Greippi-minttusalaatti

Tämä salaatti on ihanaa aamiaisella sellaisenaan, mutta toimii mainiosti myös eilen postaamieni vohveleiden seuralaisena.


Jotenkin näin keväällä sitrushedelmät ja kaikki raikkaat, kirpeät asiat maistuvat erityisen hyviltä. Greippi piristää aamulla kummasti ja maistuu erinomaiselta tuoreella mintulla höystettynä. Jos tarjoat tätä vohveleiden kanssa, lorauta päälle vielä ekstra-annos agavesiirappia. Vaahterasiirappikin toimii!

Greippejä kannattaa varata puolitoista-pari kappaletta syöjää kohden, sillä hedelmä pienenee kummasti veitsikäsittelyn jälkeen.

Greippi-minttusalaatti

  • 1 greippi
  • 1 verigreippi
  • kourallinen tuoretta minttua
  • agavesiirappia
  1. Kuori greipit veitsellä ja irrota hedelmäliha veitsen avulla kalvojen välistä. Hyvä greipinleikkausohje löytyy esimerkiksi täältä, jos et ole tehnyt vastaavaa ennen.
  2. Silppua mintunlehdet ja kokoa salaatti lautaselle. Valuta päälle agavesiirappia maun mukaan.

Kevät on muutenkin jo mielessä, sillä tilasin tänään chilinsiemeniä Fataliilta. Täällä evakossa on paremmat chilinkasvatusmahdollisuudet kuin kotona, joten saan chilivauvat hyvin alulle ennen kuin pääsemme takaisin kotiin. Syksyllä tullaan sitten keräämään ylimääräinen sato talteen :)

4 vastausta kirjoitukseen “Greippi-minttusalaatti

  1. Me saatiin viime kesänä chilintaimia sukulaiselta, joka oli kasvattanut ne ihan s-marketin tuorechilin siemenistä. Sato oli runsas, ja maku hyvä! Nyt vasta ollaan syöty viime kesän chilit loppuun.

    Joten jos siemeniä ei jaksa tilata/ostaa pussillista, niin marketista chili vaan kainaloon ja siemenet multaan. :)

  2. Reetta, juu onnistuuhan se chilinkasvatus toki noinkin! Tilailin tuolta Fataliilta vähän erikoisempia lajikkeita, joita ei saa ruokakaupoista eikä edes puutarhamyymälöistä.

  3. Tosi herkullisen tuntuisia salaatteja. Olen aivan tumpelo salaattien kanssa, joten täytyy käydä jatkossa katsomassa vinkkejä. Vaikka en varsinainen kasvissyöjä olekaan, valmistin tänään perheen mielestä tosi herkullista maksatonta maksalaatikkoa.

  4. Iskä, kiva kuulla, että Chocochili on ollut inspiraatioksi :) Vaikka söisikin lihaa, niin kasvispäivät on ihan hyvää vaihtelua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights