Mansikkaleivokset

Mansikkakuume ei ole vielä iskenyt, vaikka en ole viime päivinä syönyt juuri mitään muuta kuin mansikoita. Odotan kyllä jo vadelma-aikaakin innolla! Nämä leivoksetkin voi tietysti yhtä hyvin tehdä tuoreista vadelmista tai vaikka mustikoista.


Tämä on myös loistava hätävara yllätysvieraita varten. Lehtitaikinalevyt säilyvät pakastimessa ja kauravispissäkin on pitkä käyttöikä. Talvisaikaan leivoksiin voi käyttää hedelmiä tuoreiden marjojen sijaan. Ja jos oikein haluaa hienostella, pinnalle voi paahtaa vaikka mantelilastuja.

MANSIKKALEIVOKSET

 • lehtitaikinalevyjä
 • mansikoita
 • kauravispiä (esim. GoGreen)
 • tomusokeria
 1. Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt neliöiksi ja paista niitä 200 asteessa noin 15 minuttia tai kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
 2. Anna lehtitaikinaruutujen jäähtyä hiukan ja riko sitten pinta neliöiden keskeltä haarukalla.
 3. Vispaa kauravispi kevyesti ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
 4. Täytä ruudut kauravispillä ja mansikanpaloilla. Koristele tomusokerilla.

3 vastausta kirjoitukseen “Mansikkaleivokset

 1. Herkullisen näköisiä.Mansikka-aika täällä loppui kesän alussa,mutta pakkasessa niitä on reilusti. Ja Suomessakin ehdin niitä syödä…

 2. Yaelian, niin tosiaan, en ole tullut ajatelleeksi, ettei kaikkialla vietetä mansikkafiestejä samaan aikaan :D

 3. Nam. Nämä ovat helppo tehdä mutta älyttömän hyviä :P En ole piiitkään aikaan tehnyt -pitäisikö tehdä taas pitkästä aikaa ja ehdottomasti mansikoista kun näyttää ettei allergiaa sille ole enää kellään meidän taloudessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights