. Jos lähikauppa ei tarjoa soijakermaa, niin sitä voi tilata vaikka täältä: http://www.mimiccreme.com/buynow.html
  Tuota Mimicremeä näkee paljon amerikkalaisissa vegaaniruokaohjeissa, joten se lienee aika hyvää :)

 3. Kiitos linkistä!
  Pitääpä lähteä vielä suurennuslasin kanssa koluamaan lähikauppoja, jos sieltä löytyisi soijakermaa. Ja jos ei, niin pitänee alkaa tilaileen netistä.

 4. tintsu, kiitos :)

  Annika, toivottavasti löytyy! Mun mielestä kauravispi (ja ruoanlaittoon tarkoitetut kaurakermat) ovat paremman makuisia kuin soijasta tehdyt vastaavat, mutta niiden saaminen sieltä on tosiaankin varmasti aika mahdotonta. Ellei sitten joku lähetä niitä täältä Suomesta – nehän säilyy huoneenlämmössä :)

 5. Sinut on huomattu! Olette kai huomanneet, että chocochili sai arvostetun Sre-blogaajan arvonimen kesäkuussa 2010! ks.lisää sre.fi
  Onnea!

 6. Tein tätä pirkan ”tumma adele” kekseistä, ja tuli tosi herkullista! Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights