Hanko Sushi

Kävimme eilen testaamassa Turun Eerikinkadulla sijaitsevan Hanko sushin. Vegaanillekin löytyi purtavaa!


Pyysin listalta löytyvän kasvislajitelman vegaanisena (normaalisti se sisältää kananmuna-nigirejä), eikä annoksen veganisoimisessa ollut mitään ongelmia. Kananmunan tilalle tuli avokadoa, mutta ikävä kyllä se oli niin raakaa ja kivikovaa, ettei sitä viitsinyt syödä. Annoksen inarisushi oli mukava uusi tuttavuus, jota olinkin jo halunnut pidempään kokeilla. Se on käytännössä riisillä täytetty tofutasku, mutta normitofuun tottuneelle maku on aivan erilainen! Avokado-nigirien ja inarien lisäksi kasvislajitelmaan kuului kurkku- ja tofutäytteisiä makisusheja sekä wakame-nigirejä.

Edellisestä sushinsyömiskerrasta oli ehtinyt vierähtää jo puolitoista vuotta, ja tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun syön ravintolasushia. Minulla on vielä tottumista sushin makuun, ja erityisesti nori tökkii edelleen jostain syystä. Seuralainen sen sijaan on tottuneempi sushisyömäri, mutta hän ei oikein innostunut omasta california -satsistaan, joka näytti melkoisen omituiselta. Näköjään eat.fi -sivustolla joku toinenkin oli ihmetellyt samaa…

Kivaa kuitenkin, että vegaaneille on jälleen yksi uusi vaihtoehto ravintoloiden joukossa. Jos sushien vääntäminen kotioloissa ei innosta, ja haluaa mennä ulos syömään ilman ylimääräistä säätöä, niin Hanko Sushi on ihan oiva vaihtoehto. Palvelukin pelasi moitteettomasti ja ravintolan sisustus oli oikein miellyttävä.

25 vastausta kirjoitukseen “Hanko Sushi

 1. Oih, inarisushi kuulostaa superherkulta! En ollut moisesta ennen kuullutkaan, mutta nyt kyllä heräsi mielenkiinto. Buu raa’alle avokadolle :(

 2. Minäkin kävin testaamassa Hanko Sushin jokunen viikko sitten. Ennakkoluulot olivat jostain syystä suuret, mutta setin huiviin vedettyäni olin aivan tyytyväinen. Pidin erityisesti hieman makeahkosta soijasta, jollaista ei esimerkiksi kauppahallin Kado Sushista saa. Kado Sushi on kyllä muilta osin varsin mainio paikka.

  Raa’at avokadot ovat ihan ehdottomasti paha moka, ei semmosia syö hullukaan!

  Itse oon syönyt sushia alle kymmenen kertaa, ja joka kerralla se vain paranee. Nori tökki mullakin aluksi pahasta, nyt siihen on jo tottunut, mutta herkkua se ei kyllä edelleenkään ole.

 3. Itse en osaa sanoa paikasta mielipidettä, mutta kummallisen monella tutulla on kyllä käynyt juuri noin, että annoksissa on jotain hämmentävää tai jokin tökkii. En muista kuulleeni yhtään tarinaa, johon ei olisi sisältynyt ”mutta”. No, ainakin tämä nostaa uteliaisuutta. :D Täytyypä eksyä sinne joku päivä ja muodostaa oma käsityksensä.

  Jos Elina eksyt noille kulmille uudestaan sushi mielessä, niin edelläkin mainittu Kado Sushi (tien toisella puolella sijaitsevassa ihanassa Kauppahallissa) on todella tutustumisen arvoinen paikka, myös vegaanille. Sieltä olen parhaat ravintolasushini saanut. :)

 4. Itse tekemällä saa parhaat sushit, ei tuu raakoja avokadoja tai muita ylläreitä :) No joo, onhan se aina eri asia syödä muiden tekemää, oli kyse mistä tahansa ruoasta. Itse voisin vetää noita inareita ihan pelkästään, onneksi taskuja saa Tokyokanista täältä Helsingistä ostettua paketeittain, niiden valmistuksesta en tajua sen enempää kuin että sisään riisiä..

  Mäkään en muuten ekalla kerralla pitänyt norista, maistui liian meriselle, mutta nykyisin puputan levää esim. leivän päällä :D

 5. Sanna, se oli kyllä hauska tuttavuus! Tofutasku oli jännän makeaa.

  Janna & Kalypso, täytyy kyllä käydä tuolla Kadossakin joskus, mutta Kauppahallin aukioloajat rajoittaa sen verran, että en oikeastaan koskaan pääse sinne muutenkaan ostoksille. Olen kuullut pelkkää hyvää myös ruokahuone Sakurasta, mutta sieltä ei ainkaan nettisivujen perusteella löydy mitään kasvisruokaa.

  nonnis, luonnollisesti :) Mutta kyllä ravintolassa syömisessä on aina oma hohtonsa, eikä ruokabloggaajaakaan aina jaksa itse kokata.
  Kyllä mäkin olen noita leviä yrittänyt syödä useita kymmeniä kertoja eri muodossa ja erilaisina levinä, mutta ei vaan rupea uppoamaan…

 6. Espoon Isoon Omenaan tuli syksyllä myös Hanko Sushi. En ole yleensä kovin suuri sushinystävä, joten tuo Hanko oli tosi positiivinen yllätys. Tuoretta ja raikasta!

 7. Helsingissä inaritaskuja myy myös etniset marketit (ovat vieläpä edullisempia, kuin Tokyokanissa), eli kannattaa katsastaa ne myös Turussa. :)

 8. Chez Jasu, juu ei minunkaan annoksessa ollut valittamista muuten kuin tuon avokadon osalta, joka oli vähän liiankin tuoretta ;)

  Fernia, nyt kun sanoit, niin paikallisessa China Marketissa taitaa olla myös joku japanilaisruokahylly. Täytyy käydä tutkimassa.

 9. Ei saa Hanko sushi minultakaan ihan täysiä pisteitä. Wakamesalaatti oli hyvää, mutta inaritaskuissa oli liian vähän täytettä ja sushit itsessään aika mitäänsanomattomia. Tuolla hinnalla olisin odottanut hieman viimeistellympää lopputulosta, mutta kyllähän tuota mielummin söi kuin nenäänsä otti. ;)

  Pk-seudulla tietysti ihan omaa luokkaansa on Kabuki, joskaan sinne ei yleensä ilman pöytävarausta pääse. Mukiinmeneviä peruspaikkoja ovat Domo, Koto ja DarumaSushi, joista viimeisin on aika tuttu lounaspaikka. Misokeitto varsinkin on oikein herkullista.

 10. Itse käyn usein japanilaisissa ravintoloissa, ja nimenomaan kasvispuoli on mielestäni aivan ihana. Hanko Sushissa olen käynyt kerran, ja voin olla ihan varma, ettei enää koskaan tarvitse uudestaan mennä. Olen kahlannut läpi miltein jokaisen helsinkiläisen japanilaisen ravintolan, ja Hanko Sushilla oli kaikkein heikoin taso. Riisi oli kuivaa ja vaikutti pari päivää seisoneelta, avokado oli mullakin hieman raakaa, inarit olivat surkean pieniä ja muutenkin annos oli maultaan hyvin mitäänsanomaton.

  Vannon Kabukin nimeen, sinne vaan, jos haluaa saada tosi hyvää japanilaista ruokaa!

 11. Fanny, hinta-laatusuhde ei tosiaan ehkä ollut ihan kohdallaan. Ymmärtääkseni aika monessa paikassa misokeitossa käytetään kalalientä/-hiutaleita. Onko sulla tietoa noiden paikkojen misokeiton vegaanisuudesta?

  korianteri, täytyy pitää Kabuki mielessä, jos joskus eksyn Helsinkiin ja innostun syömään sushia :)

 12. Minusta kabukissa ei vegaanisten sushien valikoima ollut erityisen hyvä. Tosin siitä on muutamia vuosia aikaa kun siellä kävin.
  Kotossa ollaan saatu aina hyvää rja laadukasta sapuskaa ja sushivalikoima on suht monipuolinen.
  Olisi mielenkiintoista tutustua japanilaiseen ruokaan syvemminkin, siinä on miedot ja hienostuneet maut ja kaunistakin se usein on. Tässäpä oiva aihe jollekin teemapostaukselle :)

 13. Olemme käyneet Ison Omenan Hanko Sushissa monta kertaa ja lähes aina on ollut todella hyvää. Yhden kerran mielestämme riisi oli jotenkin epäonnistunutta, mutta muuten aina olemme tykänneet. Pääasiassa olemme syöneet kala-susheja. :)

 14. Elina:
  Kyllä se kalaliemi on oleellinen osa misokeittoa joten ravintolassa tilattuna voi olettaa että siinä sitä on.

 15. Varmasti hölmö kysymys monelle susheja syöneelle…mutta tässä yhteydessä voisin kysäistä, että onko kaikki sushit (siis vegaaniset vaihtoehdot) kääritty nimeomaan siihen merilevälevyyn (paitsi ei nyt varmaan noi tofutaskut)? Itse olen kokenut joskus kauan sitten maistaessani kyseisen tuotteen aivan liian ”kalanmakuisena”, ja siksi myös sushien testaaminen on jäänyt.

  Kiitollisena otan vastaan valistusta aiheeseen…

 16. jassi, hyvä tietää, että se on yleensä perusainesosa, niin osaa ainakin vältellä sitä!

  Hinni, nori on perusjuttu monessa sushissa. Jos merilevän maku tuntuu vieraalta, niin kannattaa aloittaa esim. nigirisusheista, joissa merilevää on vain pieni suikale. Oon ainakin itse kokenut, että ne menee helpoiten alas.

 17. DarumaSushin misokeitossa ei ole kalalientä, tai näin väittivät.

  Kabukin sushivalikoima ei tosiaan ole kovin päätähuimaava, mutta muutoin ruoka on erinomaista. Jäin kerralla koukkuun inkiväärillä maustettuihin munakoisoihin…

 18. Fanny, kiitos tiedosta!

  Onko joku muuten syönyt Turussa kauppakeskus Skanssin Sushigalleria Len’sissä? En yleensä ikinä käy kauppakeskuksissa, enkä varsinkaan syö siellä, mutta jos jollakulla on ko. paikasta hyviä kokemuksia, niin senkin voisi joskus testata-

 19. Jos haluat kokea aidon japanilaisen ruokaelämyksen käy Käsityöläiskadulla Sakurassa (Japanilainen Ruokahuone Sakura Käsityöläiskatu 1)/ Suosittelen lämpimästi :)
  Löydettyämme Sakuran emme hae sushiamme mistään muualta – HanKo Sushi oli todellinen pettymys meille..

 20. penelopidia, Sakuran mainitsinkin jo tuolla aikaisemmissa kommenteissa. Ikävä kyllä se ei taida olla kovin vegaaniystävällinen paikka – ei ainakaan netin ruokalistalta löydy ainoatakaan kasvisruokaa.

 21. Inarin marinoinnissa käytetään yleensä dashi-lentä mikä siis on eräänlaista japanilaista kalaientä (mitä käytetään myös mm. misokeitossa), joten tuo inarin vegaanisuus kannattaa ainakin erikseen varmistaa. Yleensä siis ei sovi kasvissyöjälle!

 22. Kommentoin, vaikka vanha postaus onkin.
  Jos Helsinkiin eksyt niin käy Ichibanissa (Aikatalossa), sieltä saa vegesetin(4 rullaa 2 inaria), avokadorullia, kurkkurullia, shinkorullia ja merileväsalaatti-nigireitä. Misokeitossa on dashia, myös soijassa, mutta sieltä saa myös soijaa johon dashia ei ole lisätty.
  Dashi inarissa oli uutinen, pitää tarkistaa asia !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights