Siideriglögi

Glögikausi alkaa meillä yleensä jo lokakuun tienoilla. En oikein osaa yhdistää glögiä pelkäksi joulujuomaksi, koska se toimii loistavasti minkä tahansa syys- tai talvi-illan lämmikkeenä.


Syksy on alkanut kiireisissä merkeissä töiden ja keittokirjan parissa puurtaessa. Oikeastaan koko kesäkin hurahti ohitse, enkä edes ehtinyt syömään kyllästymiseen asti mansikoita, vadelmia tai herneitä. Tomaattikausikin loppui niin nopeasti! Syksy on kyllä lempivuodenaikani ja olen toisaalta aika iloinen siitä, että voi taas hyvällä omallatunnolla kaivautua sohvan pohjalle glögimukin kanssa.

Punaviiniglögi on ihanaa, mutta siideristä tehty omenaisempi ja alkoholipitoisuudeltaan kevyempi versio sopii hyvin glögikauden aloittajaisiin! Siideriglögiä varten kannattaa hankkia jotakin omenaista, kuivaa brittisiideriä.

SIIDERIGLÖGI

Kahdelle

  • 0,5 l kuivaa omenasiideriä
  • 1 kanelitanko
  • 3 tähtianista
  • 2 tl glögimaustetta
  • 3 rkl sokeria
  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  2. Kuumenna siideriä miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia, mutta anna kiehahtaa vasta loppuvaiheessa.

Alkoonkin oli näemmä jo saapunut syksyn glögivalikoima. Ikävä kyllä Blossan vuosikertaglögiä ei taida tänäkään vuonna olla Alkon valikoimissa.

10 vastausta kirjoitukseen “Siideriglögi

  1. Oletko koskaan testannut tätä päärynäsiideristä?
    Itsekin kyllä pidän omenasiideristä enemmän, mutta oon harmi vaan hieman allerginen omenalle.

  2. Suvi, en ole kokeillut. En oikein ole päärynäsiiderin ystävä, tai ainakaan Suomessa ole tarjolla mitään juomakelpoista päärynäsiideriä. Mutta kyllä se varmaan toimii, ei silti kannata mitään Fizziä tähän tyrkätä ;)

  3. Alkosta saa satunnaisesti ihan asiallisia englantilaisia päärynäsiidereitä – jotkut maistuvat melkein omenasiiderille. En valitettavasti muista merkkejä, mutta kannattaa kattella.

  4. Suvi, olen juonut ainakin Westonsin, Magnersin, Gaymersin ja Maguire’sin päärynöitä, eikä niistä ainakaan mikään ollut mun makuun. Viimeisin testaus taisi olla tuo lähikauppaan ilmestynyt Magnersin päärynä, joka jäi juomatta. Magnersin omenasiideri on hyvää, mutta toi maistui kyllä ihan joltain esanssifizziltä.

    Joka kerta kun törmää uuteen vähänkään hyvältä vaikuttavaan päärynäsiideriin, niin pakko sitä on testata – ihan vain todetakseen, että en edelleenkään pidä päärynäsiidereistä ;)

  5. just katselin että jääkaappiin oli ilmestynyt kauden ekat glögit.. meillähän kyllä juodaan tätä mehuversiota ja lähes aina kylmänä :D

  6. piipuli, kyllä se on siellä! Etusivulla näkyy vain pieni osa. Aiheet -sanaa klikkaamalla löytyy kaikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights